AT & T: s gratis Wi-Fi kommer med en stor fångst

[ware_item id=33][/ware_item]

vid & t wifi-annonsinjektion på gratis hotspots


En av förmånerna att underteckna ett kontrakt med AT&T, den största mobiloperatören i USA efter kundbas, är användningen av sina 30 000 gratis landsomfattande Wi-Fi-hotspots. De är allmänt belägna runt flygplatser, detaljhandelsföretag, stadioner, hotell, konferenscenter, restauranger och universitet. Men som en Stanford-advokat och datavetare nyligen upptäckte har gratistjänsten en farlig varning.

I sin bloggpolicy anklagar Jonathan Mayer AT&T att injicera annonser i webbläsare som är anslutna till dess hotspots. Mayer publicerade det fördömande beviset på sin blogg, som inkluderade skärmdumpar av AT&Det är fel. Vissa skärmdumpar visar annonser som tvingar användare att vänta flera sekunder innan de fortsätter att surfa på Internet, medan andra visar stora, påträngande bannerannonser på webbplatser som antingen inte annonserar alls eller gör det lätt. Dessa webbplatser inkluderar Stanford Universitys webbplats och flera amerikanska statliga webbplatser, som alla injicerades med annonser som smyger smycken och kosmetika.

Mayer publicerade också utdrag av källkod som visar hur injektionen fungerar. Först lägger hotspot till ett CSS-formatmall, injicerar sedan en säkerhetskopia-annons för webbläsare som inte stöder Javascript, och till slut lägger man till skript som kontrollerar inläsning och visning av annonser. Dessa skript importerar annonser från tredjepartsleverantörer som inte är anslutna till den ursprungliga webbplatsen.

Dölj dina barn, dölj din Wi-Fi

Denna missnöje kommer med tillstånd av RaGaPa, en start som syftar till att "tjäna pengar på ditt nätverk" och påstår sig vara en "pionjär inom teknik för införande av webbläsare i webbläsare." Den används av arenor för att injicera marknadsfört innehåll och annonser på alla HTTP-webbsidor med en lokal Wi-Fi. RaGaPa: s teknik gör det möjligt för Wi-Fi-leverantörer att tjäna pengar på sina ”gratis” tjänster.

Problemet med denna praxis, annat än att spärra användare med extra reklam, är säkerhet. "Det exponerar mycket av användarens surfaktivitet för ett avslöjat och opålitligt företag", skriver Mayer. "Och det introducerar säkerhets- och brottrisker, eftersom webbplatsutvecklare i allmänhet inte planerar för extra skript och layoutelement."

Dessutom förstör det den noggrant utformade surfupplevelsen avsedd av webbplatsens skapare med röran. Annonserna är inte tydligt märkta som härstammar från hotspot-tjänsten snarare än webbplatsen.

Infernal Adjektionsinjektorer

Den här typen av injektionsinjektion är mycket populär. Google hämtade nästan en tredjedel av sina tillgängliga webbläsarplugins från Chrome Web Store för den bedrägliga praxis. Courtyard Marriott i Times Square stöttades också efter dålig publicitet till följd av användning av liknande annonsinjektion.

Lagligt sett ligger annonsinjektionen i ett grått område. "[...] FCC: s regler för nettneutralitet, FTC: s orättvisa och bedrägeriska myndigheter (och statliga paralleller), avlyssning av stadgar, penningregisterförordningar, tortyrstörningar, upphovsrätt och mer" verkar förbjuda det, hävdar Mayer. Ändå fortsätter bedrägeriet. För att göra saken värre, AT&T Wi-Fi: s användarvillkor nämner inte annonsinjektion. Lömsk.

Bekämpa injektion av annonser nu!

Trött på annonsinjektion när du ansluter till AT&Är det inte så gratis Wi-Fi-hotspots? Du är inte ensam. Här är några saker du kan försöka för att undvika att bli trasig med annonser.

  • Om du vill ansluta din bärbara dator till Internet när du är ute och börja, prova att ställa in en Wi-Fi-hotspot från din telefons mobildatanätverk och ansluta till det.
  • Ad-blockerande plugins som AdBlock kan också vara ett effektivt sätt att mildra riskerna med annonsinjektion.
  • Webbplatsutvecklare kan förhindra annonsinjektion genom att byta till det säkrare HTTPS-protokollet, eftersom programvara som RaGaPa endast kan påverka HTTP-sidor.

Bild: ACP prod / Dollar Photo Club

AT & T: s gratis Wi-Fi kommer med en stor fångst
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.