Geïnfecteerde NES-games voor Android stelen je gegevens, sms je vrienden, vragen om contant geld

[ware_item id=33][/ware_item]

Geïnfecteerde NES-games voor Android stelen je gegevens, sms je vrienden, vragen om contant geld


Een nostalgische snelheid die door Super Mario Bros. op je Android-telefoon loopt, kan je meer dan een paar extra levens kosten, volgens een recent rapport van Palo Alto Networks.

Gunpoder is een vervelende familie van malware die door veel antivirusprogramma's onder het mom van adware wordt opgemerkt. Het is verpakt in klassieke NES-game-apps met Airpush, een adware-bibliotheek met veel legitieme advertenties. Airpush vertelt Palo Alto Networks dat zijn platform is misbruikt door Gunpoder en niet verantwoordelijk is voor het virus.

Hoe Gunpoder werkt

Slachtoffers downloaden geïnfecteerde geëmuleerde NES-spellen zoals Super Mario Bros. in de vorm van APK-bestanden buiten de Google Play Store. Deze spellen worden niet gesanctioneerd door Nintendo, maar gebruiken een open-source emulatorraamwerk genaamd Nesoid. Eenmaal geïnstalleerd, beginnen kwaadwillende advertenties informatie van uw telefoon te verzamelen.

Gunpoder steelt uw bladwijzers, browsergeschiedenis en contactlijsten. Vervolgens kan het uw contacten een sms sturen met een link om de app te downloaden, met het bericht "een leuk spel, ^ _ ^". De malware pusht ook frauduleuze advertenties vermomd als Facebook-pagina's, die u vragen om enquêtes in te vullen en meer apps te installeren om een ​​geschenk te ontvangen.

Tot overmaat van ramp vraagt ​​de app je ook om te betalen voor een levenslange licentie bij lancering met PayPal of Skrill. Door op de knop "cheats" te klikken, die meestal gratis is, wordt ook het betalingsvenster geopend. Toegegeven, je zou behoorlijk goedgelovig moeten zijn om de 49 cent te betalen omdat de boodschap van de malware slecht geschreven is ("eenmaal betalen, levenslang een ongelooflijk arcade-spel bezitten. Geweldig! Zeker!").

Hoe Gunpoder te vermijden

Palo Alto Networks zegt dat de trend van het opnieuw verpakken van open-source software als schadelijke apps groeit. De eenvoudigste manier om dergelijke aanvallen te voorkomen, is zich te onthouden van app-winkels die geen Google Play zijn. Maar als u erop staat externe app-winkels te gebruiken, moet u de machtigingen van de app grondig controleren, recensies lezen en onderzoek doen naar de ontwikkelaar en uitgever voordat u deze installeert.

Wat te doen als u denkt dat u mogelijk bent geïnfecteerd met Gunpoder

Als je onlangs met Bowser op je Samsung hebt gevochten en je denkt dat je geïnfecteerd bent, start je de telefoon opnieuw op in de veilige modus en verwijder je de app. In sommige gevallen moet u mogelijk de beheerdersstatus van de app uitschakelen.

Gunpoder is tot nu toe in dertien landen geïdentificeerd: de VS, Spanje, Italië, Frankrijk, Rusland, Thailand, India, Indonesië, Mexico, Brazilië, Saoedi-Arabië, Irak en Zuid-Afrika. Met name China ontbreekt in die lijst en het virus stuurt geen sms naar gebruikers in China.

Hoe Nintendo-spellen te spelen zonder besmet te raken

Nintendo heeft zich traag aangepast aan de trend van smartphone-games, maar voor degenen die een aantal klassieke NES-games willen spelen, zijn er veel gratis en veilige emulators beschikbaar op Google Play. Houd er echter rekening mee dat de ROM-bestanden met de afzonderlijke games vaak niet zijn inbegrepen en dat het downloaden zonder betalen vergelijkbaar is met piraterij.

Uitgelichte afbeelding: Evan-Amos / The Vanamo Online Game Museum (afbeelding is bewerkt)

Geïnfecteerde NES-games voor Android stelen je gegevens, sms je vrienden, vragen om contant geld
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.