Skydda din ekonomiska integritet med Bitcoin: En omfattande guide

[ware_item id=33][/ware_item]

Denna omfattande handbok förklarar hur du kan använda Bitcoin för att skydda din ekonomiska integritet.


Contents

När du har läst den här bruksanvisningen ska du kolla steg-för-steg-guiden: Hur man gör anonyma betalningar med Bitcoin.

Hoppa till…

 • Varför är det viktigt att hålla dina pengar privata
 • Hur Bitcoin ger anonymitet
 • Hur du kan av anonymiseras med Bitcoin
 • Hur man är transparent
 • Hur du skyddar dig från att bli anonymiserad
 • Hur du döljer överföringar mellan identiteter
 • Guide: Hur man gör anonyma betalningar med Bitcoin

Varför är det viktigt att hålla dina pengar privata

Den här guiden finns också i pdf-format.

Som ett finansiellt system fungerar Bitcoin helt annorlunda än det etablerade banknätverket. Bitcoin låter dig lagra pengar själv utan behov av en tredje part, och det lägger bördan att hålla nämnda medel säkra och tillgängliga för dig.

När du öppnar ett konto i en traditionell bank eller annan finansiell institution kräver betydande kostnader och ansträngningar, är det snabbt och enkelt att skapa ett Bitcoin-konto på din hemdator. Denna snabba process gör det möjligt att skapa miljoner separata konton om du vill.

Två aspekter särskilt - integritet och identitet - fungerar mycket annorlunda med Bitcoin än i det gamla finansiella systemet.

Pseudonymer skyddar din identitet i Bitcoin

Ett bankkonto, PayPal-konto eller kreditkort är alltid bundet till en verklig identitet, vilket gör det svårt för många att öppna dem. Bitcoin tillåter dig att använda alla persona eller onlineidentiteter du önskar.

Att kunna använda internet anonymt eller pseudonymt är det enda sättet för många att verkligen vara sig själva. Hundratals miljoner människor runt om i världen accepteras inte i sina samhällen av skäl som de inte kan kontrollera.

Pseudonymer används av kvinnor som talar för sina rättigheter, ateister födda i religiösa samhällen och människor som är kritiska mot sina regeringar för att sprida sina tankar, stärka sina orsaker och uppmuntra de omkring dem att göra samma sak.

Dessa modiga män och kvinnor hotar deras egen säkerhet och välbefinnande för att försvara vem de är och vad de tror på. Teknik ger dem möjlighet att vara ledare i social förändring mer effektivt än de någonsin kunde ha varit tidigare. Teknik kopplar också likasinnade individer så att de kan bilda de samhällen de strävar efter.

Att upprätthålla en identitet med ett stort följande kan kräva betalda tjänster som bloggar, logotypdesign, stockfoton, VPN eller översättningar. Utan förmågan att betala för dessa tjänster anonymt skulle du tvingas avslöja din sanna identitet för att behålla din pseudonym. En situation som helt klart inte är meningsfull och en med potentiellt farliga konsekvenser.

Hur Bitcoin ger anonymitet

Bitcoin är en viktig och kraftfull teknik. Att använda ett Bitcoin-konto med en pseudonym skyddar din rätt att förbli anonym på internet. Det tillåter anonym eller pseudonym insamling. Grupper kan kollektivt kontrollera Bitcoin-konton och välja att antingen dölja eller avslöja finansiell information när som helst.

Det finns många positiva skäl för ett privat och säkert banksystem som Bitcoin:

En arbetares rättighetsgrupp skulle till exempel kunna samla in pengar med Bitcoin. Pengarna kan användas för servrar, flygblad, fjärrhjälpare ... och allt utan att binda någon transaktion till de frivilliga verkliga identiteterna.

På samma sätt kan ett offer för inhemskt missbruk använda Bitcoin för att säkert stapla bort medel för att förbereda sig för ett självständigt liv.

traditionella och nya sekretessmodeller

Den traditionella sekretessmodellen och den nya sekretessmodellen som förklarats av Satoshi Nakamoto i den ursprungliga Bitcoin Whitepaper.

Sekretess genom pseudonyma konton

Sekretess i traditionell bankrörelse garanteras av de institutioner som utgör systemet, till exempel banker, kreditkortsföretag och regeringar. De (försöker) se till att ditt banksaldo förblir en hemlighet. Detta sätter dem i en känslig position, där bara de har fullständig övervakning av vad som händer.

I Bitcoin-ekosystemet kan alla se historiken för varje kontosaldo, men de kan inte se vem som kontrollerar ett konto. Alla adresser och transaktioner registreras i Bitcoin: s offentligt distribuerade databas, Blockchain. Adresserna har inte namn eller IP-adresser kopplade till dem, så det är inte alltid möjligt att veta vilken transaktion som tillhör vilken individ.

Öppenhet kräver skydd

Bitcoin är som standard ett transparent system, där varje informationsinformation är tillgänglig för allmänheten. Som sådan kräver varje Bitcoin-användare en viss skyddsnivå. Vem som helst med betydande rikedom i Bitcoin skulle inte vilja annonsera sina medel till varje person som de handlar med, av uppenbara skäl. Men varje gång du spenderar bara en liten del av din Bitcoin plånbok, avslöjar du din rikedom för den andra parten. Att göra det på internet är som att blinka stora buntar med kontanter i en mörk bakgata. Det är inte tillrådligt! En kriminell kan se hur mycket du har och bestämmer sig för att följa det. Att fördela din rikedom mellan flera plånböcker och använda en annan adress för varje transaktion är en vanlig praxis som hindrar andra från att veta hur mycket Bitcoin du har.

Hur du kan av anonymiseras med Bitcoin

Tyvärr finns det hundratals sätt en Bitcoin-transaktion kan kopplas till någons verkliga identitet. Det är mycket svårt att uppnå sann pseudonymitet mot en resursfull motståndare. Varje uppriktig inställning till anonymitet i Bitcoin kräver en helhetsanvändning av krypterings- och kommunikationsverktyg (se ExpressVPN-guiderna om PGP, OTR och Tor).

Under bara några månader kan du komma i kontakt med hundratals Bitcoin-adresser. Det är ofta bara nödvändigt att koppla bara en av dessa adresser till din verkliga identitet för att beräkna din verkliga identitet.

Bitcoins kan spåras på Blockchain

Varje Bitcoin-transaktion innehåller minst en ingång (där Bitcoins kommer från) och minst en utgång (där Bitcoins skickas). Detta innebär att när en enda adress är känd finns det en väg att följa Bitcoins.

En annan egenskap hos Bitcoin-transaktioner är att de alltid behöver matcha den föregående transaktionen. Om 1 Bitcoin tas emot, men du bara vill spendera 0,4 Bitcoin, måste du göra en transaktion där 1 Bitcoin kommer att lämna ditt konto. 0,4 Bitcoin går som betalning, då kommer 0,6 Bitcoin tillbaka till dig som förändring. Din Bitcoin plånbok hanterar denna process automatiskt, men det är viktigt att förstå principen för att använda den anonymt.

Ägaren till den ursprungliga Bitcoin vet inte vad du gjorde med pengarna, men de kan se de inblandade beloppen. De kan se två transaktioner på ditt konto: en för 0,4 Bitcoin och en för 0,6 Bitcoin. De kan inte se vad som var köpet och vilket är "förändringen", men det är en gissning på 50%. Nästa gång du gör en transaktion är det en gissning på 25% och så vidare.

1 ingång förbrukad, 2 utgångar skapade

1 ingång förbrukad, 2 utgångar skapade.

Därför ökar din transaktion, även mellan dig, din anonymitet i Bitcoin-nätverket (så länge din plånboksprogram inte återanvänder adresser!).

På samma sätt, om du får 0,5 Bitcoin men vill spendera 1 Bitcoin, måste du äga ytterligare Bitcoin-adresser med ett kombinerat värde på minst 0,5 Bitcoins i dem. Återigen är det en gissning på 50%, men nu har du en extra synlig Bitcoin-adress. Att ha synliga Bitcoin-adresser kan göra det lättare att ta reda på din identitet.

2 ingångar konsumerade, 2 utgångar skapade

2 ingångar konsumerade, 2 utgångar skapade.

Ditt namn kan vara länkat till din Bitcoin-adress

Ditt riktiga namn kan vara kopplat till en Bitcoin-transaktion när du gör transaktioner med Bitcoin, till exempel om du köper varor online och får dem skickat till din riktiga adress. Bitcoin-utbyten och till och med vissa bankomater kräver ofta att du visar identifikation innan du gör ett köp. När du köper bitcoins från någon person kan de kanske vet vem du är och föra register över transaktionen. Denna post kan falla i din motståndares händer, eller kanske till och med offentliggöras.

Ditt lands lagar mot penningtvätt kan kräva att du avslöjar din identitet när du köper eller säljer Bitcoin, vilket gör det nödvändigt att dölja deras spår på blockchain.

Din IP-adress kan vara länkad till din Bitcoin-adress

När du gör en Bitcoin-transaktion skapar du i huvudsak ett meddelande på din telefon eller dator och skickar det till Bitcoin-nätverket. Någon som använder ett stort antal noder i Bitcoin-nätverket kanske kan matcha några av dina transaktioner till din IP-adress och sedan deanonymisera hela din Bitcoins-bunt.

Det är relativt lätt att undvika detta på en dator genom att vidarebefordra alla transaktioner via Tor-nätverket. De flesta Bitcoin-klienter och plånböcker stöder Tor's Socks5-proxy.

Att avslöja din Bitcoin-adress innan den går in i Blockchain kan låta andra spåra dig

Så snart en Bitcoin-adress har matats in i Blockchain registreras den offentligt i en immutabel global databas. Men innan det händer är det troligt att endast två parter - mottagaren och avsändaren - hade kunskap om denna adress. Om du gör en sökning efter en adress som ännu inte har dykt upp på Blockchain, antingen är du ägaren till den här adressen eller så begär någon en betalning från dig.

För att undvika att spåras på detta sätt är det viktigt att göra alla betalningsbegäranden och andra omnämnanden av adresser via krypterade kanaler:

 • Se till att webbplatsen du besöker har HTTPS aktiverat när du söker efter Bitcoin-adresser
 • Använd VPN och Tor när det är möjligt
 • Kryptera din kommunikation med PGP och OTR.

Att ha en plånbokfil kan vara tillräckligt bevis på att du kontrollerar Bitcoins

Ett signerat meddelande är det enda starka beviset på att du äger en Bitcoin-adress utan att avslöja den privata nyckeln. Var dock försiktig när du signerar meddelanden med dina Bitcoin-nycklar. Signerade meddelanden är en fantastisk funktion (vi kommer att prata mer om varför senare), men de låter vem som helst veta att du kontrollerar Bitcoin-adressen du undertecknade från.

Om någon försöker av anonymisera dig kan de vara nöjda med en svagare form av bevis än ett undertecknat meddelande: att veta att du håller register över offentliga adresser är tillräckligt bevis för att någon kan dra slutsatsen att du är involverad i Bitcoin-transaktioner och Bitcoin Blockchain kommer att peka dem exakt på vilka transaktioner. Allt de behöver göra är att söka efter adressen du spelade in.

De flesta plånboksprogramvaror lagrar offentliga adresser utan kryptering och kodar bara de privata nycklarna. Detta är bra för användarupplevelsen, eftersom du inte behöver skriva in ett lösenord varje gång du vill se ditt saldo eller kontrollera transaktioner.

Du kan säkert lagra din plånbok i en extern USB-enhet, en molnlagringstjänst eller till och med ditt e-postkonto om de privata nycklarna är tillräckligt krypterade. Men vem som helst med tillgång till dessa medier kan uppskatta vilka adresser du kontrollerar och vilka transaktioner du gör.

För att skydda dig själv bör du kryptera alla säkerhetskopior med ett andra lösenord eller PGP.

förbli anonym med en låda över huvudet

Kryptera ALLT för att förbli riktigt anonymt!

Hur man är transparent

Begreppet integritet definieras bäst som den mängd kontroll du har över din information. Denna kontroll inkluderar inte bara kraften att dölja eller dölja din personliga information, utan också kraften att avslöja den för allmänheten. Öppenhet är användbar om du behöver få legitimitet i ögonen på din publik eller stödmän. Bitcoin tillåter dig att vara transparent i vilken grad du vill. Du kan använda den för att bevisa enstaka transaktioner eller ägande av en Bitcoin-adress. Genom transparens kan du också granska din organisation till den sista satoshi (den minsta enheten i en Bitcoin) utan att avslöja din verkliga identitet eller plats.

Jämfört med traditionella finansiella system är Bitcoins öppenhet en viktig och stärkande innovation eftersom det gör att du kan bevisa över all tvekan att du har gjort en transaktion med medel. Blockchain ljuger inte och den kan inte bestämmas.

Öppenhet via signaturer

Den enklaste formen för Bitcoin-transparens är att länka två identiteter genom att underteckna uttalanden. Hur du gör detta beror på din specifika plånboksprogramvara, men principen är alltid densamma. Du skriver upp ett muntligt uttalande och undertecknar det sedan digitalt med din privata nyckel. Detta kommer inte nödvändigtvis att bevisa att uttalandet är sant; det bevisar bara att adressens ägare gjorde ett uttalande.

Till exempel, om operatören av en webbplats hävdar att de kontrollerar en Bitcoin-adress i sitt uttalande, och ägaren till Bitcoin-adressen hävdar att de är operatören för webbplatsen i sitt uttalande, kan du pålitligt dra slutsatsen att de två är samma enhet. Du kan sedan skicka pengar till Bitcoin-adressen, säkert medveten om att den kommer till rätt webbplats.

Du kan också använda dessa signaturer för att göra uttalanden om några av dina transaktioner. Du kan till exempel behöva bevisa för revisorer att du har gjort en transaktion eller att du kontrollerar ett visst belopp.

Detta är mycket användbart för digitala kvitton som inte kan glömmas. Med bara några klick kan du bevisa för en konsthandlare att du har tillräckligt med medel för att köpa en målning, eller kanske visa dina investerare att du fortfarande har kontroll över sina pengar.

signera och verifiera ditt meddelande

Signera och verifiera ditt meddelande för att bevisa att du kontrollerar medlen.

Jag, ägaren till adress 1Hta9NXidkpUeKTEzoVQuP1QoiqkZ4vj6M tycker om att skriva guider om integritet.
H3FwKAAJjJ6nzIw22fiWH9O7jgiXHACT + zSrd0Jlm9xGOrYKEX / 22QZr8vL0XmPW7w3nHjVOLB9K3GnXpMv9nBE =

Öppenhet via återanvända adresser

Den officiella Edward Snowden Defense Fund använder en statisk Bitcoin-adress för sina Bitcoin-donationer. Detta visar hur många Bitcoins de har samlat in och ger stödmän en försäkran om att de inte dras till att donera till någon som påstår sig samla in pengar för Snowens försvar..

Denna nivå av öppenhet kan användas var som helst för att bevisa att medel inte förskumlas och pengar spenderas ansvarsfullt.

Hur du skyddar dig från att bli anonymiserad

Var medveten om vilken information du avslöjar om dig själv

Den första regeln är att vara medveten om vad du gör och vad du avslöjar om dig själv. Fråga dina handlingar. Är du på VPN? Vad har du tidigare gjort på den här IP-adressen? Vilka flikar har du för närvarande öppen i din webbläsare? Vilken Bitcoin plånbok använder du? Var kommer pengarna i plånboken ifrån, och vad har du tidigare köpt med den? Vem har du nyligen kommunicerat om vad du ska göra och var den informationen krypterad?

All denna information är viktig om du vill skydda dig själv. Det finns många små saker som avslöjar lite om dig online. Följande punkter förklarar hur du bäst kan skydda dig själv. Var alltid vaken, och kom ihåg att hålla dig medveten om vilka data du skickar till vem och att tänka på hur de kan användas för att identifiera dig.

Återanvänd aldrig adresser

Välj Bitcoin plånböcker som respekterar din integritet genom att aldrig återanvända adresser. HD-plånböcker (Hierarchical Deterministic) genererar ett teoretiskt oändligt antal adresser från ett enda frö. HD-plånböcker gör det enkelt att använda en ny adress för varje transaktion och ger också en säker säkerhetskopieringsmekanism.

Var försiktig med tjänster där din uttagsadress är fast. Ändra din Bitcoin-adress manuellt efter varje uttag till en oanvänd adress. Uppmuntra andra att ändra sina adresser efter varje användning också, eftersom deras praxis kommer att påverka din integritet när du interagerar med dem.

Använd Tor

För att behålla din anonymitet använder du Tor Browser eller operativsystemet TAILS, som levereras förinstallerat med Electrum Bitcoin plånbok. Rutt allt genom Tor som standard.

Konfigurera dina plånböcker för att ansluta till Bitcoin-nätverket via Tor-nätverket. Du kan göra det genom att installera Tor Browser och konfigurera proxy under Inställningar > Avancerad > Nätverk > Inställningar. Behåll standardinställningen för Socks v5 på 127.0.0.1 på Port 9050, ange sedan dessa värden i anslutningsinställningarna för din Bitcoin plånbok.

Det är också bra praxis att dirigera dina chattar genom Tor-nätverket med samma proxyinställningar. Du kan också konfigurera många leverantörer av molnlagring på detta sätt.

Kryptera din surfning, chattar, e-postmeddelanden, säkerhetskopior

Säkra din surfning

Använd alltid HTTPS när du tittar på webbplatser med all information relaterad till din identitet eller Bitcoin-transaktioner. Detta enkla protokoll används för att kryptera trafiken mellan webbplatsen du tittar på och din dator. En grön låsikon i din webbläsares adressfält indikerar att webbplatsen du befinner dig använder HTTPS.

Ett annat sätt att säkra din surfning är med ett VPN. När du använder ett VPN döljer VPN din riktiga IP från de webbplatser du interagerar med. Var försiktig när du väljer en VPN-leverantör. Läs noga deras integritetspolicy, särskilt med avseende på den information de loggar in.

Använd Tor-webbläsaren för att ytterligare dölja din plats från de webbplatser du kommer åt. Tjänster som använder en .onion-adress tillåter de säkraste krypterade och anonyma anslutningarna från internet till Internet.

Kryptera dina chattar

För maximalt skydd skapar du minst ett jabber-konto (även kallad XMPP) för var och en av dina online-identiteter. Det finns många gratis tjänster att välja mellan. Registrera dig genom Tor och väg alla dina chattar genom Tor-nätverket med hjälp av den inbyggda Socks v5-proxy för extra säkerhet.

Använd OTR som ett tillförlitligt och robust krypteringsprotokoll för att säkerställa att dina chattar inte kan fångas upp och läsas av någon annan än den avsedda mottagaren. Observera att du bara kan använda OTR om den person du kommunicerar med också använder den.

Gör dina e-postmeddelanden privata

Av alla onlinetjänster är e-post mest utsatt för snooping och hacking. Medan en bra e-postleverantör kommer att göra det mycket svårt för angripare att få åtkomst till ditt system, kan leverantören fortfarande frivilligt överlämna dina uppgifter till regeringar, när de blir frågade. Tyvärr för personer som söker integritet gör många e-postleverantörer det svårt, om inte omöjligt, att få åtkomst till din e-post via Tor. Vissa kräver till och med att du binder din e-postadress till ett telefonnummer eller verklig identitet.

Använd PGP för att kryptera dina e-postmeddelanden, även om du bara kan göra det med personer som också använder PGP. Om du är mycket bekymrad över din integritet ska du undvika att kommunicera via e-post.

Säkra och kryptera dina säkerhetskopior

Hur du säkerhetskopierar dina bitcoins beror på vilken programvara du använder. HD-plånböcker ger dig en sträng slumpmässiga ord som kan användas för att återskapa din plånbok. Allt du behöver göra är att skriva ner dessa ord och låsa dem säkert. Var dock försiktig! Dåliga killar behöver bara veta dina ord för att stjäla dina Bitcoins. Det anses vanligtvis oklokt att lagra dessa ord på någon elektronisk enhet av det skälet, men i avsaknad av säkert fysiskt utrymme kan det vara oundvikligt.

Det enklaste sättet att kryptera slumpmässiga ord från din HD-plånbok (eller annan text) är med PGP, men detta kommer att kräva att du också tänker på hur du säkerhetskopierar PGP-nyckeln. Om du krypterar din PGP-nyckel med ett mycket bra lösenord (den måste vara lång och minnesvärd: en kombination av mänskliga sinnen är notoriskt dåligt på), behöver du bara komma ihåg ett huvudlösenord för att få åtkomst till alla dina filer. Kolla in detta blogginlägg om Diceware för att ta reda på hur du skapar ett sådant huvudlösenord. Använd lösenordet för att kryptera din PGP-nyckel och säkerhetskopiera sedan alla andra filer genom att kryptera dem med den krypterade PGP-nyckeln.

Använd separata plånböcker för varje identitet

Det är lätt att underhålla en annan Bitcoin plånbok för var och en av dina online-identiteter. Du kan ha en plånbok för alla behov. Till exempel kan du ha:

 • en plånbok för inkommande donationer
 • en plånbok för din verkliga identitet
 • en plånbok för dina annonsintäkter
 • en plånbok för dina besparingar ... etc..

massor av plånböcker

Du kommer att behöva många plånböcker!

Du behöver inte ladda ner separat programvara för var och en av dina identiteter. Allt du behöver göra är att behålla separata plånboksfiler (filer som innehåller dina offentliga och privata nycklar). Se bara till att inte blanda ihop de separata filerna och inte blanda deras medel.

När du behöver flytta pengar mellan dina identiteter måste du dölja spåret för att göra det svårt för någon att koppla dina identiteter ihop.

Fördunkla överföringar mellan identiteter

När man tänker på det traditionella finansiella systemet låter synonymerna ”obfuscate”, “tumble” eller “mix” som aktiviteter för brottslingar.

På grund av den transparenta karaktären av Bitcoin kan affärstransaktioner kräva någon form av förmörkelse för att skydda affärshemligheter och affärsmetoder. En banköverföring från en person till ett vanligt bankkonto ska inte avslöjas för någon annan part. Kunden eller konkurrenterna får inte heller ta reda på hur intäkterna används. Utan skymning avslöjar vi oundvikligen mycket mer än vi måste, så det är en bra praxis att se till att din Bitcoin plånbok är så privat som du behöver för att den ska vara.

Hur du döljer överföringar mellan identiteter

Individuellt utbyte

Det finns många sätt att dölja överföringar. Du kan utbyta Bitcoins med någon annan till en 1: 1-växelkurs, även om detta kräver stort förtroende för den andra parten. Du kan också använda en extern escrow-tjänst. Detta alternativ används sällan, eftersom spärrföretaget eventuellt kan spela in komprometterande information om transaktionen.

Online plånböcker

Du kan också skydda din integritet genom att använda en online plånbok som inte tilldelar unika adresser till varje användare. Ett exempel på detta är onlinebörsen. När du placerar dina Bitcoins i en sådan plånbok kan dina mynt hamna i någon annans händer. Omvänt kan du få mynt som tidigare ägs av någon annan. Dessa tjänster kallas tumlare. Det är viktigt att notera att du inte kommer att vinna eller förlora några Bitcoins under den här processen.

Ett vanligt Bitcoin-utbyte följer mycket troligt strikt reglering mot penningtvätt. De kommer att föra register över alla dina transaktioner, eventuellt på obestämd tid, som de kan överlämna till ett brottsbekämpande organ. De kan också be om bevis på din identitet innan de låter dig ta ut mynt, en praxis som kan påverka din integritet mer än bara spåra din Bitcoin.

Ingen online plånbok som finns i syfte att tumla mynt skulle kunna ge dig en garanti för att du får Bitcoins som inte redan hade dig. Att göra det skulle kräva att de håller reda på hela processen (snarare än bara insättningar och uttag), vilket skulle besegra systemets poäng. En annan betydande risk för ett Bitcoin-utbyte är att du litar på dina Bitcoins med en tredje part som troligtvis fungerar anonymt själva. Du kommer inte att använda någon om leverantören av utbyte eller plånbok försvinner med dina pengar, som har hänt flera gånger.

Altcoins

Ett annat sätt att koppla bort dig själv från dina Bitcoins är bara att sälja dem. Du kan byta ut dina Bitcoins mot kontanter eller guld, men ett bättre alternativ är att byta dem mot altcoins. På så sätt är transaktionen billigare, säkrare och lättare att genomföra anonymt online. Du kan till och med sälja dina Bitcoins i utbyte mot en annan cryptocurrency med hög volym och marknadsvärde och sedan köpa tillbaka dem på ett andra utbyte kort efter.

Du måste hitta flera utbyten, med låga KYC-krav (Know Your Customer), som du kan lita på med dina mynt. Detta kan visa sig vara en ganska utmaning.

Coinjoin

Coinjoin är det mest lovande sättet att upprätthålla din ekonomiska integritet med Bitcoin. Det fungerar genom att kombinera många transaktioner i en, så att det inte är klart vilka in- och utgångar som är korrelerade.

Detta kan göras med programvara som eliminerar risken för att medel försvinner eller blir stulna. Var och en av signaturerna skapas på deltagarnas datorer, så att alla som försöker ansluta signaturerna inte kan ändra transaktionen eller omdirigera medlen. Fonderna finns alltid på en Bitcoin-adress som du kontrollerar.

Det är möjligt att göra detta på ett decentraliserat sätt, så att tjänsten inte förlitar sig på externa parter eller centraliserade servrar. Det behöver bara transaktionens deltagare.

coinjoin klasserar in- och utgångar för att behålla din anonymitet

Tjänster som Coinjoin klasserar Bitcoin-ingångar och -utgångar för att behålla allas anonymitet.

Det största problemet med Coinjoin är att det fortfarande kan vara möjligt att korrelera ingångar och utgångar, eftersom det ofta matematiskt finns för få möjliga kombinationer av ingångar och utgångar, vilket gör att en dator kan avgöra vilka ingångar som motsvarar vilken utgång.

För att mildra möjligheten att någon räknar ut vilka in- och utgångar som tillhör varandra måste protokollet standardiseras på något sätt. Eftersom ingångarna inte lätt kan standardiseras kan utgångarna fördefinieras. Till exempel kan du begränsa utgångarna till exakt en Bitcoin. Att begränsa utgångarna till exakt en Bitcoin skulle göra det omöjligt att matcha kontot till transaktionen, eftersom varje utgång kommer att vara för 1 Bitcoin. Dock kommer dina insatser sannolikt att vara mer än en Bitcoin vardera, så skillnaden kommer att returneras till dig otumulerad. Detta beror på att reservbeloppet kan matchas med en transaktion.

Coinjoin kan appliceras flera gånger, och eftersom många transaktioner är grupperade kan deltagarna spara transaktionsavgifter. Coinjoin är den föredragna metoden för att få integritet i Bitcoin-nätverket. Det är till och med möjligt att denna funktion en dag kan inkluderas direkt på protokollnivå som standard, som vissa altcoins redan gör.

Den här guiden finns också i pdf-format.

Glöm inte att kolla in den här steg-för-steg-guiden: Hur man gör anonyma betalningar med Bitcoin.

Utvalda bilder: (1) allapen / Dollar Photo Club, (2) Sergey Nivens / Dollar Photo Club, (3) pitrs / Dollar Photo Club.

Skydda din ekonomiska integritet med Bitcoin: En omfattande guide
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.