Slik fjerner du Adware

[ware_item id=33][/ware_item]

Adware er ikke i utgangspunktet dårlig. All programvare med innebygd annonsering er i utgangspunktet adware. Og det inkluderer mange legitime og nyttige programmer, som er finansiert av annonser og derfor gratis å bruke.


Dessverre er ikke all adware så vennlig. Noe malware oversvømmer PC-skjermen med uønskede popup-vinduer. Andre gratis applikasjoner og online tjenester irriterer deg ganske enkelt med for mange annonser.

Naturligvis vil du bli kvitt så inngripende søppel. Her er noen tips for hvordan du kan takle forskjellige typer skadelig og irriterende adware.

Når adware er skadelig programvare

Den mest truende adware er den typen som ikke gjør annet enn å vise utallige popup-annonser på skrivebordet ditt. Det er egentlig skadelig programvare. Noe av denne adware, kjent som spyware, stjeler også dataene dine og sender dem til en tredjepart.

Datamaskinen din er sannsynligvis infisert med denne typen adware hvis:

  • Pop-ups vises når du ikke en gang har startet et program. Adware kjører i bakgrunnen fra oppstart.
  • Annonsene er for voksnesider og andre tvilsomme kampanjer. Noe ondsinnet adware annonserer også legitime produkter.
  • Du er ikke sikker på hvordan programmet kom på datamaskinen din. Malware og spyware distribueres ofte gjennom trojanske hester, nettleseresårbarheter, falske nedlastinger og andre ubehagelige midler.

Hvordan fjerne skadelig adware

Siden ondsinnet adware er designet for å finne veien til datamaskinen din og forbli der, og sakte føre deg nøtt, er det ikke alltid like lett å fjerne det. Programmet kan bruke rootkit-teknologier for å skjule filer og aktivitet. Så det gjelder ikke bare å avinstallere programmet via Windows Kontrollpanel eller søppel det i OS X.

Heldigvis er det mange andre måter å fjerne og forsvare mot adware.

OS-verktøyene dine - Malware er en så utbredt trussel i dag at store operativsystemer har egne innebygde fjerningsverktøy. Windows tilbyr "skadelig programvare for fjerning av programvare", som skanner og fjerner kjent adware. Mac OS X skanner også automatisk nedlastinger og karantene kjente trusler. Forsikre deg om at systemet ditt er oppdatert, eller at disse verktøyene ikke fungerer som de skal.

Tredjeparts sikkerhetsprogramvare - Populære sikkerhets- og antivirusprogrammer som Norton, Kaspersky og McAfee inkluderer verktøy for gjenkjenning og fjerning av adware. Forsikre deg om at disse programmene er oppdatert med de siste definisjonene. Hvis du tror datamaskinen din er infisert, kjører du en skanning. Du kan også sjekke ut de beste gratis antivirusalternativene.

Verktøy for fjerning av adware - Det er også et stort spekter av programmer tilgjengelig for nedlasting, som er spesielt designet for å fjerne adware. Det beste av alt er at mange av disse programmene er gratis. Populære gratis verktøy inkluderer Spybot Search & Destroy, Combofix and HijackThis.

Sjekk omdømmet til fjerningsverktøyet ditt først

Bare sørg for at du bruker et anerkjent verktøy for fjerning av adware. Malware er ofte forkledd som gratis nedlastinger som hevder å tilby deg et gratis virusskannings- eller adware-fjerningsverktøy. Disse useriøse nedlastningene av sikkerhetsprogramvare vil faktisk infisere datamaskinen din med mer skadelig programvare.

Sjekk anmeldelser på ditt favorittnettsted for teknisk gjennomgang før du laster ned programmer du aldri har hørt om. Du får en mye bedre ide om hvilke verktøy som er verdt tiden din.

Ikke bli lurt igjen

Det gjelder også for nedlasting av programmer. Den beste måten å være adware-fri er å unngå å bli smittet.

  • Undersøk omdømmet til nye programmer før du laster dem ned
  • Vær forsiktig når du laster ned noe fra ukjente nettsteder og fildelingstjenester
  • Installer sikkerhetsprogramvare som automatisk skanner nye filer for adware og andre infeksjoner, hvis du vil være ekstra forsiktig

Stem med føttene dine på legitim adware

Endelig er ondsinnet adware ikke den eneste typen som kan irritere seg. Når et ekte program eller online tjeneste bombarderer deg med for mange annonser, er det bare å fjerne det eller slutte å bruke det. I mange tilfeller vil oppgradering til en premiumversjon av programvaren fjerne annonsene.

Klikk her for å gå tilbake til ExpressVPNs retningslinjer for personvern for internett

Slik fjerner du Adware
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.