5 delar av din kropp som förråder din identitet – #WTFWednesday

[ware_item id=33][/ware_item]

5 delar av din kropp som förråder din identitet - #WTFWednesday


5 kroppsdelar som förråder din identitet

Biometrics är ett dubbelkantigt svärd. Visst, fingeravtryck och ansiktsigenkänning kan göra det roligt och enkelt att öppna dörrar, logga in på din telefon och tagga dina vänner på Facebook, men är bekvämligheten värd risken för din integritet? Vad du kanske inte vet är att vissa biometri behöver inte ditt tillstånd att arbeta med sin magi och listan över kroppsdelar som kan avslöja din identitet även över avstånd växer.

Här är fem du bör vara medveten om!

Dina öron

dina öron förråder din identitet

Öronidentifiering är inte ny; en privat utredare använde berömt öronen på den franska imposter Frédéric Bourdin för att stifta honom som en identitetstjuv, ett trick inspirerat i sin tur av utredningen av James Earl Ray, mannen som mördade Martin Luther King Jr. Men det var bara mänskligt detektivarbete, och maskiner lär sig snabbt repen: en översyn av öronbiometri 2012 avslöjar en mängd olika metoder för att klassificera unika egenskaper hos öron och känna igen enskilda öron från foton med över 99 procents noggrannhet.

Och tidigare i år publicerade Yahoo Labs ett nytt projekt som heter Bodyprint som använder den kapacitiva pekskärmen på en smartphone för att skanna och identifiera den unika signaturen från användarens öra. Det här är nära uppmärksamhet, men det är inte svårt att föreställa sig hur programvaran skulle kunna användas för att identifiera dig om din telefon hackades. Usch!

Dina ögonbryn

dina ögonbryn förråder din identitet

Om du såg Minority Report, eller vårt tidigare inlägg om en ny iris-scanning-teknik, vet du redan hur dina ögon kan ge dig bort. Men visste du att dina ögonbryn också kan? 2011 publicerade forskare vid Carnegie Mellon en teknik för att särskilja människor baserat på den "periokulära regionen", dvs området runt ögat, särskilt ögonbrynen. Det betyder att en ögonbrynsskanner teoretiskt kan ta över där en ansiktsskanner blir förvirrad, som när någon rynkar fram eller ler, eller täcker det mesta av deras ansikte. Använd bättre stora nyanser om du vill blockera denna teknik! Eller överväg att växa ögonbrynen av alla tillsammans. Vi hör att det är lite trendigt.

Din röst

din röst förråder din identitet

Vad skulle du göra om du trodde att någon lyssnade på i dina telefonsamtal? Om du är en fan av Breaking Bad eller Orphan Black, skulle du förmodligen få en "brännare", en billig tillfällig mobiltelefon som inte är länkad till dig. Men tack vare röstidentifieringstekniken måste du snart göra mer än så.

Det beror på att mjukvara som det ryska talteknikcentrets VoiceGrid Nation låter myndigheter samla in enorma databaser med unika röstunderskrifter och identifiera dem med över 90 procent noggrannhet. Det används redan av brottsbekämpande i Mexiko för att katalogisera hundratusentals röster och matcha dem till individer.

Det är en enorm välsignelse för regeringens övervakning. Du kanske har tröstats av idén att NSA förmodligen inte har tillräckligt med arbetskraft att lyssna på Allt av dina telefonsamtal. Men med datorstödd röstigenkänning är allt det behöver tillräckligt med bandbredd.

Dina fotspår

dina fotspår förråder din identitet

Du kan dölja ditt ansikte och du kan dölja din röst, men inte många skulle tro att dölja hur de går. En studie från Japan från 2011 rapporterar om ett system som samlade de unika promenad "signaturerna" av 104 barfota frivilliga på en beröringskänslig yta och försökte sedan identifiera dem inom 10 steg till. Av de 1 040 stegen identifierade systemet bara 3 av dem. Det är en noggrannhetsgrad på 99,8 procent!

En annan studie från Carnegie Mellon året efter rapporterade liknande resultat med bara accelerometer i en smartphone. Telefonen, bortkopplad i en byxficka, mätte den vertikala studsningen och horisontella hastigheten hos deltagarnas gångarter och fann att de var unika nog att känna igen med över 99 procent noggrannhet. Med andra ord, snart behöver du inte ens röra din telefon för att identifiera dig!

Dina fingeravtryck ... från två meter bort

Fingeravtryck är gamla nyheter när det gäller identifiering; de är de ursprungliga biometriska. Men visste du att vissa skannrar kan läsa fingrarna på avstånd? Ett företag som heter Advanced Optical Systems har en enhet som de kallar AIRPrint som kan skanna och identifiera fingeravtryck från upp till två meter bort. Amerikanska militära tjänstemän påstår sig vara intresserade av denna teknik för att hålla ett säkert avstånd mellan potentiellt farliga inkräktare och deras egen säkerhetspersonal, men vem vet vad tekniken kan göra om den föll i fel händer?

Utvalda bilder: 1) Syda Productions / Dollar Photo Club, 2) X posid / Public Domain Pictures.net, 3) MrSegui / Dollar Photo Club, 4) Erni / Dollar Photo Club, 5) Aleš Nowák / Dollar Photo Club, 6) intoo / Dollar Photo Club (bilderna har ändrats)

5 delar av din kropp som förråder din identitet - #WTFWednesday
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.