Slik sikrer du mobilappene dine

[ware_item id=33][/ware_item]

Når det gjelder telefonen din, er informasjonen du lagrer bare like sikker som appene du har installert.


Som allerede nevnt, last bare ned apper fra deres offisielle kilder. Ideelt sett er det appene Google og Apple, men noen produsenter kan ha sine egne mindre anerkjente programvarelager.

Alternativt kan avanserte brukere bygge applikasjonene selv hvis koden er åpen kildekode, eller du kan finne og bekrefte installasjonspakker fra utviklerne direkte.

App-tillatelser

Både iOS og den nyeste versjonen av Android gir deg muligheten til selektivt å gi apper tillatelse til å bruke kamera, mikrofon, plassering osv..

Benytt deg av det! Vær skeptisk til hvilke tillatelser applikasjonen trenger, og bare gi apper tillatelser som du mener er nødvendige og ikke-invasive. En meldingsapp trenger ikke alltid å vite hvor du er, og en betalingsapp trenger ikke alltid tilgang til bildene dine. En lommelykt-app skal ikke trenge å be om tilgang til noe for å fungere ordentlig.

Det er langt mer nøyaktig og enkelt å skaffe plassering gjennom et program enn å trekke SIM-kort eller fysisk følge deg rundt. Å laste opp bildene og kontaktlisten din via et program er også langt billigere enn å hacking av telefonen din.

Husk at de fleste oppstarter og investorer er utrolig datahungrige, og å tjene penger på brukerdata kan være den eneste eller mest lovende inntektsstrategien for en gratis app eller tjeneste. Så vær forsiktig med hvilke data du deler med hvilken tjeneste!

Det er i din beste interesse å av og til gå gjennom innstillingene på telefonen din for å se hvilke apper du har installert og hvilke tillatelser de ber om. Du kan deretter trekke tilbake disse tillatelsene, eller slette appen helt.

Advarselssignaler appene dine kan spionere på deg

Store advarselssignaler om at noe går galt inkluderer vanligvis overdreven bruk av batteri, nettverk eller minne. Selv om dette ikke nødvendigvis er advarsler som indikerer at du blir spionert, er dette absolutt bivirkninger av spionprogrammer.

Bruk intuisjonen og de innebygde funksjonene i telefonens operativsystem for å overvåke disse indikatorene. Programmer som lover å hjelpe deg med å optimalisere batteri, nettverk eller minnebruk er sjelden pålitelige og gir en økt risiko for datatyveri til systemet ditt. De kan til og med spionere apper selv.

Krypterer appen din dataene dine

Det kan være vanskelig å vurdere hvordan en app håndterer dataene dine i bakgrunnen uten tilgang til avanserte analyseverktøy. Selv om du håndterer tillatelser godt og holder telefonen oppdatert, må du fortsatt være forsiktig med hvilken informasjon du gir en applikasjon.

Det er risikoen for at applikasjonen ikke lagrer dataene dine på riktig måte. Søk etter leverandører som lover å kryptere informasjonen din på nettet, og finn ut hvordan denne informasjonen er kryptert. Velg et godt passord, ideelt gjennom en passordbehandling (vi anbefaler også å bruke ExpressVPNs tilfeldige passordgenerator).

Det er ekstremt viktig å sørge for at passordet ditt er lagret i hashformet form på serveren. En god indikator for en app som ikke følger denne grunnleggende prosedyren, er om du er begrenset i lengden på passordet ditt, eller har begrensninger i om du kan inkludere spesialtegn eller ikke.

Alle data under transport må krypteres med HTTPS. I motsetning til i nettleseren din, kan det ikke være mulig for deg å verifisere manuelt om tilkoblingen er kryptert, eller for deg å bekrefte om sertifikater blir kontrollert riktig. I stedet må vi stole på løftene fra apputviklerne, politikkene til plattformene deres (Apple app store, for eksempel, krever at nye apper bruker HTTPS som standard), og kompetansen til deres utviklere.

Selv om det ikke er pålitelig i teorien, er det i det minste til en viss grad mulig å bedømme en søknad ut fra dens utseende. Hvis den får jevnlige oppdateringer, har en detaljert endringslogg og ser ut til å være uten blokkering, er det langt mer sannsynlig at applikasjonen også er godt utviklet "under panseret."

To-faktor autentisering

I tillegg til passordet ditt, kan du også bruke tofaktorautentisering. Dette er et andre passord som bare er gyldig i løpet av kort tid. Den kan genereres på telefonen, en ekstern enhet eller sendes til deg via tekstmelding eller e-post.

Det er tryggest når koden genereres på telefonen din eller en ekstern enhet, selv om dette kan skape hodepine når denne enheten går tapt.

Når koden sendes til deg via tekstmelding, er det viktig å merke seg at denne informasjonen kan bli avlyttet, muligens av noen i nærheten eller et annet program på telefonen din.

Videre lesning

Lær mer om farene ved mobil Wi-Fi med disse artiklene:

  • Hvilken informasjon passerer gjennom dine mobile nettverk
  • Hvordan å lade mobiltelefonen din utsetter det for risiko
  • Farene ved å trekke inn plasseringen din, avskjære samtaler, SMS
  • Låse enheten
  • Mobilinnstillinger som påvirker ditt personvern
Slik sikrer du mobilappene dine
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.