Ditt Oyster-kort håller koll på dig – #WTFWednesday

[ware_item id=33][/ware_item]

Österkortövervakning


Österkortövervakning

Londons 500 000 offentliga övervakningskameror är inte det enda verktyget som kan användas för att spionera på dig i den brittiska huvudstaden. Oyster-kortet, Londons allestädes närvarande blå kollektivtrafikkort, håller ett digitalt spår av vilka stationer du besöker och när. Det räcker inte för att fastställa din exakta plats vid en viss tidpunkt, men det räcker mer än att förstöra ett äktenskap om din make är den misstänkta typen. Berättade du för din partner att du satt fast på kontoret för att täcka en olaglig mötesplats över hela staden? Bättre att inte låta honom / henne nära ditt Oyster-kort, eller så har du några allvarliga förklaringar att göra.

Obegränsad åtkomst

Det är för att du behöver inte vara det du för att komma åt din stationshistorik. Allt du behöver är att ta kortet till en maskin på stationen eller leta upp serienumret online och du hittar en post av alla stationer som har besökt de senaste tio veckorna. Denna åtgärd är inte säker från motspionage - genom att kontrollera platshistoriken för ett kort online eller på en maskin i stationen skickar du ett SMS-meddelande till kortinnehavarens registrerade telefon - men det räcker förmodligen inte med att stoppa en engagerad amatördetektiv. Pro tip för äktenskapsbrytare i London-området: cykla istället!

undvika övervakning. cykla.

Oyster Card Data Aids Police

Som man kan misstänka får Londons transportmyndighet Transport For London (TfL) också tusentals förfrågningar per år om Oyster-kortdata från polisutredarna. Korthållare bör vara medvetna om att sådana uppgifter är tillåtna att släppas enligt Data Protection Act från 1998, men i varje enskilt fall måste polisen visa att personuppgifter kommer att hjälpa till vid utredningen. TfL: s officiella policy för datalagring och frisläppande finns tillgänglig på dess webbplats.

Detta är #WTFWednesday, din veckovisa "någon spionerar definitivt på dig" väckning. Om någon du känner tar Tube för att delta i sin olagliga älskare, bör du definitivt dela den här historien med dem!

ExpressVPNs #WTFWednesday ger dig konstiga, chockerande och läskiga berättelser om datasekretess - dras direkt från nyheterna. Tror du att din integritet är din? Tänk om. Du kommer att känna dig obekväm. Du blir upprörd. Du kommer att tänka, "WTF ?!"

Utvalda bilder: 1) Tomhannen, 2) Peter Griffin / Public Domain Pictures.net (bilden har ändrats).

Gillar det här inlägget? Hatar det? Läs mer skräckhistorier om invasionen av din integritet i vårt #WTFWednes-arkiv. Du vet att du inte kan motstå ...

Ditt Oyster-kort håller koll på dig - #WTFWednesday
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.