Låser din enhet

[ware_item id=33][/ware_item]

Smartphones lagrar idag allt från våra onlinelösenord till våra kreditkortsnummer. Det är därför mer än någonsin är det viktigt att vi håller dem säkra.


Använd låsskärmen och välj ett tillräckligt säkert lösenord. Detta kommer att göra det svårare för andra att komma åt din telefon utan ditt medgivande.

Att använda ditt fingeravtryck för att låsa upp din enhet gör lite för att öka din säkerhet. Ett fingeravtryck kan enkelt klonas från så lite som en bild av tummen och användas för att låsa upp din telefon. Och även om du inte lagligen kan tvingas avslöja ditt lösenord i de flesta jurisdiktioner, är det helt lagligt att ta ditt fingeravtryck för att låsa upp din telefon utan ditt samtycke.

Kryptera din enhet

Apple började kryptera hårddiskar som standard sedan iOS 8. Detta förbättrar kraftigt skyddet för ägaren från godtyckliga sökningar och från att missbruka dina personuppgifter efter att ha tappat enheten.

Android erbjuder också en funktion för användaren att kryptera enheten; dock måste detta aktiveras av användaren. Även om Google tillkännagav en sådan kryptering som standard 2014, avlägsnades kraven tyst senare.

Du kan hitta alternativet att kryptera din enhet i dina inställningar.

Även om det inte är särskilt lätt är det möjligt att extrahera din personliga information från din telefon utan ditt samtycke om du inte krypterar din enhet, och brottsbekämpning låser rutinmässigt upp dessa telefoner med hjälp av Google, även i fall som är lika små som narkotikabrott.

Välj ett bra lösenord

Medan både Apple och Google vidtar åtgärder för att skydda dina krypterade data från hackare genom att begränsa antalet gånger ett fel lösenord kan matas in per minut, eller genom att radera enheten efter några misslyckade försök, är det bästa skyddet att ha ett starkt lösenord.

Välj ett lösenord som har minst 12 tecken, eller använd vår slumpmässiga lösenordgenerator. Se också till att lägga till en blandning av siffror samt versaler och versaler. Alternativt kan du använda Diceware för att generera ett lösenord som består av fyra till fem ord.

Vidare läsning

Läs mer om farorna med mobil Wi-Fi med dessa artiklar:

  • Vilken information passerar genom dina mobila nätverk
  • Mobilinställningar som påverkar din integritet
  • Hur laddning av din mobiltelefon utsätter det för risker
  • Farorna från att triangulera din plats, fånga samtal, SMS
  • Hur du säkra dina mobilappar
Låser din enhet
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.