Slik sletter du Facebook-kontoen din permanent

[ware_item id=33][/ware_item]

Hvis du leser dette, er sjansen stor for at du er en av over 1,59 milliarder mennesker over hele verden som bruker Facebook. Den sosiale nettverksgiganten viser ikke tegn til å bremse, med et gjennomsnitt på fem nye profiler opprettet hvert sekund og 300 millioner bilder lastet opp daglig. Fordi Facebook er en så integrert del av menneskers liv, kan selve tanken på å gi det opp være skremmende. Men hva om du ville gå bort?


Vel, for dere som er dristige nok til å ofre Facebook for litt mer privatliv, vil denne opplæringen lære deg hvordan du sletter Facebook-kontoen din permanent..

Merk: Du kan ikke reaktiver en slettet Facebook-konto. Hvis du bare vil gå bort fra Facebook midlertidig, bør du deaktivere kontoen din i stedet.

Hoppe til…

Facebooks personvernregler
Slik laster du ned Facebook-info
Slik sletter du Facebook-kontoen din
Gjør mer for å beskytte ditt personvern på internett

Facebooks personvernregler

Har du noen gang stoppet opp for å lure på hvor privat Facebook er? Hvilke tiltak gjør de for å sikre ditt personvern?

Facebook samler faktisk mye informasjon om deg. Dette inkluderer:

  • Grunnleggende kontoinformasjon: ditt navn, brukernavn, passord, e-postadresse og telefonnummer
  • Informasjon rundt innhold: Facebook samler inn informasjon om innholdet du oppretter og deler mens du bruker tjenestene deres. Dette inkluderer også informasjon i eller om hva du deler og hvem du deler den med. På samme måte, hvis noen deler informasjon om deg (f.eks. Et bilde av deg), samler Facebook det også.
  • Informasjon om tilkoblinger: Facebook samler informasjon om personene og gruppene du er koblet til. Dette inkluderer all kontaktinformasjon du laster opp, synkroniserer eller importerer fra en personlig enhet.
  • Betalingsinformasjon: hvis du fullfører en transaksjon gjennom en tjeneste som eies av Facebook, vil betalingsinformasjonen din (f.eks. kortnummer, faktureringsadresse osv.) bli lagret av Facebook.
  • Koblinger og informasjonskapsler: Facebook kan se hvordan du samhandler med lenker på tvers av tjenestene deres og kan bruke informasjonskapsler for å lære om preferansene dine. De vil også overvåke enheten, operativsystemet og nettleseren du bruker for å få tilgang til tjenestene deres.

Hvordan bruker Facebook min informasjon?

Etter å ha samlet informasjonen din, kan Facebook bruke den på følgende måter:

  • Reklame: Facebook vil bruke informasjonen samlet om deg for å vise deg målrettet merkingskommunikasjon og kampanjer.
  • Deling til tredjepart: Facebook samarbeider med en rekke tredjeparter, noe som gjør det mulig at noen av dataene dine vil bli gitt til dem. Hvis du for eksempel spiller et spill som bruker en Facebook-pålogging, vil spillutvikleren få tilgang til informasjon på Facebook-profilen din, samt data om interaksjonene dine med venner i spillet..
  • Tilpass opplevelsen din: Basert på interaksjonene dine på Facebook, kan plattformen foreslå forskjellige begivenheter du kan delta på eller forskjellige mennesker å få kontakt med.

Er det trygt å bruke Facebook?

Med et ord, ja. Facebook lar deg administrere informasjonen du deler. Men den beste formen for forsvar mot brudd på personvern er en årvåken tankegang.

For ytterligere spørsmål, les Facebooks personvernregler her.

Slik laster du ned Facebook-info

Før du sletter Facebook-kontoen din (for alltid!), Kan det være lurt å laste ned informasjonen først.

Trinn 1: Gå til https://www.facebook.com/settings. gå til facebook-innstillinger

Steg 2: Klikk på nederst på siden Last ned en kopi av Facebook-dataene dine. download-data

Trinn 3: Klikk Start mitt arkiv. Oppgi passordet når du blir bedt om det. get-arkiv

Når du har fullført prosessen, vil Facebook sende deg ditt personlige arkiv på e-post når det er klart.

Slik sletter du Facebook-kontoen din

Trinn 1: Gå til https://www.facebook.com/help/delete_account. slett konto

Steg 2: Les informasjonen som er gitt, og klikk deretter Slett kontoen min. Klikk Sletting

Trinn 3: Fullfør bekreftelsene, og klikk deretter OK.

Og det er det! Du har slettet Facebook-kontoen din (for alltid!)

Gjør mer for å beskytte ditt personvern på internett

Nå, hvis du virkelig vil trappe opp ditt privatlivsspill, er det flere trinn du kan ta.

  1. Bruk ExpressVPN. Mens du "pauser" Google Web & Apploggen forhindrer Google i å samle inn data om deg, den forhindrer ikke Internett-leverandøren din fra å spore hva du gjør på nettet og potensielt dele dem med selskaper og myndigheter. For å skjule din online aktivitet fra Internett-leverandøren din, bruk en VPN som ExpressVPN.
  2. Bruk Tor Browser. Tor skjuler din beliggenhet og online aktiviteter for alle som gjør nettverksovervåking eller trafikkanalyse, så internettaktiviteten din er vanskelig å spore tilbake til deg. Det er et av de beste alternativene dine for å opprettholde anonymitet på nettet. For å maksimere effektiviteten til Tor, må du lese disse tipsene: Vil du at Tor virkelig skal fungere?

Sikker surfing, alle sammen!

Vil du ha mer hjelp med å fjerne ditt liv på nettet? Sjekk ut ExpressVPNs guider på:

> Slette Chrome-utvidelser

> Slette Dropbox

> Slette Facebook Messenger

> Slette Finn min iPhone, Finn min iPad og Finn min Mac

> Slette Gmail-kontoen din

> Slette Google-loggen din

> Slette Google-bildene dine

> Slette nettleserloggen på harddisken

> Slette Instagram-kontoen din

> Slette Internet Explorer-historikken

> Slette Pokémon Go-kontoen din

> Slette Safari

> Slette Snapchat-historikken

> Slette Tinder-kontoen din

> Slette Twitter-kontoen din

> Slette WhatsApp Messenger

> Slette Yahoo Mail-kontoen din

Slik sletter du Facebook-kontoen din permanent
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.