Silver Surfer beveiligingstips: blijf veilig online gedurende uw gouden jaren

[ware_item id=33][/ware_item]

web-savvy oma


Het internet is een relatief jonge tool en de populaire perceptie is dat de meeste gebruikers op dezelfde manier jeugdig zijn. Sociale media worden immers gedomineerd door shirtless selfies en emotionele verslagen van mindfulness-seminars die worden gehouden in het vrijhandels Cherokee-tipi van het buurmeisje.

Maar niet zo snel. Terwijl 96% van de Amerikanen in de leeftijd van 18 tot 29 jaar het internet gebruikt, zijn 65-plussers de snelste gebruikers en is 58% van de Amerikaanse senioren nu online. Dat percentage zal naar verwachting alleen maar toenemen.

De migratie naar internet is een zegen geweest voor ouderen. Ze zijn meer verbonden dan eerdere geriatrische cohorten - 48% van de senioren op internet hebben Facebook-accounts - en hebben geprofiteerd van alle diensten die internet zo gemakkelijk maken, zoals online facturering, winkelen en Uber.

Maar de trend heeft ook een kans gegeven aan een veel minder beminnelijke bevolking: oplichters. Onder deze onsmakelijke groep is de overtuiging dat ouderen eenden zitten en er zijn gegevens om dit te ondersteunen. Het Stanford Center on Longevity ontdekte dat senioren 34% meer kans hebben om geld aan een financiële zwendel te geven dan veertigers.

Sommige onderzoekers kijken naar de wetenschap om uit te leggen waarom senioren met de leeftijd lichtgeloviger kunnen worden. Iedereen leeft echter anders en sociale factoren kunnen ook de oorzaak zijn.

Wat misschien nuttiger is voor oudere internetgebruikers is een strategie om zwendel te ontdekken voordat ze zich voordoen. Alleen omdat je geen digitale native bent (d.w.z. opgegroeid met een iPhone als fopspeen), wil nog niet zeggen dat je niet vloeiend kunt omgaan met internet. Daarom heeft ExpressVPN vier tips bedacht om zelfs de meest doorgewinterde onder ons een voorsprong op het gebied van webveiligheid te geven.

1. Geloof niet alles wat je op internet leest

Is het een cliché? Ja. Maar luisteren mensen? Nee. Kijk maar naar Twitter en je zult een ruim bewijs zien van de overvloed aan tegenstrijdige feiten en cijfers die mensen online spuiten.

Valse claims worden nog gevaarlijker als ze betrekking hebben op dure producten. De FBI waarschuwt dat dure goederen die gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid en de kwaliteit van leven, gericht kunnen zijn op het bedriegen van senioren.

Om er zeker van te zijn dat u uw geld niet in een goed geïnfecteerde put gooit, controleert u de legitimiteit van de site waarvan u overweegt te kopen. Een goede manier om dat te doen, is om de domeinautoriteit te controleren.

Domeinautoriteit, gescoord op een schaal van 100 punten, wordt door marketeers vaak gebruikt om te zien hoe goed hun site scoort met zoekmachines zoals Google. Omdat Google is ontworpen om kwaliteitsresultaten terug te brengen, correleert een goede domeinautoriteit vaak met legitimiteit.

Domeinautoriteit is geen end-all statistiek. Kijk of het product of de site is beoordeeld in belangrijke nieuwspublicaties. Aarzel ook niet om rond te vragen. Sta op vanaf uw computer en bel uw vrienden en familie. Hebben ze ervan gehoord?

2. Verkoop je hart niet aan een computerscherm

Datingsites hebben velen een nieuw lease gegeven op liefde. Plots kan een romance worden ontstoken met een klik op de knop. Dat is ver verwijderd van de dagen van liefdesbrieven, koetsritten en overgooiers.

Online dating heeft echter zijn gevaren, vooral voor senioren. Het is bekend dat oplichters zich richten op mensen die ouder, alleenstaand en eenzaam worden geacht. Nadat hij online een goede verstandhouding heeft opgebouwd - misschien zelfs zijn of haar liefde beweert - zal de oplichter plotseling beweren dat hij in ernstige moeilijkheden is geraakt en onmiddellijke financiële hulp nodig heeft. Eén vrouw verloor $ 180.000 aan zo'n oplichter.

Laat het internet de regels van de verkering niet veranderen. Doe het rustig aan. Als je nog nooit iemand persoonlijk hebt ontmoet, is er geen manier om te weten dat die foto met de mooie glimlach echt is. En vraag jezelf altijd af: "Voelt dit goed?" Als er twijfels in je hart zijn, kan het kostbaar zijn om er geen acht op te slaan.

3. Geef computer geen toegang tot iemand aan de telefoon

Een zwendel die onlangs opdook, is een man die beweert van Microsoft te zijn en te melden dat je computer een virus heeft. Om het op te lossen, kan hij om wachtwoorden of externe toegang tot uw systeem vragen.

Microsoft is niet zo almachtig dat het je computer te allen tijde volgt. Als er een probleem is, ben jij degene die ze belt, niet andersom. Toegang geven aan een man aan de telefoon kan leiden tot verloren bestanden, een echt computervirus of zelfs identiteitsdiefstal.

4. Wees op uw hoede voor spam

Het is een veel voorkomend refrein in het digitale tijdperk: waarom moet ik spam verdragen? Wat minder aandacht krijgt, is echter de spam die er niet uitziet als spam.

Dit omvat humoristische ketting-e-mails, producten met dwingende beloften en ongebruikelijke politieke theorieën. Als u een brief van een vreemde persoon zou ontvangen, zou u reageren? Hopelijk niet. Wees voorzichtig met e-mail. Zelfs als ze veel over je weten (bijvoorbeeld je hobby's, de naam van je hond, je favoriete Barbra Streisand-film), gebruiken ze misschien een strategie genaamd 'social engineering' om je vertrouwen te winnen.

Evenzo, als u een e-mail ontvangt van een persoon die u kent, maar het bericht is ongewoon nijpend of doet u vreemde financiële verzoeken, leg het dan meteen in de prullenbak. Klik niet op links. Reageer niet. Ga niet voorbij en verzamel $ 200. Je vriend heeft zijn e-mail meer dan waarschijnlijk overgenomen door iemand anders die probeert te profiteren van de relatie die bestaat tussen jou en de veronderstelde afzender.

~

Heb je tips die je wilt delen? Voeg ze toe in de reacties hieronder. Internetveiligheid is een inspanning van het publiek. We zijn allemaal veiliger als we ons allemaal bewust zijn, jong en oud!

Hoofdafbeelding: Dollar Photo Club

Silver Surfer beveiligingstips: blijf veilig online gedurende uw gouden jaren
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.