Hé Aussies! Verberg uw IP om te voorkomen dat uw ISP u bespioneert

[ware_item id=33][/ware_item]

Hé Aussies! Verberg uw IP om te voorkomen dat uw ISP u bespioneert


Bijgewerkt 9 oktober 2015

Het moment dat je bang bent, is hier

gegevensbewaarwetten worden van kracht op 13 oktober

Het verplichte gegevensbewaarschema van Australië wordt van kracht op dinsdag 13 oktober. Dat is het moment waarop telco's en ISP's zoals Telstra, Optus en Vodafone van start gaan gegevens over uw internet- en telefoongebruik twee jaar bewaren zodat ze overheidsinstanties een gegarandeerde toegang tot uw informatie kunnen verlenen.

De Australische overheid heeft in de komende drie jaar $ 131 miljoen toegewezen om dienstverleners te helpen bij het implementeren van de regeling, hoewel het niet duidelijk is hoe deze fondsen zullen worden verdeeld onder dienstverleners.

Om de chaos nog te vergroten, zouden de kosten van de implementatie van het dataretentieplan kleinere ISP's failliet kunnen laten gaan. En de gereserveerde $ 131 miljoen zal waarschijnlijk niet erg ver gaan om compliance in de hele branche te financieren.

Dus wie gaat de extra kosten van het implementeren van het bewaarregime voor gegevens innen?? U. U betaalt meer aan belastingen en servicekosten om uw overheid te helpen u te bespioneren. Dat is # @% $ ed omhoog!

Het bewaarregime voor gegevens is hier, maar verlies de hoop niet. We zijn hier om te helpen. Bescherm uw gegevensprivacy met een VPN en deze kickass-gids van de Piratenpartij.

Download ExpressVPN

Verberg uw IP met een VPN. Neem NU uw privacy terug.

Wij zijn van mening dat iedereen recht heeft op online privacy. We denken niet dat uw internetprovider zou moeten bespioneren, knoeien met of informatie weggeven over wat u doet terwijl u online bent.

Daarom druist de verplichte metadatawetgeving in tegen alles waar we in geloven. Het berooft je van het recht om te beslissen welke informatie je niet deelt en welke informatie je liever privé houdt..

Maar alles is niet verloren.

Het gebruik van een VPN maakt het moeilijker voor uw ISP om gegevens over u te verzamelen en / of te delen door uw IP-adres te verbergen.

Een VPN voorkomt dat uw internetprovider uw internetgebruik volgt, bespioneert of verstoort door: 

 1. versleutelen uw verkeer, zodat buitenstaanders niet kunnen zien wat erin zit;
 2. beveiligen uw verkeer, zodat buitenstaanders uw verkeer niet kunnen wijzigen en
 3. anonimiseren uw verkeer, zodat buitenstaanders niet kunnen zien met wie u communiceert.

wat gebeurt er wanneer u een VPN gebruikt

Als u nog geen VPN gebruikt, zou het feit dat uw internetprovider uw overheid of particuliere bedrijven mogelijk helpt u te bespioneren, u moeten inspireren om er vandaag een te gebruiken.

Download ExpressVPN

Hoewel we uw aandacht hebben getrokken, onderteken dan deze petitie, Citizens, Not Suspects, die de federale overheid oproept het verplichte bewaarplan voor metadata te laten vallen?

Iedereen heeft een hekel aan de gegevensbewaarwetten

We weten dat jullie de dataretentiewetten niet leuk vinden omdat je ons dat in juli hebt verteld.

metadata retentie wetten reacties

We horen je luid en duidelijk, vrienden. En we zijn het met je eens. Wij geloven dat iedereen het recht heeft om privé, veilig en met vrijheid online te gaan.

Jou rechten als een internetgebruiker wordt bedreigd.

Oorspronkelijk gepost op 27 april 2015

De verplichte metadata-bewaarwetgeving van vorige maand is een directe bedreiging voor de online privacyrechten van Australiërs.

De wetgeving verplicht Australische internetproviders (ISP's) en telco's om gegevens over uw internet- en telefoongebruik gedurende twee jaar te bewaren en verleent overheidsinstanties toegang tot al deze gegevens zonder een bevel.

Maar ... is het niet alleen metadata? Is metadata niet onschadelijk?

Metagegevens zijn informatie over de interacties die u hebt met andere mensen en organisaties (d.w.z. websites) terwijl u met hen communiceert met behulp van technologie. Metagegevens zijn niet de werkelijke inhoud van uw interacties, maar de informatie over de inhoud.

Deze stukjes informatie klinken onschuldig, maar als je in de loop van de tijd veel van deze gegevens verzamelt en er naar elkaar verwijst, kan het een eng nauwkeurig profiel van je schetsen.

Voorbeelden van metagegevens

 1. Wie heb je gebeld en wanneer?
 2. Wie heeft u e-mailen en wanneer?
 3. Welke websites heeft u vanaf welke computer bezocht en wanneer?
 4. Waar en wanneer heeft u uw creditcard gebruikt??

Voor meer informatie over metadata kunt u onze blogpost lezen over waarom u om metadata zou moeten geven. 

Recente gebeurtenissen in Australië hebben ons alleen maar versterkt dat massale verzameling van metadata een potentieel gevaarlijk ding is.

Want terwijl je Twitter bijhoudt, je favoriete blogs leest, de voetbalfinale streamt of met je oma aan de telefoon chat, verzamelen je ISP en telco informatie die kan worden gebruikt om een ​​profiel over jou op te bouwen, dat dan , mogelijk tegen u worden gebruikt.

Derden hebben ook toegang tot uw metagegevens.

Maar daar blijft het niet bij. Over de hele wereld geven veel internetproviders en telco's uw metagegevens weg, zodat derden u ook kunnen bespioneren.

Al jaren verandert Verizon Wireless in de VS het internetverkeer van mensen door een unieke ID-header (UIDH) in alle HTTP (web) -verzoeken te injecteren. Met deze UIDH kunnen adverteerders surfgewoonten koppelen aan unieke klanten terwijl ze onversleutelde websites bekijken.

Adverteerders en andere grote bedrijven zijn niet de enigen die uw metadata gebruiken. Spionagebureaus van de overheid verzamelen metagegevens als onderdeel van massabewakingsprogramma's wereldwijd en delen deze vaak met spionagebureaus in andere landen.

Deze onbelemmerde toegang tot uw metadata geeft ISP's, telco's, derde partijen en overheidsinstanties macht waarvan wij niet geloven dat ze het verdienen.

Want hoe weet je dat een spionagebureau je misschien niet target op basis van een profiel dat ze over jou hebben gemaakt op basis van metadata die ze zonder jouw toestemming van je hebben verzameld?

Dat doe je niet. Dit is het spul van nachtmerries.

iedereen kan uw metadata gebruiken om een ​​profiel over u op te bouwen

Meer lezen:

 • Waarom we allemaal aandacht moeten besteden aan metadatabewaking (ExpressVPN)
 • Handleidingen internetprivacy (ExpressVPN)
 • Verplichte retentie van metadata wordt wet als coalitie en arbeid samengaan (Daniel Hurst, The Guardian)
 • Een huiveringwekkende stap dichter bij de Australische geheime politie (Jonathan Holmes, De leeftijd)
 • Burgers, geen verdachten - verzoekschrift (GetUp!)

Getoonde afbeeldingen: (1) chungking / Dollar Photo Club, (2) Alliance / Dollar Photo Club

Hé Aussies! Verberg uw IP om te voorkomen dat uw ISP u bespioneert
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.