Tips om mobil sikkerhet du trenger å vite

[ware_item id=33][/ware_item]

Du kan gjøre nesten hva som helst med din nye smarttelefon og nettbrett. Inkludert å ha stjålet dataene dine.


Jepp. Dagens iPhones, iPads, Android-enheter og Windows-telefoner er så kraftige og avanserte at å eie en er som å ha en mini-PC i lomma. Dessverre betyr det at de har samme type sikkerhetsproblemer som datamaskiner også.

Telefoner og nettbrett er også små nok til å stjele lett. Og du kobler dem ofte til internett via offentlige 3G, 4G og Wi-Fi-nettverk. Så du kan se hvorfor det er verdt å ta skritt for å holde deg trygg på mobile enheter.

Her er tipsene du trenger å vite.

Angi en passord

Den mobile enheten din har alle dine private samtaler, kontakter og mye mer lagret på den. Hvis noen stjeler det - eller til og med hvis noen du kjenner vil snuse - kan de se alle de tingene lett. Med mindre du låser det, altså.

Still inn enheten slik at den krever en hemmelig passordkode hver gang du begynner å bruke den. Hver enhet har disse innstillingene, og de kan lagre dine private data fra en tyv eller spion.

Mange telefoner lar deg låse opp telefonen din med tommelavtrykket eller ansiktet ditt. Dette kan være praktisk, men kan også føre til ytterligere sikkerhetsproblemer, og det lar lovhåndhevelse tvinge deg til å låse opp telefonen din.

Krypter internettdataene dine

Offentlige Wi-Fi-nettverk er notorisk enkle å avlyse. Ikke alle mobile internettleverandører kan stole på.

Bruk en VPN-tjeneste for å kryptere dine mobile internettdata og beskytte dem fra tredjepart.

Vær forsiktig med hvilke apper som har tilgang til dataene dine

Noe av det flotte med mobilen er alle appene du kan laste ned. Nesten hvem som helst kan lage en app og legge den i butikken - men hva sier det deg om kvaliteten og sikkerheten til noen av disse appene?

Spesielt Android er kjent for å la internettilkoblede apper kjøre i bakgrunnen, som deretter kan få tilgang til og laste opp data som lokasjoner og bilder. I tillegg til sikkerhetsrisikoen, kaster de bort den månedlige datafradraget ditt!

Bruk anerkjente apper og gjennomgå tillatelsene deres regelmessig for å sikre at de bare har tilgang til dataene du forventer at de skal ha.

Beskytt mot skadelig programvare

Skadelig programvare som er målrettet mot mobile enheter for å stjele dataene dine, øker. Malware til malware kommer ofte forkledd som kloner av populære og pålitelige apper. Det kan da stjele kontoopplysninger, installere andre apper uten tillatelse eller utføre andre uønskede handlinger.

Vær forsiktig med hvilke apper du installerer og hvem som har tilgang til telefonen din. Hvis du er i tvil, utfør en tilbakestilling til fabrikken for å få operativsystemet til telefonen tilbake til sin opprinnelige tilstand.

Ikke la Bluetooth være på

Enhver tilleggsfunksjon kan være en potensiell sikkerhetsfeil, spesielt hvis den tillater fjerntilkoblinger til telefonen. Slå bare på Bluetooth når du trenger det.
Det hjelper deg med å spare batteristrøm!

Ikke rot enheten din

Røting eller jailbreaking av telefonen din fjerner standard sikkerhetsfunksjoner som kan gi apper tilgang til private data som SIM-kortdetaljer og hvilke antenner du kobler til.

Tips om mobil sikkerhet du trenger å vite
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.