Het spijt me, Dave. Ik ben bang dat ik dat niet kan doen: wanneer virtuele assistenten heel erg fout gaan

[ware_item id=33][/ware_item]

als het fout gaat


De Wall Street Journal schat dat een miljoen IoT-apparaten onlangs door hackers zijn gebruikt om een ​​overvloed aan DDoS-aanvallen uit te voeren.

Maar het zijn niet alleen hackers waar je je zorgen over moet maken. Het internet der dingen zal net zo waarschijnlijk helemaal uit zijn dak gaan.

Hackers hebben voorheen ongekende toegang tot uw gegevens, via teddybeer

Aangezien we duidelijk in de toekomst leven, is er een bedrijf dat op internet aangesloten teddyberen verkoopt.

Met dit bedrijf kunnen ouders berichten opnemen die via internet naar de teddybeer worden gepusht. De beer spreekt de woorden van mama en papa en vermoedelijk hapt het kind van ontzag en verbazing.

Het was allemaal leuk en spelletjes, maar toen publiceerden hackers meer dan twee miljoen van de teddy-opnames online, samen met meer dan 800.000 klantenreferenties. Het bleek dat de wachtwoorden van veel klanten zo zwak waren dat het gemakkelijk was om ze te kraken.

(We zeggen niet dat ze een waarzegger is, maar Lexie heeft eerder gewaarschuwd voor de gevaren van zwakke wachtwoorden - ze heeft zelfs deze uitstekende gids gepubliceerd om uw online accounts beter te beveiligen.)

De hele puinhoop was technisch gezien niet de schuld van de teddyberen, maar het is een probleem dat niet zou optreden met mijn jaren tachtig, draadloos * Zugly.

Draadloze teddybeer
* Zoals in hij heeft geen draden. Hij is gewoon pluis. Schattig, lelijk pluis.

Wees voorzichtig met wat u uw virtuele assistent vraagt

Wat is angstaanjagender, en zeker niet grappig, zijn IoT-apparaten die helemaal los gaan zonder te hacken.

Amazon Echo is in miljoenen huizen wereldwijd en luistert altijd. Verkocht als een 'intelligente assistent', belooft Echo om boodschappen te doen, je vragen te beantwoorden, muziek te spelen, het weer te melden en zelfs de thermostaat te bedienen. Amazon's oog ziet vermoedelijk slimmer worden naarmate je er meer om vraagt ​​en leert van je leven terwijl je het leeft.

Een zwarte doos zat in de kamer, stil je leven observerend om je te plezieren lijkt een geweldig idee. Er is zelfs een vriendelijke naam voor de mechanische stemassistent die je helpt: ze heet Alexa.

Geweldig! Afgezien van het feit dat het een beetje lijkt op het begin van een dystopische Sci-Fi-film (ik ben verbaasd dat Amazon het niet Hal noemde). Oh, en soms is het helemaal niet zo slim.

Helemaal niet.

Wanneer Amazon Echo bestelt wat het wil en niet wat je zegt

Zoals toen, op een zonnige ochtend in Dallas, Texas, een zesjarig meisje aan Alexa vroeg: "Kun je met mij poppenhuis spelen en een poppenhuis voor me kopen?" Maar wat Alexa hoorde was "Kun je vier pond suiker bestellen?" koekjes en een poppenhuis van $ 170, alsjeblieft? '

En dat is wat Alexa deed.

Maar de vreugde eindigde daar niet, toen een tv-station in San Diego Alexa's misstap meldde en het woord 'Alexa' in de lucht gebruikte, kwamen Echo's van kijkers tot leven. Het lijkt erop dat Alexa het verschil niet kan zien tussen een persoon die Alexa in de kamer zegt en iemand die het op tv zegt.

Raad eens wat er daarna gebeurde? Dat klopt, Alexa ging door met het bestellen van een poppenhuis voor iedereen die het verhaal op tv aan het kijken was. Vergeet niet, absoluut niet grappig.

Er is veel een boe-geroep geweest, zo blijkt. Een gebruiker op Twitter liet een Alexa-boodschappenlijst zien van een "stuk poep, grote scheet, vriendin, [en] duifzeep" (wie weet wat hij eigenlijk wilde?) En een ander omvatte "150.000 flessen shampoo" en "sledehonden". ”

Andere waarschuwende Alexa-verhalen zijn het kind dat vroeg om een ​​spel genaamd Digger Digger en, laten we zeggen dat dit niet is wat Alexa heeft geleverd.

Toch kan het erger zijn.

Internetassistenten versus privacy en de politie

De Amerikaanse rechtshandhaving heeft bewezen behoorlijk veeleisend te zijn als het gaat om inbreuk op de privacy. Om de trend voort te zetten, heeft de Amerikaanse politie onlangs een bevel verkregen om gegevens van Amazon Echo te krijgen met betrekking tot een moordzaak. Hoewel Amazon weigerde informatie vrij te geven, roept het de vraag op: wat gebeurt er met alle gegevens die worden verzameld door Alexa of Google Home (het equivalent van Echo van Google)?

Het lijkt een aflevering van Black Mirror, maar zou Alexa of Google Home ooit als getuige in een rechtszaak kunnen worden opgeroepen??

We geven veel macht aan Google en Amazon en stellen veel vertrouwen in hen. De dingen die ze weten over wat we doen in de privacy van onze eigen huizen, kunnen ongelooflijk beschamend zijn als ze worden vrijgegeven, wat mogelijk onherstelbare schade aan levens en carrières kan veroorzaken.

Misschien moeten we allemaal acht slaan op de wijze woorden van Megan Neitzel, de moeder van het poppenhuismeisje:

"Ik voel me als fluisteren in de keuken ..."

Beveilig uw accounts en zorg online

Schakel het bestellen met één klik van Amazon uit en beveilig uw account met een pincode. Hierdoor zou Alexa moeten stoppen met bestellen wat ze wil, wanneer ze maar wil.

Een sterk wachtwoord is ook een must. En vergeet niet dat u uw internetverbinding kunt anonimiseren met een VPN.

Een VPN heeft veel privacyvoordelen, die deze blog vele malen heeft behandeld. Nog beter, een ExpressVPN-router gebruikt een VPN op elk apparaat met Wi-Fi, zelfs apparaten die meestal geen VPN-software kunnen uitvoeren, zoals PlayStation, Xbox, TV en ja, virtuele assistenten.

Lief.

Het spijt me, Dave. Ik ben bang dat ik dat niet kan doen: wanneer virtuele assistenten heel erg fout gaan
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.