Vad är ett VPN för?

[ware_item id=33][/ware_item]

VPN: er eller virtuella privata nätverk är en grupp datorer eller fjärrenätverk länkade samman via internet. De är användbara för att kringgå webbfilter, ansluta till fjärrservrar och surfa och ladda ner anonymt.


När du ansluter till ett VPN loggar du in med dina referenser och all data du skickar och tar emot är krypterad och säker.

Vem använder VPN: er?

Nedan följer en sammanställd lista över personer som vanligtvis använder VPN: er, tillsammans med de specifika fördelarna de upplever av det. Chansen är att du åtminstone delvis tillhör en av kategorierna nedan.

Studenter och arbetare

Att använda ett osäkrat nätverk, som på ett kafé, kan vara en risk. Andra människor kan komma åt din aktivitet och kan frestas att stjäla din kontoinformation, företagsdata eller forskningsuppdrag, och ditt jobb eller betyg kan stå på spel.

Ofta tillhandahålls VPN av skolan eller företaget så att du har enkel åtkomst och anslutning, även när du reser, till resurser som du kanske inte kan komma åt i ett annat nätverk. Om du använder ditt eget VPN kan du kringgå filter och censur som ställts in av skolor och arbetsplatser och bläddra anonymt på campus eller på jobbet. Även på offentliga platser kan du vara säker på att ditt viktiga arbete är skyddat från nyfikna ögon och att dina användardata är säkra.

downloaders

Oavsett om du laddar ner lagligt eller olagligt, vill du inte hamna på ett företags bevakningslista eftersom du använde vissa appar på din dator. Ännu värre kan du hamna i domstol eller betala en rejäl böter. Annan teknik och tjänster erbjuder en falsk känsla av säkerhet men ger inte det nödvändiga skyddet. VPN: er krypterar din IP-adress och är praktiskt taget inte spårbara, och är det enda säkra sättet att säkert ladda ner.

Säkerhetsentusiaster

Oavsett vilket yrke eller internet du behöver, förtjänar du den sekretess och säkerhet som en VPN kan ge. Med hjälp av ett VPN kan du:

  • Sök anonymt utan att hotet om din aktivitet spåras eller spåras
  • Förvara ditt nätverk från att hacka av identitetstjuvar, skadlig programvara och / eller grannar som inte vill betala för sitt eget internet
  • Få en säker anslutning så att din kommunikation förblir privat och krypterad, oavsett om du är hemma eller i ett offentligt rum
  • Skydda dina personliga och ekonomiska data från nyfikna ögon

Så om din granne fortsätter att hämta ditt internet, kanske till och med ladda ner virus eller skadlig programvara till din server, eller om din tonåring av misstag skrev in din kreditkortsinformation på en misstänkt webbplats, eller till och med om du bara är obekväm med idén att någon ser din personliga data eller online-aktivitet, bör du använda ett VPN.

Världsresande

På grund av tidsskillnader, språkbarriärer och regeringscensur kan internetanvändning i utlandet vara långsam och frustrerande. Istället för att förlita sig på ett okänt, osäkrat lokalt nätverk, använder du ett VPN under resan eliminerar dessa hinder (såväl som säkerhetsproblem) och gör att du kan komma åt alla webbplatser med den hastighet du vill på det språk du vill.

Företag och webbplatser

Oavsett om du äger en liten startup eller är en del av ett stort företag, hjälper VPN: er att säkra privata affärsdata. Från schemaläggning, lön, produktkataloger, medarbetar- och kundinformation, företagsprognoser med mera är dina data skyddade och säkra. Företag använder vanligtvis VPN: er av sekretessskäl, men också för säker och bekväm datadelning mellan kontor och för att ansluta fjärranslutna anställda till centrala arbetsservrar. Webbplatser använder dem för att förhindra skadlig programvara från att påverka sina användare och för att säkerställa en snabb laddningstid.

Människor överallt använder VPN: er och antalet växer. Med ökande censur, cyberbrott och krav på hastighet sparar VPN: n dagen för studenter, företag, resenärer, nedladdare och vanliga människor.

Klicka här för att gå tillbaka till ExpressVPNs sekretessguider för internet

Vad är ett VPN för?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.