5 bästa säkerhetsappar för Android 2018

[ware_item id=33][/ware_item]

android-fem-appar


Titta på personen till höger. Titta nu på personen till vänster. Chansen är att två av er använder en Android-telefon. Och eftersom nästan allt vi gör, från bank och shopping till onlinechatt och fotodelning, nu görs på mobila enheter, kanske du undrar: "Hur kan jag öka säkerheten och integriteten för min telefon?"

Det mest uppenbara svaret skulle vara att ladda ner lämpliga mobilapplikationer. Men med tanke på de otaliga poster som finns i Google Play Store kan det vara svårt att veta var man ska börja. Inte att oroa dig, för ExpressVPN har gjort det tunga lyftet för dig och identifierat 5 bästa säkerhetsappar för Android.

1. AppLock - Fingeravtryck för telefonsäkerhet

nya app-låsAlla har ett skärmlås på sin telefon. Eller åtminstone alla bör ha ett skärmlås på sin telefon. Om du inte gör det, ta en minut att ställa in en nu.

Så när du har ett skärmlås, varför skulle du behöva ett applås? Tja, medan ett skärmlås kan förhindra andra från att få åtkomst till dina data medan de är låsta, finns det fortfarande många situationer då människor kan få tag på dina data utan att du vet det. Du kan låsa upp telefonen och lämna den till en främling så att de kan hjälpa dig att ta en bild. Eller så kanske du helt enkelt har lämnat din telefon olåst på ett offentligt kafébord. I dessa fall är alla dina meddelanden, bilder och privat information nådd av opportunistiska förbipasserande.

AppLock - Fingerprint av SpSoft är en kvalitetslösning. Det låter dig låsa vilken app som helst (inklusive spel, foton, dina favoritappar för sociala medier osv.) Eller system (Wi-Fi, Inställningar etc.) och ger inte åtkomst om inte någon anger rätt lösenord eller ger rätt (dvs. ditt) fingeravtryck.

sluss apparLägg till de appar och inställningar du vill låsa. Du kan till och med ställa in en falsk "app har stoppat" skärmen.

Och även om de flesta applås har liknande funktioner, har AppLock - Fingerprint några klockor och visselpipor som hjälper det att sticker ut från förpackningen:

  • Fjärrlåskontroll: Lås / lås upp din telefon genom att skicka ett nyckelord via SMS
  • Visa en falsk "app har stoppat" skärmen för att avskräcka inkräktare från att försöka komma åt dina appar
  • Ta ett foto av inkräktaren och skicka det till din e-post - perfekt för brottrapportering, offentlig skamning eller dartövning!

2. Android Device Manager för stöldskydd

android-anordning-managerMedan ett applås kan förhindra andra från att få åtkomst till dina data, hjälper det inte dig att hitta en förlorad telefon och heller inte tillåter dig att torka all information på den om det behövs. Med tanke på hur vanliga telefonstölder är, måste du ha en motåtgärd i redo.

Ange Googles egen Android Device Manager. Den här praktiska appen låter dig ringa på telefonen på distans, återställa enhetens PIN-kod för låsskärmen och visar tid och plats den senast låg på. Och om du fortfarande inte kan återställa din telefon kan du använda appen för att radera alla dina data för att förhindra att den faller i fel händer. Använd bara Android Enhetshanterarens gästläge på någon annans enhet. Naturligtvis måste de först låsa upp appen för dig!

3. DuckDuckGo-sökning & Berättelser för privat sökning

anka-anka-goGoogle är underbart. Vi använder deras tjänster för att hitta information, titta på våra favoritfilmer och kommunicera med varandra. Heck, de gör till och med fantastiska stöldskyddsappar för din telefon. Problemet är: de vet alldeles för mycket om dig. Bara från webbsökningar ensam kan Google konstruera en mycket exakt profil för din ålder, kön och olika preferenser. Det är inte förvånande att de använder denna information för att visa dig riktade annonser, vilket i sin tur matar dem mer reklamdollar.

Om du vill ha en sökmotor som inte spårar vad du söker kan du prova DuckDuckGo Search & Berättelser. Även om söktjänsten också finns på DuckDuckGos webbplats, ger appen ett ännu mer mobilvänligt gränssnitt, innehåller en sökfältwidget som kan läggas till på din startsida för snabb åtkomst och samlar nyheter från olika källor precis som dess kamrater.

4. Signal Private Messenger för privat kommunikation

signal-private-messengerTidigare jämförde ExpressVPN Whatsapp och Telegram - de två största spelarna på Instant Messaging-arenan - såväl som några av de andra bästa IM-utmanarna. Men det finns en speciell chattapp som har varit kraftigt undervärderad: Open Whisper Systems 'Signal Private Messenger.

Vid första passet är det inte mycket som skiljer Signal från dess kamrater. Den har ett snyggt gränssnitt, låter dig chatta med en vän eller i en grupp och har vanliga mediedelningsfunktioner. Så mot bakgrund av den senaste uppgraderingen av Whatsapp-krypteringen, varför skulle du vilja få en ny IM-app??

För det första är praktiskt taget allt om Signal open source. Från kodbasen till dess krypteringsprotokoll kan vem som helst titta in i Signalen och se till att det inte finns något roligt företag. Å andra sidan tillåter Whatsapps kryptering fortfarande servrar att se vem som skickar ett meddelande till vem och vid vilken tidpunkt, medan Telegrams krypteringsstandard fortfarande är stängd.

Det som skiljer Signal från sina kamrater är dessutom dess finansieringsmodell. Whatsapp ägs av Facebook, vilket gör sina miljoner att sälja annonser. WeChat och Line tjänar pengar på köp i appen och att tillhandahålla officiella företagskonton, vilket kan bli dyrt i en hast. Signalen stöds däremot av donationer och bidrag. Eftersom intäktsgenerering av användare inte är på deras agenda är de fokuserade på att leverera en obegränsad meddelandenupplevelse och inte på att samla in dina data.

Jag använder Signal varje dag. #notesforFBI (Spoiler: de vet redan) https://t.co/KNy0xppsN0

- Edward Snowden (@Snowden) 2 november 2015

Den enda "varning" är Signals användarbas. Whatsapp har en användarbas norr om en miljard människor, medan Telegram räknar 100 miljoner plus användare över hela världen. Signalen kommer med drygt en miljon användare totalt, så chansen är stor att dina vänner inte kommer att vara på plattformen. Men hej, åtminstone Snowden är på det.

5. 360 Säkerhet - Antivirus Boost för telefonskydd

360-security-antivirus-boostFå människor skulle använda sina bärbara datorer eller stationära datorer (är de fortfarande en sak?) Utan ett antivirusprogram. Det är förvånansvärt lika få som verkar vara oroliga för att använda sina telefoner utan liknande skyddsåtgärder. När allt kommer omkring är din telefon också en (väldigt avancerad) dator, så att installera ett antivirusprogram på din mobila enhet är lika viktigt som att ha en på din bärbara eller stationära dator (på allvar, använder någon fortfarande ett?).

Av alla tillgängliga antiviruserbjudanden är få så lika rundade som 360 Security - Antivirus Boost. Först och främst kontrollerar 360 Security alla rutorna för en omfattande antiviruslösning som erbjuder skydd mot skadlig programvara, adware, trojanhästar och andra Internet-nastier. Men utöver grunderna har 360 Security en praktisk skräpfilrenare som hjälper till att frigöra telefonminne, en lättanvänd batterisparare och några extra säkerhets- och stöldskyddsfunktioner. Även om dessa extra funktioner kanske inte konkurrerar med vad AppLock och Android Device Manager erbjuder respektive, är de körsbäret på toppen för det som redan är ett utmärkt antiviruspaket.

Behöver du ytterligare övertygande? Av alla de rena antivirusapparna ExpressVPN granskade hade ingen en kombination av höga betyg och användningsnummer som kunde konkurrera med 360 Security. Medan vissa appar hade något högre betyg (men en mycket mindre användarbas) och andra hade jämförbara nedladdningssiffror (men lägre betyg), 360 Securitys 100 miljoner nedladdningar och 4.6-betyg placerar det före antivirushushållens namn som McAfee (10 miljoner, 4.4) och Norton (10 miljoner, 4,5).

Och här är en bonus ...

expressvpn-for-android... för ExpressVPN är trevligt så. Men allvarligt, du behöver en VPN - inte en skurrig plugin, men en faktisk VPN-app.

En VPN låter dig hålla anonym online, förhindrar andra från att fånga information du delar, hjälper dig få åtkomst till det innehåll du vill ha och sparar pengar medan du handlar. Det är verkligen ett mångsidigt verktyg för digital överlevnad. Den bästa delen? ExpressVPN: s Android-app ger dig allt detta - toppat med ett användarvänligt gränssnitt och bästa klassen kundtjänst.

Så gör dig själv en tjänst. Slå upp Google Play Store och ladda ner dessa fem (plus en) användbara appar. Det är några minuters nedladdningstid för år av säkerhet och integritet - åtminstone tills du får en ny telefon!

5 bästa säkerhetsappar för Android 2018
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.