Slik sletter du alt Google vet om deg

[ware_item id=33][/ware_item]

Last ned utskrivbar PDF


Det kjenner deg bedre enn du kjenner deg selv. Det vet hver smarttelefon du har tenkt på å kjøpe, alle medarbeidere du har prøvd å finne skitt på, hver pinlige lidelse du har fått ...

Det er din Google-aktivitet (tidligere kjent som Google Web & Apphistorikk), og den vet alt du har søkt etter ... helt tilbake til 2005. Yikes!

Dette innlegget vil lære deg hvordan du sletter Google-historikken din permanent for å forbedre Internett-personvernet ditt og forhindre at søke- og surfedataene følger deg rundt for alltid.

Merk: Å tømme nettleserhistorikken er IKKE det samme som å tømme Google-nettet & Appaktivitetshistorikk. Når du tømmer nettleserloggen, sletter du bare historikken som er lagret lokalt på datamaskinen din. Å tømme nettleserloggen din gjør ikke noe med dataene som er lagret på Googles servere.

Advarsel: Hvis du bruker G Suite (tidligere Google Apps for Work), er det viktig at du finner ut selskapets akseptable bruks- og datalagringspolitikk før du sletter noe!

Hoppe til…

Hvordan: 
> Last ned alle Google-dataene dine
> Slett all Google-aktiviteten din
> Stopp (eller "pause") Google fra å lagre aktiviteten din
Kjenne konsekvensene av å slette og deaktivere Google-søkehistorikken din
Slette og deaktivere historikken din gjør deg IKKE usynlig for Google
Gjør mer for å beskytte ditt personvern på internett

Det du gjør på nettet er DIN virksomhet - og din alene

ExpressVPN mener det du gjør på internett er privat. Ingen skal følge med på hva du gjør på nettet - ikke uten din kunnskap og tillatelse, uansett.

Med mindre du har deaktivert den, har Google Activity holdt oversikt over søke- og surfeaktiviteten det siste tiåret. Den vet at hver lenke du har fulgt, hvert bilde du har klikket på, og URL-ene du har skrevet inn i adressefeltet.

Google bruker alle disse dataene til konstruer en profil om deg, inkludert alder, kjønn, språk og interesser, og filtrerer søkeresultater og annonser for deg basert på profilen din. Ganske smart, ikke sant? Men dette er også en utrolig invasjon av personvernet ditt.

Ikke la Google-søkehistorien hjemsøke deg for alltid.

Sikkerhetskopier Google-aktiviteten din før du sletter alt

I april 2015 ga Google rolig ut en funksjon som lar deg laste ned alle Google-dataene dine. Hvis du føler deg sentimental (sniff), kan det være lurt å vurdere å laste ned søkedataene dine før du sletter og deaktiverer dem for alltid.

Hvordan laste ned og slette Google-søkehistorikken din og stoppe Google fra å lagre aktiviteten din

Slik laster du ned alle Google-dataene dine

Googles Ta ut -funksjonen lar deg laste ned data fra alle Google-produktene du bruker, inkludert Google-søkehistorikken, Gmail, Kalender, Chrome, Google Bilder, Kart og mer. Slik bruker du Takeout til å laste ned alle Google-dataene dine.

Trinn 1: Gå til Google Takeout "Last ned dataene" -siden og Velg dataene du vil laste ned. Som standard er alle boksene valgt. Plukke ut neste.

Googles

Steg 2: Velg arkivformat og leveringsmetode, og velg deretter Lag arkiv. (Vi har standardinnstillingene.)

Googles

Trinn 3: du vil motta et varsel når arkiveringsprosessen er fullført. I dette eksemplet fikk vi en e-post med en lenke for å laste ned arkivet vårt.

Google sendte en e-post med en lenke for å laste ned arkivet ditt.

Nå som du har lastet ned et arkiv med dataene dine, er du klar til å slette historikken din.

Slik sletter du all Google-aktiviteten din

Bruk disse trinnene for å slette data om alle Google-aktiviteten din, inkludert søk, videosøk og eventuelle annonser du har klikket på.

Trinn 1: Gå til Min aktivitet side, velg den vertikale ellipsen (⋮), velg deretter Slett aktivitet av.

Googles rullegardinmeny for vertikal ellipsis med

Steg 2: Endre datoen fra I dag til Hele tiden. Plukke ut Alle produkter fra rullegardinmenyen for produkt, og velg deretter DELETE.

Google arkiv slette skjermbilde med

Trinn 3: Google vil fortelle deg hvordan de bruker dataene dine for å gjøre tjenestene deres mer nyttige for deg. Plukke ut OK.

Googles

Trinn 4: Google vil spørre deg om du vil slette aktiviteten din. Plukke ut DELETE.

Googles

Trinn 5: Nå skal skjermen din si “Ingen aktivitet.”

Googles

Gratulerer. Du har nå slettet Google-søkehistorikken din. Her er for tomme skifer! Neste opp: Få Google til å slutte å lagre aktiviteten din.

Hvordan stoppe (eller “pause”) Google fra å lagre aktiviteten din

Google gir ikke en måte å deaktivere den permanent fra å lagre aktiviteten din, men du kan trykke pause. Bruk disse trinnene for å slå på pause når Google redder aktiviteten din.

Trinn 1: Gå til Aktivitetskontroller -siden, hvor du vil se et avsnitt for "Web & Appaktivitet. " Skyv bryteren til venstre.

Googles skjerm for nett og aktivitet, der du markerer hvordan du skyver vekselen til

Steg 2: Google vil spørre om du vil stoppe nettet på pause & Appaktivitet. Plukke ut PAUSE.

Googles

Trinn 3: Sjekk om aktiviteten din er på pause. Skjermen skal si “Web & Appaktivitet (midlertidig stoppet) ”, og skyveknappen skal være grå.

Googles

Trinn 4: Hvis du vil treffe "pause" på Google, logger du aktiviteten din på ALLE Google-appene og tjenestene du bruker, skyv alle bryterne på denne siden til venstre.

Les viktig informasjon for hvert element, og velg PAUSE å fullføre hvert trinn.

En serie med Google-aktivitetsskjermer, med hver veksling satt til
Oppdrag utført! Google lagrer ikke søkedataene dine lenger.

Kjenne konsekvensene av å slette og deaktivere Google-søkehistorikken din

Det er viktig å forstå konsekvensene av å slette Google-søkehistorikken din.

Som standard, Google tilpasser søkeresultatene dine basert på søkeaktiviteten din. Så hvis du søker etter oppskrifter og klikker på lenker fra allrecipes.com oftere enn alle andre nettsteder, vil Google rangere allrecipes.com høyere opp på søkeresultatsiden hver gang du ser opp en oppskrift.

Hvis du sletter og deaktiverer historikken din, vil de returnerende søkeresultatene være bredere og mindre spesifikk for deg. Så allrecipes.com dukker ikke opp på toppen av resultatene, selv om det er ditt favorittnettsted.

Slette og deaktivere historikken din gjør deg IKKE usynlig for Google

Hvis du sletter og deaktiverer historikken din, er du det ikke usynlig for Google - spesielt hvis du har en Google-konto for bruk av forskjellige Google-apper og tjenester, for eksempel Gmail og YouTube.

Realiteten er at det er ganske mye umulig å være usynlig for Google. Men du kan være forsiktig. Start med å eliminere alle Google-apper og tjenester fra din daglige nettbruk. Og bruk søkemotorer som ikke sporer søkeaktiviteten din, for eksempel DuckDuckGo, Ixquick og Startside.

Men hvis ditt hjerte er innstilt på å være så usynlig for Google som du muligens er, så ikke bruk internett. Noensinne. (Selv da må du hoppe i buskene hvis Google Street View-kjøretøyet er i nærheten.)

rømte domfelt fanget på google maps

Fanget på Google Street View: Ingen busker i sikte for denne fyren å dykke i!

Gjør mer for å beskytte ditt personvern på internett

Nå, hvis du virkelig vil trappe opp ditt privatlivsspill, er det flere trinn du kan ta.

  1. Bruk ExpressVPN. Mens du "pauser" Google Web & Apploggen forhindrer Google i å samle inn data om deg, den forhindrer ikke Internett-leverandøren din fra å spore hva du gjør på nettet og potensielt dele dem med selskaper og myndigheter. For å skjule din online aktivitet fra Internett-leverandøren din, bruk en VPN som ExpressVPN.
  2. Bruk Tor Browser. Tor skjuler din beliggenhet og online aktiviteter for alle som gjør nettverksovervåking eller trafikkanalyse, så internettaktiviteten din er vanskelig å spore tilbake til deg. Det er et av de beste alternativene dine for å opprettholde anonymitet på nettet. For å maksimere effektiviteten til Tor, må du lese disse tipsene: Vil du at Tor virkelig skal fungere?

Sikker surfing, alle sammen!

Declutter livet ditt på nettet

Vil du ha mer hjelp med å decluttering online livet ditt? Sjekk ut ExpressVPNs guider på:

  • Slette Chrome-utvidelser
  • Slette Dropbox
  • Slette Facebook-kontoen din
  • Slette Facebook Messenger
  • Slette Finn min iPhone, Finn min iPad og Finn min Mac
  • Slette Gmail-kontoen din
  • Slette Google-bildene dine
  • Slette nettleserloggen på harddisken
  • Slette Instagram-kontoen din
  • Slette Internet Explorer-historikken
  • Slette Pokémon Go-kontoen din
  • Slette Safari
  • Slette Snapchat-kontoen din
  • Slette Tinder-kontoen din
  • Slette Twitter-kontoen din
  • Slette WhatsApp Messenger
  • Slette Yahoo Mail-kontoen din

Utvalgt bilde: Thomas Lefebvre / Unsplash (bildet er endret)

Slik sletter du alt Google vet om deg
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.