Låser enheten

[ware_item id=33][/ware_item]

Smarttelefoner lagrer i dag alt fra online passord til kredittkortnummer. Derfor er det mer enn noen gang viktig at vi holder dem trygge.


Benytt deg av låseskjermen, og velg et tilstrekkelig sikkert passord. Dette vil gjøre det vanskeligere for andre å få tilgang til telefonen din uten ditt samtykke.

Å bruke fingeravtrykket ditt for å låse opp enheten din gjør lite for å øke sikkerheten. Et fingeravtrykk kan enkelt klones fra så lite som et bilde av tommelen og brukes til å låse opp telefonen. Og selv om du ikke lovlig kan tvinges til å avsløre passordet ditt i de fleste jurisdiksjoner, er det å ta fingeravtrykket ditt for å låse opp telefonen uten ditt samtykke.

Krypter stasjonen

Apple begynte å kryptere harddisker som standard siden iOS 8. Dette forbedrer beskyttelsen for eieren mot vilkårlige søk og fra å misbruke personopplysningene dine etter å ha mistet enheten..

Android tilbyr også en funksjon for brukeren å kryptere stasjonen; dette må imidlertid aktiveres av brukeren. Selv om Google kunngjorde slik kryptering som standard i 2014, ble kravene rolig fjernet senere.

Du kan finne alternativet for å kryptere enheten i innstillingene dine.

Selv om det ikke er spesielt enkelt, er det mulig å trekke ut din personlige informasjon fra telefonen din uten ditt samtykke hvis du ikke krypterer stasjonen, og lovhåndhevelse låser disse telefonene rutinemessig ved hjelp av Google, selv i mindre like tilfeller som narkotikaforbrytelser.

Velg et godt passord

Mens både Apple og Google iverksetter tiltak for å beskytte dine krypterte data fra hackere ved å begrense antall ganger et galt passord kan legges inn per minutt, eller ved å slette stasjonen etter noen få mislykkede forsøk, er det å ha et sterkt passord den beste beskyttelsen.

Velg et passord som har minst 12 tegn, eller bruk vår tilfeldige passordgenerator. Sørg også for å legge til en blanding av tall samt store og små bokstaver. Alternativt kan du bruke Diceware til å generere et passord som består av fire til fem ord.

Videre lesning

Lær mer om farene ved mobil Wi-Fi med disse artiklene:

  • Hvilken informasjon passerer gjennom dine mobile nettverk
  • Mobilinnstillinger som påvirker ditt personvern
  • Hvordan å lade mobiltelefonen din utsetter det for risiko
  • Farene ved å trekke inn plasseringen din, avskjære samtaler, SMS
  • Slik sikrer du mobilappene dine
Låser enheten
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.