Är de tre största internetmysteriet faktiskt besläktade?

[ware_item id=33][/ware_item]

De märkligaste olösta mysterierna på webben.


Alla älskar ett mysterium, och Internet har mer än sin rättvisa andel. De vädjar till vår mänskliga törst efter kunskap och vår ogillar en oavslutad berättelse. Det var därför alla älskade TV-serien Lost, och också varför alla hatade TV-serien Lost.

Följande betraktas allmänt som Internets största olösta mysterier. Och de är inte heller en berusad konspirationsmutter. Dessa är väldigt riktiga, väldokumenterade och mycket välfinansierade intrigekampanjer och åtminstone en har faktiskt förändrat världen.

Så ta på dig dina tänkande mössor och fråga dig själv: "Vad är det som händer här?"

unexplained-fenomenTopp hemliga regeringskonspiration eller troll på Internet? Det är förmodligen trollen.

Markovian Parallax Denigrate är det första Internet-mysteriet

Låt oss börja innan början, tillbaka i de dagar då människor skulle argumentera i timmar och åsikter som levererats med hög röst ansågs vara faktum - ja, vi pratar om en tid innan Tim Berners-Lee gav oss den globala webben.

I den här galna världen fanns det tidigare ett internetgemenskap som heter Usenet. Det var i huvudsak ett chattforum och det uppförde sig precis som alla internetchattforum gör: det fanns enorma flamkrig, troll, brännande inlägg och liberala smatterings av Godwins lag. Sedan, på en varm augusti 1996, avbröts status quo av ett mystiskt masspamfest.

Hundratals inlägg med titeln "Markovian Parallax Denigrate" översvämmade forumet. Innehållet i var och en verkade ursprungligen vara gibberish, men de fortsatte att komma tills en användare sa att den nådde "en nästan transcendent nivå av bisarra".

Många av de tidiga antagarna på Internet var av vetenskapligt tanke, med tanke på att Internet inte var så tillgängligt som det är nu, och de blev väldigt fascinerade av dessa konstiga inlägg som såg ut som om de var skrivna i någon typ av kod. Ändå lyckades ingen ta reda på vad meddelandena betydde.

Eftersom inga svar kom fram var händelsen helt glömd fram till 2006, då en Wikipedia-sida om händelsen gav nytt liv i mysteriet. En ny generation Internet-släktingar försökte knäcka mysteriet, men de misslyckades också.

Idag finns det fortfarande bara ett meddelande med en ämnesrad som läser "Markovian Parallax Denigrate" i Googles arkiv:

“Jitterbugging McKinley Abe bryter Newtonians inferring caw-uppdatering Cohen
air collaborate rue sportswriting rococo invocate tousle shadflower
Debby Stirling patogenes escritoire adventitious novo ITT mest
ordförande Dwight Hertzog olika pekar dunk McKinley hänge
brandljus Uranus episodisk medicin ditty grov flogging variac
brödraskap Webb improviserade filhänsyn arv sammanhållning
kylskåp morfin servett inland Janeiro namnbara årbok hark ”

Och här blir det ännu tyngre: Namnet på avsändarens e-post, Susan Lindauer, är en före detta journalist som arresterades 2004 efter att ha påstått ha tjänat som agent för Saddam Husseins regering.

Ingen har någonsin nått botten av det. Var det en modern nummerstation? Det är någons gissning - men det är fortfarande inte det största kryptografiska mysteriet på Internet. Det tillhör:

Cicada 3301 - Top Secret Internet Treasure Hunt

Cicada 3301 är utan tvekan den mest mystiska av alla Internet-mysterier.

Det hela började den 5 januari 2012 då en anonym 4chan-användare publicerade detta märkliga meddelande på slumpmässigt (/ b /) -kort. Det står:

Cikada-3301

"Hej. Vi letar efter mycket intelligenta individer. För att hitta dem har vi utvecklat ett test. Det finns ett meddelande dold i den här bilden. Hitta det och det leder dig på vägen till att hitta oss. Vi ser fram emot att träffa de få som kommer att göra det hela vägen igen. Lycka till. 3301”

Gömd i bilden av felet finns en plats för ett annat pussel, vilket leder till ett annat pussel, som leder till ett annat ... och så vidare.

Ett liknande meddelande har dykt upp varje år sedan 2012, vanligtvis runt den 5 januari. Det som skiljer detta från den Markovian Parallax Denigrate är dock det faktum att detta har lösts - i en mening. Det finns en hel wiki-community som är dedikerad till conundrum, där människor hjälper varandra att lösa de kryptiska gåtorna. Lösningarna är extremt komplexa och mycket långt borta, vissa ligger på faktiska fysiska platser prickade runt planeten. Detta innebär att Cicada 3301-utmaningen drivs av någon (eller något) med stort inflytande och resurser.

Men den riktigt konstiga delen av Cicada 3301-mysteriet är att de väldigt få som lyckas lösa alla pussel helt enkelt försvinner från Internet. Även de som varit glada att dokumentera sin resa varje steg på vägen, när de kommer till slutet försvinner de bara. Inga fler inlägg, inga fler lösningar. Ingenting. Ett läckt e-postmeddelande dykte upp, men det är oklart om det är äkta.

Och så förblir det en förvirrande gåta. Varför släpper de kodkrackande supersnurrarna som löser Cicada 3301-pusslet bara av kartan? Vad händer sen? Vad blir av dessa geniska sinnen?

Ingen vet…

Det har emellertid varit många tysta rykten som ansluter Cicada 3301 till Bitcoin - förstärkt av att de båda verkade ungefär samtidigt och båda är starkt baserade på kryptografi.

Cicada 3301 och Bitcoin delar också en okänd historiahistoria, helt okänd i en så delad, digital ålder. Vilket leder oss fint till posten:

anonym budbärareÄr det Satoshi Nakamoto? Nej. Det är en lagerbild av en man på en dator utan ansikte.

Vem är Bitcoin uppfinnare, Satoshi Nakamoto?

Satoshi Nakamoto uppfann Bitcoin-protokollet och publicerade ett papper via Cryptography Mailing List i november 2008, men ingen vet vem han eller hon är. Eller även om det bara är en person eller namnet på en grupp. Allt vi vet med säkerhet är att Satoshi Nakamoto inte är ett riktigt namn. Det är en topphemlig identitet.

En extra bit krydda att lägga till intrigerna är tillägget av obruten rikedom. Satoshi är känt för att sitta på en miljon bitcoins, med ett nuvarande uppskattat värde på 400 miljoner dollar, men har värderats så högt som 1 miljard dollar tidigare. Konstigt nog har miljoner Bitcoins aldrig berörts och har blivit kända som "Bitcoin-miljarder".

Innan han försvann helt, var Nakamotos sista ord på Bitcoin-forumet (där han var en sporadisk, men vanlig affisch) oskadliga nog, bara nämna en ny DoS-byggnad.

Nakamoto arbetade med många människor på Bitcoins öppen källkodsteam men tog hand om att aldrig avslöja något personligt om sig själv. Den sista någon hörde från honom var våren 2011, då han sa att han hade "gått vidare till andra saker."

Men vem var han och var kom han ifrån? Nakamoto dök upp precis en dag, uppfann en ny global valuta och försvann sedan. Kan en person verkligen göra det själv? Och varför vill han inte ha alla de pengarna? Det är väldigt konstigt.

Nyligen driver Wired en exponering och hävdade att en australisk kille som heter Craig Wright är Satoshi Nakamoto. Men inkonsekvenser och lögner om hans förflutna, plus ett pågående rättsfall med den australiska skattemannen - som rakt fram motbevisar Wrights påstående - har tvivlat på det. Wired skrev till och med ett uppföljningsstycke och uppgav att de antagligen hade blivit hängande.

Vem står bakom Mysteries of Internet?

Kan alla tre vara relaterade? Om så är fallet, vem står bakom dem? CIA, Internet-go-to-killen, har citerats i alla tre fall, och de skulle säkert ha resurser att sätta samman allt. Tyvärr kanske det aldrig finns ett avgörande svar.

Dessa mysterier är inte bara slumpmässiga konspirationsteorier; det är saker som faktiskt hände och som orkesterades av riktiga människor (eller grupper). Men vem! VEM? BERÄTTA FÖR OSS!

Har du någon aning om vad som händer? Lämna det i kommentarerna nedan!

Bild: retrostar / Dollar Photo Club
Konfidentiellt: Kenishirotie / Dollar Photo Club
Definitivt inte Satoshi Nakamoto: Tiko Aramyan / Dollar Photo Club

Är de tre största internetmysteriet faktiskt besläktade?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.