CLOUD-lagen undertecknades just i lag: Här är vad du behöver veta

[ware_item id=33][/ware_item]

CLOUD Act icon


Med en nyhetscykel som domineras av Vita husets eskapader och det kommande valet efter halva tiden, kan berättelser som borde ta centrum vara ignoreras. Så är fallet med en förödande anti-integritetshandling som i hemlighet antogs av kongressen i förra veckan.

Undantaget diskret mitt i den 2232-sidiga räkningen för statens utgifter är en liten bestämmelse som lovar katastrofala konsekvenser. Känd som CLOUD-lagen (förtydligande av laglig utländsk användning av data), vänder denna lagstiftare till varje steg som regeringar har gjort mot global integritet under de senaste åren..

Vidgiven utan röster, offentliga utfrågningar eller ens en enda diskussion, omformar den här handen på egen hand världens sekretessbestämmelser - och inte till det bättre.

Vad är CLOUD-lagen?

Enligt CLOUD-lagen ges den amerikanska regeringen (liksom regeringarna utomlands) mer frihet att samla in, lagra och använda din privata information mot dig.

Lagförslaget ändrar datainsamlingen på två sätt: För det första ger myndigheterna (brottsbekämpning, invandring, lokal polis, etc.) mer frihet att få tillgång till en persons privata uppgifter oavsett var de är ifrån eller var de bor. För det andra ger det den amerikanska presidenten förmågan att inrätta "verkställande överenskommelser" med över regeringsorgan, vilket ger båda parter möjlighet att få åtkomst till den annans uppgifter utan att behöva följa nämnda lands sekretesslagar.

Tidigare skulle myndigheterna behöva skicka en formell begäran till den amerikanska regeringen innan de fick tillgång till dina uppgifter, men nu kan de helt enkelt gå till riksadvokaten, statsdepartementet eller till och med presidenten för omedelbar och obegränsad tillgång.

Även om du går förbi de häpnadsväckande förmågan myndigheterna måste nu samla in, analysera, lagra och göra vad de vill med dina data, tänka på all tillfällig insamling som är säker på att följa med den. Dessa tjänstemän samlar inte bara upp data om dig; de skaffar också information om de omkring dig.

Låt oss säga att en svensk myndighet ges åtkomst till ditt Twitter-konto. När de skaffar upp din personliga information kommer de tillfället att kunna få information om dina följare, retweets, likes osv. Det är hundratusentals potentiella integritetskonsekvenser som helt enkelt ignoreras i denna proposition.

Genom att ge både nationella och internationella myndigheter carte blanche när det gäller att samla in dina uppgifter, CLOUD ACT är på väg att öppna en burk maskar.

Hur CLOUD-lagen påverkar dig

Här är krisen: Eftersom CLOUD-lagen stod inne i regeringens biljardräkningsbudget på 2 biljoner dollar, fanns det ingen tid att diskutera eller rösta om lagen. Kongressen var så angelägen att passera förstnämnda att det inte hade tid att kontrollera det senare. Det är otroligt slarvigt att genomföra en akt utan att först ha en öppen debatt, men den är här, och det är på väg att signalera en mörk tid för integritet.

Senator Orrin Hatch, en av propositionens medsponsorer och någon som antagligen inte vet hur han ska uppdatera sin Internet Explorer webbläsare, citerades för att säga:

CLOUD-lagen överbryggar den klyftan som ibland finns mellan brottsbekämpning och tekniksektorn genom att ge brottsbekämpande de verktyg som den behöver för att få tillgång till data över hela världen samtidigt som det skapar en allmän ram för att uppmuntra internationellt samarbete för att lösa lagkonflikter.

Det stänger också effektivt av ett avgörande högsta domstolsfall där Microsoft har tillbringat de senaste fyra åren för att diskutera varför det inte borde tvingas släppa privata data lagrade på en brittisk server till amerikanska myndigheter. Med det här fallet som strider mot ett rättsligt prejudikat, kan beslutet mycket väl påverka alla andra integritetsärenden i framtiden.

Nu mer än någonsin måste du skydda din rätt till integritet

Även om denna typ av lagstiftning inte är ny, är det första gången den görs i denna skala, och det faktum att den antogs så hemligt gör det ännu mer oroande. Alltid har företrädare för integritet varit snabba att uttrycka sin oro.

CLOUD-lagen antogs. Det förstör sekretess globalt, så det var tvungen att smyga in $ 1,3 biljoner omnibus utan debatt.

Kryptera. Kryptera. Kryptera. Gå mörk.

När sekretess kriminaliseras är det bara brottslingar som har integritet. Vi blev slutsålda igen. pic.twitter.com/Ms5bm1opBo

- Andreas M. Antonopoulos (@aantonop) 23 mars 2018

EFF drar inte heller några slag. I ett nyligen uttalat online, stiftade stiftelsen de nya kraven (eller bristen på sådana) och konstaterade: ”Detta lagförslag har stora integritetskonsekvenser både i USA och utomlands. Det gavs aldrig den uppmärksamhet den förtjänade i kongressen. ”

Det är en otrolig stramningskongress som för närvarande går och det skulle hjälpa om människor som faktiskt visste något om digital integritet var inblandade i utarbetandet av lagförslaget. När det gäller det är CLOUD-lagen regeringens sätt att säga att den värderar nationell säkerhet framför personlig integritet.

Argumentet om du inte har något att dölja är över. Dina personuppgifter är sårbara, men du kan slå tillbaka. Håll din VPN på, undvika att publicera personlig information på webbplatser för sociala medier (eller radera dem helt) och kom ihåg att låta din röst höras.

EFF motsätter sig det nya lagförslaget. Gå med dem i deras kamp.

CLOUD-lagen undertecknades just i lag: Här är vad du behöver veta
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.