De mantel van de crimineel: de nieuwe rol van Bitcoin in ransomware

[ware_item id=33][/ware_item]

De mantel van de crimineel: de nieuwe rol van Bitcoin in ransomware


Er is een traditie in politiewerk, populair bij All The President's's Men - om criminele activiteiten te ontmaskeren, volg je het geld. Het is tenslotte geld dat de overgrote meerderheid van criminaliteit motiveert, vooral als het gaat om online fraude en ransomware.

Dus je volgt het spoor achtergelaten door het geld en het leidt je direct naar de deur van de crimineel.

Maar er is een probleem - en helaas is het een probleem van onze eigen creatie.

Dat probleem is Bitcoin.

Hoe de Italiaanse publieke sector de prijs betaalde voor Bitcoin

Eerder dit jaar werden aanvalskantoren in heel Italië aangevallen door aanvallers die ransomware gebruikten.

Ransomware is het online equivalent van afpersing. Nadat de trojan is geïnstalleerd, vaak door schijnbaar onschuldige e-mailbijlagen, worden bestanden achter een splash-scherm of door codering opgesloten.

Van daaruit eisen aanvallers een losgeld met de belofte dat, zodra dit is betaald, bestanden worden gedecodeerd.

Toen kantoren in de Italiaanse publieke sector niet in staat waren om rekeningen te betalen, documenten te verwerken en certificaten af ​​te geven, kwam alles tot stilstand. Hun activiteiten hingen af ​​van hun gegevens.

Het is dan ook geen verrassing dat ambtenaren zich haastten om de gevraagde vergoedingen te betalen. In dit geval waren die vergoedingen het equivalent van 400 euro, met de dreiging dat de vergoeding zou verdubbelen als ze onbetaald zou blijven.

Maar de aanvallers verzochten niet om euro's. Ze hebben geen dollars gevraagd.

Ze vroegen Bitcoin.

Een valuta voor criminaliteit

Een gedecentraliseerde valuta zonder betrokkenheid van banken of overheden, Bitcoin staat bekend om zijn privékarakter. Fondsen worden rechtstreeks van de ene Bitcoin-portemonnee naar de andere verplaatst, zonder dat persoonlijke gegevens zoals namen of contactadressen moeten worden vrijgegeven.

Door het ontwerp is het opmerkelijk veilig. Elke portemonnee bestaat uit een publiek-privaat paar authenticatiesleutels en, om een ​​betaling te doen, hoeft alleen de publieke sleutel te worden gegeven.

Maar hoewel die privacy en beveiliging een enorm voordeel is voor de meesten van ons, is het ook een voordeel voor criminelen.

Dankzij Bitcoin konden de aanvallers die zich op de Italiaanse publieke sector richtten, fondsen ontvangen met volledige anonimiteit. Geen geld om te volgen. Geen manier om ze op te sporen.

De aanvallers waren zelfs zo overtuigd dat ze ondersteuning boden aan ambtenaren die niet wisten hoe ze Bitcoin moesten gebruiken. Ze gingen verder dan de aanval om communicatielijnen aan te bieden - omdat hun aanvalsvector en valuta-keuze hen volledige veiligheid gaf.

Bitcoin: het is niet slecht!

Bitcoin is natuurlijk niet alleen voorbehouden aan criminelen die op zoek zijn naar een niet-traceerbare manier om geld over te maken. In feite lijkt het de toekomst van geld voor ons allemaal te weerspiegelen.

Bitcoin heeft een precedent geschapen voor gedecentraliseerde valuta en hoewel veel van de groei van Bitcoin het gevolg is van speculaties van de markt, valt niet te ontkennen dat de valuta ook legitieme gebruikers heeft geraakt. Lagere kosten, volledige controle en sterke beveiliging - wat niet leuk is?

Tegenwoordig groeien verschillende alternatieve valuta in populariteit, waaronder Litecoin, Peercoin en Namecoin. Zelfs JPMorgan Chase heeft een patent aangevraagd voor zijn eigen digitale valuta-oplossing.

Zelfs als de Bitcoin-bubbel barst, blijft dit type peer-to-peer-geldoverdracht bestaan.

Geven en nemen

De huwelijksreis op internet is voorbij. De nieuwigheid is dun geworden en tegenwoordig is het world wide web een manier van leven.

Met dat in gedachten vragen velen van ons zich af hoe we een digitaal leven kunnen leiden - een leven waarin al onze gegevens over het internet heen en weer stromen - zonder in te leveren op veiligheid en privacy. ExpressVPN biedt nu zelfs Bitcoin aan als betaalmethode.

Oplossingen komen en gaan. Beveiliging wordt beter, robuuster en gemakkelijker te gebruiken.

Maar het risico is dit: als we blijven zoeken naar privacy, kunnen we het overhandigen aan de mensen die we liever blootgesteld willen houden.

De mantel van de crimineel: de nieuwe rol van Bitcoin in ransomware
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.