Nödvändigheter för att resa utomlands

[ware_item id=33][/ware_item]

Att resa utomlands är ett bra sätt att se nya sevärdheter, prova nya saker och uppleva olika kulturer. Här är några nödvändigheter du bör ta med dig när du utforskar världen!


Resedokument

Oavsett vilket land du besöker behöver du identifiering och andra papper när du reser för både säkerhet och bekvämlighet. Lämna inte hemmet utan dessa!

Identifiering

Oavsett om du går genom tullen på flygplatsen eller helt enkelt passerar gränserna i en bil, bör du ha ett aktuellt pass och visum eller annan form av ID, till exempel ett födelsecertifikat eller körkort. Vissa länder kräver att du alltid bär dem så att du, om du dras över eller ifrågasätts, kan bevisa vem du är och var du har medborgarskap.

Andra papper du bör ta med inkluderar:

 • Flyg och andra transportbiljetter
 • Kartor över de områden du kommer att besöka
 • Informationsguider

Dagliga väsentligheter

För bekväm resa är det klokt att packa lätt, men också förbereda sig för möjligheter. Tänk på de potentiella aktiviteter du kan delta i under din resa och packa i enlighet därmed.

Kläder

Om du vet att du kommer att delta på en fin middag eller gå ut på dans, ta med en outfit som passar i mer formella miljöer. På samma sätt, om du ska vandra eller göra någon annan ansträngande aktivitet, ta med lämpliga kläder och skor.

För att hålla väskan lätt, överväg att ta med bara en dräkt per oregelbundet tillfälle och några paket med tvättmedel för engångsbruk och tvätta kläder efter behov på ditt hotell. För dagkläder eller tillfälliga evenemang, ta med hälften så många kläder som dagar du kommer att vara där. Till exempel, om du åker på åtta dagars resa, ta med fyra casual kläder vars objekt kan bytas ut. Du kommer att hitta ditt val är bredare än du tror!

Tips för nästan var som helst:

 • Ta med tillräckligt med strumpor och underkläder för varje dag (eller extra, bara om du fastnar i en regnstorm eller känner lust att hoppa i en pool när du är klädd).
 • En lätt jacka kommer att vara praktiskt var du än är.

Toalettartiklar och mediciner

Hotell erbjuder vanligtvis flaskor tvål, schampo, balsam och till och med kroppslotion i resorstorlekar och kommer att ersätta dem efter behov vid varje hushållsbesök. Håll väskan lätt och ta bara med recept- eller specialtoalettartiklar, plus andra nödvändigheter som en liten hårborste, tandborste, tandkräm, deodorant och andra personliga föremål (damer, glöm inte din smink!).

Förvara dina läkemedel dragkedja tätt i en plastpåse och se till att de är tydligt märkta. Om du använder vissa receptbelagda läkemedel kanske du vill ha en kopia av receptet med dig, om du blir stoppad på flygplatsen.

Klimatspecifika artiklar

Om du besöker Irland i mars skulle du verkligen inte ta med sandaler och sundresses. Kontrollera vädret för din destination och ta med lämpliga kläder så att du inte skakar (eller svettas) medan alla andra är bekväma.

Några förslag inkluderar:

 • Solskydd
 • Insektsspray
 • Solhatt eller regnhatt
 • Regnrock
 • stövlar
 • Badkläder

Teknologi

Oavsett om du använder din dator, surfplatta eller telefon för att surfa på webben, ringa samtal eller skicka e-post, behöver du en snabb, säker och privat anslutning.

Mobiltelefon roaming

Du kanske vill ringa hem för att kolla in barnen, smsta några trevliga lokalbefolkningen att träffa eller kontakta dina resekamrater om du blir separerad - men du borde inte fastna i en enorm räkning. Att ta med en mobiltelefon på din internationella resa behöver inte betyda den skräckhistoria på 3 000 dollar som vi alla fruktar. Prata med ditt trådlösa nätverk för att se om de erbjuder internationell roaming för din plan och det land du kommer att besöka.

Resa VPN

Om du går online på din bärbara dator, surfplatta eller annan enhet vill du ha ett VPN. Virtuella privata nätverk är användbara, särskilt när du reser, eftersom de tillåter dig att:

 • Omkoppla brandväggar och censur inställd av regeringar
 • Bläddra anonymt med en krypterad IP-adress
 • Förhindra att webbplatser spårar dig eller installerar cookies på din dator
 • Skydda all skickad och mottagen information från nyfikna ögon
 • Anslut till ett fjärrdatacenter (till exempel ditt företag)

Lika spännande som nya platser är, de kan också vara farliga. Att vara på en okänd plats - och använda ett okänt och osäkert nätverk för din surfning - kan riskera din identitet och annan information. Skydda dig själv och alla dina enheter genom att investera i ett VPN för resor.

Dessa tips hjälper dig att vara beredd, bekväm och redo för allt när du reser världen!

Klicka här för att gå tillbaka till ExpressVPNs sekretessguider för internet

Nödvändigheter för att resa utomlands
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.