Sammenligning: De beste gratis antivirusprogramvarepakkene

[ware_item id=33][/ware_item]

Enten du har et gammelt system som må oppdateres eller du ønsker å surfe på nettet på den nye bærbare datamaskinen din, er antivirusprogramvare fortsatt en av de viktigste installasjonene på datamaskinen din. Det er mange valg der ute, og de har alle fordeler og ulemper. Så det er det beste valget for systemet ditt?


Det korte svaret er at du har det bra med all anerkjent antivirusprogramvare så lenge den er oppdatert. Men fordi hver har sitt eget funksjonssett, ressurskrav og pris, vil den kresne forbrukeren kanskje se nærmere på. Siden det er så mange premium-alternativer der ute, vil denne artikkelen fokusere bare på gratis programvare - gratis, som du kan laste ned, installere og kjøre noen av disse antivirusprogrammene akkurat nå, og det vil ikke koste deg en krone.

Her er fem gode alternativer i alfabetisk rekkefølge med fordeler og ulemper.

Avast gratis

Pros: Rask, enkel å bruke med intuitivt brukergrensesnitt som gjør jobben gjort uten å spise opp mange systemressurser. For mange datamaskiner kan du multi-oppgave og oppleve minimal nedgang. Inkluderer funksjoner som ser etter programvareoppdateringer og bloatware i nettleserne.

Ulemper: Grunnleggende oppsett kan være enkelt, men mer intrikat konfigurasjon kan være en problemfri, spesielt for technophobe. Mens Avast kommer med et anti-malware-verktøy, er det ikke så robust eller effektivt som andre frittstående alternativer.

AVG gratis

Pros: Integrert standard antivirus-, nettovervåkings- og e-post-skanner, blant andre funksjoner. Enkelt å kjøre hver enkelt funksjon, og overvåking av nett / e-post gir alltid beskyttelse.

Ulemper: Betrakt AVG som jack-of-all-handler, master-of-none. Anti-virus-motoren får gjennomsnittlige poengsummer fra uavhengig testing. Fordi det er så mange funksjoner, kan dette være en ressurstung pakke. Tilsvarende bruker brukergrensesnittet noen bli vant til. Du vil også motta vanlige popup-vinduer som prøver å få deg til å oppgradere til premiumversjonen.

Bitdefender gratis

Pros: En av de mest konsekvent høyest rangerte antivirusene der ute. Enkelt, raskt og ekstremt lett på ressurser med funksjoner som inkluderer både skanning og beskyttelse i sanntid.

Ulemper: Også en av de tynneste pakkene du finner for den gratis iterasjonen, noe som betyr at du har få alternativer å velge mellom og ingen integrerte ekstrafunksjoner (f.eks. Brannmur).

Panda Cloud Antivirus

Pros: Rent og enkelt brukergrensesnitt med skybaserte funksjoner og minimal innvirkning på systemressursene. Ytterligere funksjonalitet tilbyr ytterligere overvåking for å beskytte mot åpne Wi-Fi-nettverkstrusler og muligens farlige USB-stasjoner.

Ulemper: Gratisversjonen minner deg stadig om å oppgradere til premiumversjonen, og ertes deg med begrenset tilgang til andre funksjoner. Uavhengig testing viser også at selv om deteksjonshastighetene er solide, er de ikke de beste.

ZoneAlarm Free

Pros: Denne brannmuren og antiviruskombinasjonen gir bekvemmeligheten med en integrert pakke i stedet for å bruke frittstående applikasjoner.

Ulemper: Ikke så funksjonsrik som noen av de andre alternativene. Antivirusdatabasen oppdateres daglig, ikke hver time, noe som betyr at du kan bli utsatt for raskt å spre nye trusler.

Hvordan forblir disse programmene gratis? De fleste av dem tilbyr premium- eller lisensmodeller, enten for å gi mer funksjonalitet eller for å operere i et kommersielt miljø. For ikke den generelle forbrukeren som bare leter etter en gratis nedlasting av antivirus; det faktum at du ikke plunker ned en krone forringer ikke produktet. Faktisk er dette blant de beste antivirusprogramvarepakkene som er tilgjengelige, periode.

Klikk her for å gå tilbake til ExpressVPNs retningslinjer for personvern for internett

Sammenligning: De beste gratis antivirusprogramvarepakkene
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.