Topp 10 tips för stark Internet-säkerhet

[ware_item id=33][/ware_item]

Tips 1: Endast webbplatser med HTTPS är säkra!

URL: er som börjar med ‘http: //’ är INTE säkra. Webbplatser med 'https: //' använder en kombination av Hypertext Transfer Protocol (HTTP) med Secure Socket Layer (SSL) / Transport Layer Security (TLS) protokoll, vilket innebär att sessionen mellan din webbläsare och webbservern är krypterad. Utan HTTPS kan dåliga killar fånga upp din session med hjälp av verktyg som Firesheep.


Tips # 2: Använd säkerhetsfrågor vars svar är omöjliga för andra att gissa

Säkerhetsfrågor är användbara när vi glömmer våra lösenord och måste återställa dem. I själva verket när vi registrerar dig för e-postkonton lägger de flesta av oss otänkbart sanningsenliga svar på enkla frågor, som "Vad är din mors jungfrun?" Eller "Vad heter staden där du föddes?"

Men har vi någonsin slutat att tänka på hur lätt det är för onda killar att hitta svaren på dessa frågor? Vi delar så mycket av våra personliga liv på internet; Det är faktiskt väldigt lätt för onda killar att hitta våra säkerhetssvar på internet och att återställa våra lösenord utan tillstånd. Faktum är att en reporter från Washington Post kunde hacka sin brors iCloud-konto på tre minuter med hjälp av information som var gissa eller hitta på Internet.

Istället för att svara på säkerhetsfrågor med uppenbara svar som människor kan hitta med hjälp av sökmotorer eller från att läsa dina onlineprofiler, kan du prova att svara med irrelevanta svar blandat med siffror. Se naturligtvis till att du kommer ihåg svaren i händelse av att du någonsin låses ut från ett konto och behöver använda din säkerhetsfråga!

johndoe1

Tips: Gör inte vad den här killen gjorde.

Tips 3: Använd inte samma lösenord för alla dina konton

Det är uppenbart att det är lätt att komma ihåg ett komplext lösenord och använda det på alla dina konton. Detta leder dock till möjligheten att en tjänst hackas och hackaren använder det här lösenordet för att attackera dina konton med andra tjänster.

Försök använda förslag med hjälp av en lösenordshanterare som 1Password, KeePass och LastPass för att generera och behålla lösenord (vi har också en slumpmässig lösenordgenerator). Dessa lösenordsappar kan skapa slumpmässiga, oavskiljbara strängar av alfanumeriska tecken som lösenord och hjälpa till att lagra dem åt dig på dina olika enheter.

Om din onlinetjänst (dvs. e-post, onlinelagring, bank) erbjuder tvåstegsverifiering, bör du definitivt använda den.

Tips 4: Håll ditt operativsystem och all programvara uppdaterad

Operativsystem som Windows och Mac skickar regelbundet uppdateringar för användare med programvarupatcher och så vidare. Det kan vara frestande att stänga popups som påminner dig om en ny uppdatering, men du bör uppdatera så snart du kan skydda dig mot de senaste säkerhetsproblemen.

Du bör också hålla din andra programvara uppdaterad. Den bästa taktiken är att aktivera automatiserade programuppdateringar på alla dina appar - detta gäller din antivirusprogram, e-postappar, webbläsare och så vidare.

Tips 5: Var försiktig när du öppnar allmän WiFi

Tyvärr är det många som inte vet att när du sitter i din favoritkafé och når dina favoritwebbplatser med gratis Wi-Fi, riskerar du att någon fångar upp dina data.

Oskyddad gratis Wi-Fi är en grogrund för hackare att fånga upp och få tillgång till dina personuppgifter. Innan du ansluter till offentlig Wi-Fi bör du stänga av fildelning på din dator. Om du är på offentlig Wi-Fi ska du inte logga in på något som kräver ett lösenord INTE ATT du är ansluten till ett VPN.

Tips 6: Var försiktig med vad du skriver på sociala medier

Medan sociala medier blir mer och mer populära, är webbplatser som Instagram, Twitter, Pinterest och Facebook bra för att hålla dig uppdaterade och låta dina vänner veta vad du gör och vart du ska. Denna information är dock guld för brottslingar. Att acceptera vänner som du inte känner personligen kan innebära att en hacker får obehörig tillgång till information om din familj, dina vänner, var du bor och vad du köper / läser / gör. Usch.

Tips 7: Ta bort misstänkta e-postbilagor

Har du någonsin fått ett oönskat e-postmeddelande? Chansen är att du har. Majoriteten av människor vet att om du får misstänkta länkar eller bilagor från slumpmässiga främlingar, bör du inte öppna dem och bör radera dem direkt. Men om du får en konstig bilaga eller länk från en vän, bör du fortfarande göra detsamma. Hackare skickar ofta farligt skadligt program genom att hacka någons e-postkonto och skicka e-post till offrets kontaktlista. Om du någonsin får ett misstänkt e-postmeddelande från en vän, ska du skicka e-post till dem och berätta för dem att de troligen är en hacker

Hackare skickar ofta farligt skadligt program genom att hacka någons e-postkonto och skicka e-post till offrets kontaktlista. Om du någonsin får ett misstänkt e-postmeddelande från en vän, ska du skicka e-post till dem och berätta för dem att de troligen har hackats. Berätta för dem att de bör ändra sitt lösenord och aktivera ASAP i två steg.

Tips 8: Anslut inte konstiga saker till din dator

Inte bara kan skadlig programvara spridas med virtuella medel - utan kan också spridas via hårdvara! Användare av USB-pinnar, externa hårddiskar och till och med smartphones är inte immun mot skadlig programvara. Det onda BadUSB-skadliga programmet är ett exempel. Innan du ansluter något till din dator, se till att du vet exakt var den kom ifrån och vad mer som har funnits på den. Anslut bara saker från pålitliga källor.

Tips 9: Förlora aldrig din enhet

Så du har laddat din dator och smartphone med all den senaste säkerhetsprogramvaran, ändrat alla dina lösenord och aktiverat tvåstegsverifiering. Men vad händer om du tappar din dator eller din smartphone? Om du tappar din enhet kan alla dina e-postmeddelanden, foton och personuppgifter hamna i händerna på någon som inte är till nytta.

Låt inte detta hända dig! Lösenordsskydda din låsskärm, använd ett färgat fodral så att du inte kan förlora det och säkerhetskopiera dina data regelbundet. Slå på enhetens plats eller använd en tredjeparts anti-stöld-app om det obeskrivliga skulle hända. Det bästa är naturligtvis att alltid vara vaksam om din hårdvara och aldrig tappa den, period.

Tips 10: Vet var du laddar ner appar från

För maximal säkerhet, ladda bara ner appar från 100% pålitliga källor - till exempel Apple app store eller själva programvaran. När du installerar appar, se till att du vet vilka behörigheter du ger dem. Till exempel behöver den tidshanteringsappen verkligen åtkomst till din kamera och kontakter?

En ytterligare enkel vinst - se till att din dator eller enhet är konfigurerad så att nedladdade appar måste öppnas manuellt. Du vill inte ladda ner en körbar fil och ha den automatiskt öppen på din maskin utan ditt samtycke!

I slutet av dagen är kunskap ett kraftfullt verktyg. För att upprätthålla god internetsäkerhet krävs en kombination av att ta hand om din mjukvara och hårdvara och använda lite gammaldags sunt förnuft.

Bonustips! Använd ett VPN

VPN-kryptering med hög styrka skyddar inte bara din webbläsare utan också dina e-postmeddelanden, Skype-konversationer, nätbanker och allt du gör eller ser online - oavsett om du är hemma, på kontoret, på ett kafé eller reser i världen. Ge dig själv lite extra anonymitet med ExpressVPN. När du är ansluten till ExpressVPN är alla dina data krypterade och okrypterbara!

Klicka här för att gå tillbaka till ExpressVPNs sekretessguider för internet

Topp 10 tips för stark Internet-säkerhet
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.