Microsoft richt zich op Azië met nieuwe cybercrime-hub

[ware_item id=33][/ware_item]

Microsoft richt zich op Azië met nieuwe cybercrime-hub


Microsoft heeft de strijd tegen online criminaliteit opgevoerd met de opening van een nieuw wereldwijd Cybercrime Satellite Centre in Singapore.

Het nieuwe centrum sluit zich aan bij Tokio en Beijing als de derde satelliet in het gebied, en de vijfde algemeen, terwijl Microsoft haar basissen in Washington DC en Berlijn uitbreidt.

Het primaire doel van de nieuwe satelliet zal zijn om de strijd tegen online criminaliteit te ondersteunen in een geografisch gebied dat snel een broeinest voor hackers wordt. Met een specifieke focus op het beschermen van Microsoft-activa, zal het gericht zijn op malware en botnets.

De faciliteit verleent haar diensten aan Zuidoost-Aziatische en Oceanische landen, waaronder India, Zuid-Korea, Australië en Nieuw-Zeeland.

Richard Boscovich, assistent-algemeen adviseur van Microsoft voor zijn afdeling digitale misdaden, zei maandag tijdens een persconferentie:

"Een van de redenen waarom we een centrum openen, met name hier, is uiteraard Singapore een van de belangrijkste financiële centra ter wereld.

Veel geld komt via Singapore, het is een relatief rijke natie en criminelen volgen het geld.

Ze zijn bezig met stelen. "

Opgedragen aan de bestrijding van cybercriminaliteit

Bosco, zoals hij liever bekend staat, legde ook uit hoe het team nauw samenwerkt met Interpol - dat een centrum heeft voor de bestrijding van cybercriminaliteit in het gebied - en dat zal blijven doen wanneer de faciliteit officieel wordt geopend in april.

Verder legde Bosco ook uit hoe Microsoft zich op Azië richtte, en zei dat het gebied een snelle groei doormaakte in de IT-sector, iets dat het domino-effect had van het versterken van de aandacht van hackers en andere cybercriminelen met winstoogmerk:

"We beschouwen cybercriminelen als zakenmensen en zij volgen [opkomende markten] die economisch lucratief zijn."

Hij merkte op hoeveel computergebruikers in de regio geen beveiligingsopvatting hebben, waardoor ze bijzonder gevoelig zijn voor cybercriminelen. De nieuwe faciliteit zal daarom kijken naar regiospecifieke malware en andere bedreigingen.

Het centrum in Singapore zal draaien onder de eenheid voor digitale misdaden van Microsoft, die voornamelijk als ondersteuningseenheid fungeert, volgens Keshav Dhakad, de regionale regisseur van Microsoft voor digitale misdrijven.

De wereldwijde afdeling voor digitale misdaden van het technologiebedrijf, die samenwerkt met industriële partners, internetproviders en wetshandhavingsinstanties, omvat meer dan 100 advocaten, ingenieurs, onderzoekers en forensische analisten en datawetenschappers in Europa, het Midden-Oosten en Azië.

Het werkt ook met computer emergency response teams (CERT's) en biedt gratis toegang tot zijn Cyber ​​Threat Intelligence Program dat meer dan 500 miljoen transacties per dag op malware-infecties verwerkt en analyseert. Het biedt ook training voor externe partners.

De tweede minister van Singapore voor binnenlandse zaken en handel en industrie, S. Iswaran, zei dat het land een "natuurlijk doelwit voor cybercriminelen" presenteerde vanwege zijn status als een groot volume zakelijke hub voor een reeks multinationals.

Hij bevestigde hoe zowel aanvals- als overheidswebsites de afgelopen jaren door aanvallers waren aangevallen en suggereerde dat het aantal aanvallen in de toekomst zou kunnen toenemen naarmate Singapore blijft bloeien.

Bij het verwelkomen van het nieuwe Microsoft cybercrime satellietcentrum zei Iswaran:

“Het delen van expertise en informatie via sectoroverschrijdende en publiek-private samenwerkingsverbanden is een hoeksteen van elk effectief cybersecurity-ecosysteem. Het is van cruciaal belang dat we een omgeving van vertrouwen creëren waarin netwerken snel intelligentie kunnen delen en partnerorganisaties maatregelen kunnen bespreken om bedreigingen aan te pakken of te voorkomen dat soortgelijke incidenten plaatsvinden ”

Microsoft zal ondertussen ook elders gefocust blijven, zelfs wanneer de nieuwe hub voor het bedrijfsleven wordt geopend.

Bosco benadrukte China en het hoge infectieniveau onder machines in het land, waarvan hij zei dat het voornamelijk te wijten was aan de verspreiding van illegale software, inclusief de eigen besturingssystemen van Microsoft:

"Er is een enorme hoeveelheid infecties in China, en het resultaat daarvan uit ons onderzoek was dat het afkomstig is van een onbeveiligde supply chain.

Wat er gebeurt, is dat veel mensen besmet raken door simpelweg een computer te kopen met vooraf geïnstalleerde malware. Soms is het zelfs dat niet, het komt met alle functies, zoals automatische updates en firewalls uitgeschakeld.

Op het moment dat je het op internet zet, zelfs als je niet geïnfecteerd bent, zul je binnen enkele uren geïnfecteerd zijn en het stroomt gewoon en je zult daardoor een enorme hoeveelheid infecties in China zien. "

Uitgelichte afbeelding: Gajus / Dollar Photo Club

Microsoft richt zich op Azië met nieuwe cybercrime-hub
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.