Diefstal uit de lucht: kan diefstal van gegevens van mobiele telefoons invloed op u hebben?

[ware_item id=33][/ware_item]

Diefstal uit de lucht: kan diefstal van gegevens van mobiele telefoons invloed op u hebben?


Nu smartphones overal zijn, is het gemakkelijk om te vergeten hoe opmerkelijk ze echt zijn. Wanneer u even nadenkt over alles wat een smartphone kan doen - van het organiseren van uw adresboek tot het regelen van uw bankzaken - is het bijna ongeloofwaardig.

Maar alle functionaliteit die beschikbaar is in onze kleine apparaten in zakformaat, is afhankelijk van gegevens. Helaas vormen deze draadloze, constant verbonden apparaten ook het risico voor uw gegevens.

Vraag het maar aan de NSA.

Vuilbakken doen vies werk

Volgens The Wall Street Journal heeft de NSA een geheim project uitgevoerd met het ministerie van Justitie, met behulp van Cessna-vliegtuigen om gegevens te onderscheppen die zijn verzonden vanaf mobiele telefoons en draadloze apparaten.

De vliegtuigen, liefdevol aangeduid als 'dirtboxes', zijn uitgerust met apparaten die zijn ontworpen om torens voor mobiele telefoons te imiteren. Deze nep-torens ontvangen alle binnenkomende gegevens binnen een bepaald bereik - en dit is precies waarom ze een complex privacyprobleem veroorzaken.

De meesten van ons zijn blij met het idee dat criminelen en terroristen afstand moeten doen van het recht op privacy. Door hun oproepen te onderscheppen, kan cruciaal bewijs worden verzameld en geanalyseerd, waardoor criminaliteit wordt voorkomen en gerechtelijke procedures worden ondersteund.

Maar wanneer een 'dirtbox' door de lucht vliegt, verzamelt deze geen gerichte gegevenssets - hij grijpt zoveel als hij kan. Volgens ingewijden worden de ongewenste gegevens vervolgens verwijderd.

Deze algemene benadering van het verzamelen van inlichtingen is ronduit illegaal. Natuurlijk ontkent het ministerie van Justitie dat het bestaat.

Ondertussen beweert een anonieme bron gemeld door USA Today dat het programma groot genoeg is om de gehele bevolking van de Verenigde Staten te dekken.

Onderscheppen gemakkelijk gemaakt

Het zou vanzelfsprekend zijn om aan te nemen dat mobiele telefoons van nature onzeker zijn, omdat gegevens openlijk door de lucht worden verzonden. Maar terwijl mobiele telefoons gegevens draadloos verzenden, is het onderscheppen van dat draadloze signaal moeilijk.

Bluetooth is van nature een gemakkelijk vindbaar type radiosignaal en relatief eenvoudig te onderscheppen. De meeste apparaten beperken echter de gegevenstoegang die beschikbaar is via Bluetooth-verbindingen, waardoor dit voor de meesten van ons een verwaarloosbaar risico is.

Omgekeerd is het veel complexer om een ​​4G-, 3G- of GPRS-signaal te onderscheppen. De meest effectieve techniek is precies degene die naar verluidt wordt gebruikt door inlichtingendiensten - zich voordoen als een toren voor mobiele telefoons. Als u een toren van een mobiele telefoon imiteert, helpt zelfs dataversleuteling niet.

Dit vereist een investering van tijd en geld in onderzoek en ontwikkeling. Het betekent een fysiek apparaat bouwen dat slim genoeg is om mobiele telefoons te misleiden om open verbindingen te maken.

Maar zodra een imitatietoren in gebruik is, kunt u moeiteloos gespreksgegevens opscheppen. De angstaanjagende waarheid is dat criminelen genoeg te winnen hebben bij het onderscheppen van uw gegevens dat het ontwikkelen van een valse toren de investering waard is.

Verdedig uw mobiele telefoongegevens

Hoewel verbinding maken met een nep-mobiele telefoontoren een ernstig risico voor uw gegevens is, is het geen risico dat de meesten van ons dagelijks zullen tegenkomen. Maar dat betekent niet dat uw gegevens veilig op uw apparaat worden opgeslagen.

De grootste dreiging van allemaal zijn de gegevens die we via internet verzenden. Wanneer u online gaat om een ​​applicatie te gebruiken of een website te bezoeken, geeft u immers informatie door een keten van verschillende servers - niet allemaal beveiligd en geverifieerd. U laat overal een spoor achter en alle gegevens die u deelt, worden mogelijk blootgesteld.

Onthoud ten slotte dat het overgrote deel van de datalekken met mobiele telefoons helemaal niet door transmissie wordt veroorzaakt. Het is wanneer de hele handset wordt overgedragen aan een crimineel.

Om te beschermen tegen fysieke diefstal, moet u profiteren van alle beveiligingsmaatregelen aan boord, waaronder wachtwoorden, codering en functies voor extern wissen. Als u uw apparaat verkoopt, herstelt u het naar de fabrieksinstellingen om uw gegevens volledig te verwijderen.

En wat u ook doet met uw apparaat - of u nu e-mails verzendt, belt of op internet surft - houd altijd rekening met de draadloze verbindingen die u opent en de gegevens die u mogelijk verzendt.

Diefstal uit de lucht: kan diefstal van gegevens van mobiele telefoons invloed op u hebben?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.