Slik forsvarer du deg mot online forfølgere og doxing

[ware_item id=33][/ware_item]

Denne guiden vil hjelpe folk til å uttrykke synspunkter trygt på nettet, uten frykt.


For mer informasjon om å være anonym online, se: Hvordan holde flere identiteter atskilt og hvordan de kan bli utsatt

Beskytt identiteten din fra online forfølgere

Ingen vet hva som fører til trakassering på nettet, og ingen vet hvordan de kan stoppe det. Vi vet imidlertid at nettbaserte forfølgere og overgripere av trakassering er villige til å gå langt for å avsløre ofrene sine - en handling som kalles doxing eller doxxing. Forfølgelse blir ofte en fysisk trussel for internettbrukere, utover den psykologiske skaden og følelsen av hjelpeløshet.

Men det er måter å beskytte mot trakassering på nettet, og sikre at doxing eller stalking ikke blir en fysisk trussel for deg eller din familie.

Denne guiden fungerer som hjelp for de som søker å beskytte seg ved hjelp av teknologiske midler. Du kan frykte eller oppleve trakassering på nettet på grunn av hvem du er eller hva du skriver om. Kanskje har du vært et voldsoffer i fortiden eller kontinuerlig oppleve trusler mot livet og sikkerheten din. I så fall kan denne katalogen hjelpe deg.

Utover teknologi er det mange andre alternativer for å bekjempe trakassering, for eksempel psykologisk hjelp og juridiske tiltak. Det som er viktig er at du søker og mottar hjelp på en trygg måte.

Juridiske avskrekkende midler har vist seg å være stort sett utilstrekkelige til å forhindre trakassering på nettet. Dessverre betyr dette at vi må gjøre tiltak for å beskytte oss selv og de som er i nærheten. Fortsatt er det håp, men forholdsregler mot trakassering på nettet krever ikke avansert kunnskap om teknologi. Løsningene er billige og enkle å lære.

pseudonymitet

Din beste beskyttelse mot trakassering og forfølgere på nettet er å skille din juridiske identitet fra internetthåndtaket.

Hvis pseudonymet ditt på nettet ikke er koblet til din juridiske identitet, kreves det færre ressurser for å forsvare det fysiske rommet ditt og beskytte de rundt deg.

Pseudonymity er kanskje ikke alltid et alternativ. Av ideologiske eller hovedårsaker valgte du kanskje å ikke "gjemme deg" bak et pseudonym. Kanskje har du allerede bygget et merke rundt det juridiske navnet ditt, eller representert en institusjon som krever bruk av din faktiske identitet.

Å bruke et pseudonym virker sjelden som en rettferdig løsning. Hvorfor skulle vi måtte gjemme oss bak falske navn mens overgriperne av trakassering fritt, og uten ringvirkning, bruker fødselsnavnene?

En betydelig del av denne guiden handler om hvordan du oppretter og vedlikeholder pseudonymet ditt. Denne informasjonen er avhengig av hvordan du kan holde dine sensitive personopplysninger og fysisk beliggenhet privat, noe som er enormt viktig hvis du bruker din juridiske identitet på nettet.

Juridisk identitet

Gjennom offentlige registre er det ofte overraskende enkelt å lære mye om en person med bare sitt juridiske navn. Stemmeregister er offentlige noen steder i verden, og informasjon om kjøretøyseierskap kan fås gjennom forsikringsselskaper eller myndigheter.

Tilsvarende er profesjonelle lisenser og rettsregister ofte lett søkbare og kan avsløre personlig informasjon.

Unngå oppdagelse

Å vite hvilken av informasjonen din som er offentlig tilgjengelig, kan bidra til å forutse og forhindre angrep fra online forfølgere. Søk jevnlig på ditt eget navn på nettet, eller leie en privatetterforsker for å samle informasjon de kan finne om deg.

Du kan skjule private poster lovlig med advokater og skallselskaper. Tilsvarende kan kjøretøyregistrering eller boligeierskap registreres til selskaper i personvernvennlige jurisdiksjoner.

Hold deg anonym på internett når du kan, og vær på vakt mot av anonymiseringsmetoder. Å avsløre ditt juridiske navn skal være en bevisst handling og ikke noe noen andre kontrollerer. Å skille din online aktivitet mellom anonym surfing, pseudonymer og juridisk navn er en god praksis for å unngå fare og frustrasjon.

Slik forsvarer du deg mot online forfølgere og doxing
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.