Hvordan sette opp en hjemmeserver og bruke den som en Bitcoin-nod

[ware_item id=33][/ware_item]

Hva er en Bitcoin-node?


Denne guiden krever at du bruker kommandolinjegrensesnittet, eller CLI, og en SSH-klient. SSH (Secure Shell) er et populært verktøy for å "fjernkontrolle" enheter sikkert. I prinsippet fungerer den på samme måte som en VPN, med unntak av at du får tilgang til en datamaskin, i stedet for hele internett.

Contents

Windows

Windows 10 har et eget kommandolinjegrensesnitt, selv om det kanskje ikke er installert som standard. Slik installerer du det:

 1. Gå til innstillinger > Apps
 2. Klikk Administrer valgfrie funksjoner under Apps & funksjoner

Hvis en SSH-klient er installert på maskinen din, skal den vises her. Hvis ikke, kan du legge det til ved å klikke Legg til en funksjon og så OpenSSH-klient. Ikke installer OpenSSH Server.

For å bruke SSH-klienten, må du først åpne en PowerShell, som kan gjøres ved å høyreklikke på Start-menyen eller ved å trykke på Windows + X og deretter velge PowerShell.

Når du har lansert PowerShell, skriver du inn SSH for å være klar.

Mac os

Åpne terminalen med Spotlight, Launch Pad eller Finder.

Linux

Åpne kommandolinjen med Ctrl + Alt + T

Nyttige tips når du bruker kommandolinjen

 • Kopier / lim inn: Standard Ctrl + C og Ctrl + V fungerer ikke på kommandolinjen, men du kan bruke Ctrl + Shift + C og Ctrl + Shift + V i stedet. Du kan også bruke musepekeren til å velge tekst og deretter kopiere / lime den ved å høyreklikke på området du markerte. Ofte kan du også lime inn innhold ved å klikke på midt-tasten eller hjulet på musepad eller mus.
 • Bruker opp ned piler i tastaturene dine lar deg bla gjennom nylig utførte kommandoer, noe som er veldig nyttig hvis alt du trenger er å endre en liten skrivefeil.
 • Bruk Ctrl + C for å avbryte en kommando som sitter fast. Dette vil også få deg ut av de fleste menyer eller programmer.
 • Kommandolinjen er også litt som en endimensjonal filutforsker. Bruk kommandoen ls for å se hvilke filer som finnes i gjeldende mappe, eller cd for å flytte til en bestemt katalog. cd .. vil flytte en katalog ned og cd ~ / går tilbake til hjemmemappen.

Et skjermbilde av kommandolinjen.

 • Se hvilke stasjoner som for øyeblikket er tilkoblet, og hvor mye de brukes med df -h-alternativet.
 • Du kan bruke Tab-knappen for å fullføre mange tilfeller automatisk, for eksempel når du velger en mappe som skal flyttes inn med cd, kopieres med cp, flytter med mv eller sletter med rm. Å skrive cd d etterfulgt av Tab-knappen fullfører automatisk en mappe som begynner med d, hvis den finnes. Hvis det er flere mapper som starter med d, kan du trykke på Tab-knappen igjen for å se hele listen.

Et skjermbilde av kommandolinjen.

Få en virtuell privat server

Enhver server vil gjøre det. Med liten innsats kan du til og med konvertere en gammel bærbar PC eller bruke en mini-PC for omtrent 100 USD. Selv en datamaskin som er så liten som en Raspberry Pi ville teoretisk nok.

I vårt tilfelle vil vi leie en Virtual Private Server (VPS) fra Lunanode. Vi valgte Lunanode fordi det er relativt enkelt å registrere seg uten identifikasjon - det godtar Bitcoin - og det er pålitelig. Et annet flott alternativ er Cryptohost (som til og med tar Lyn!). Dyrere, men som også krever mindre personlig informasjon for påmelding, er Njal.la.

Alternativt kan du også velge en av de større leverandørene som AWS, Digital Ocean eller Rackspace.

Melde deg på

For å registrere deg på Lunanode, må du bekrefte e-postadressen og telefonnummeret ditt, deretter velge land og velge passord. Du kan umiddelbart sette inn Bitcoin på kontoen din for å begynne å betale for serveren din eller legge inn et kredittkort for å fakturere deg automatisk.

Priser

Vi anbefaler m2 server for 7 USD per måned. For Bitcoin-gruvedrift legger vi til 80 GB lagringsplass for ekstra 2,7 USD per måned.

Finn SSH-nøkkelen

 • I Windows, bruk SSH-klienten (se over).
  1. Hvis dette er første gang du bruker SSH-klienten, skriver du ssh-keygen -o -b 4096 -t rsa på kommandolinjen for å generere en nøkkel.
  2. Når du har generert en nøkkel, eller hvis du allerede har en nøkkel, finner du den på C: \ Users \ YourUserName \ .ssh \ id_rsa.pub
  3. Åpne denne filen med notisblokken og legg den til i Lunanode-panelet
 • I Mac os, åpne terminalen med Spotlight, Launch Pad eller Finder
  1. Opprett en SSH-nøkkel med kommandoen: ssh-keygen -o -b 4096 -t rsa
  2. Du kan deretter finne SSH-nøkkelen din under ~ / .ssh / id_rsa.pub
  3. Åpne denne filen med notisblokken og legg den til i Lunanode-panelet.
 • I Linux, åpne en terminal med kommandoen: Ctrl + Alt + T
  1. Opprett en SSH med kommandoen: ssh-keygen -o -b 4096 -t rsa
  2. Du kan deretter finne SSH-nøkkelen din under ~ / .ssh / id_rsa.pub
  3. Åpne denne filen med notisblokken og legg den til i Lunanode-panelet.

Legg til SSH-nøkkelen

Finn alternativet “SSH Keys” på venstre side i Lunanode-dashbordet. Gi SSH-nøkkelen et navn og lim inn innholdet i notisblokken i sin helhet i det offentlige nøkkelfeltet, og klikk deretter på "Legg til SSH Keypair." Det skal da vises i listen.

Start serveren din

For å lage din virtuelle maskin, klikk på “Create VM” øverst til venstre på Lunanode-dashbordet. Velg et sted, en plan og et operativsystem, og bestem deretter for et vertsnavn. I vårt tilfelle, det er Toronto, m2 på Ubuntu 18.04 (64 bit), og vi kalte det Torontola. Du må også legge til tastaturet slik at du kan logge inn på en sikker måte.

Logg på serveren din

Under "virtuell maskin" skal du se forekomsten din nå. Klikk på navnet, så ser du blant annet den eksterne IP-adressen. Du kan logge på serveren din ved å åpne et terminalvindu og gå inn i kommandoen:

ssh ubuntu @

for eksempel: ssh [email protected]

Siden det er din første pålogging, vil du sannsynligvis få beskjed om at ektheten til verten din ikke kunne bekreftes. Skriv inn ja for å legge maskinen til i listen over pålitelige enheter. Du blir advart igjen hvis nøkkelen endres.

Konfigurer serveren din

Sett opp en enkel brannmur for å beskytte serveren. Ufw (ukomplisert brannmur) skal være forhåndsinstallert på maskinen din. Sjekk om det er installert eller aktivert ved å skrive sudo ufw-status

Hvis du ikke får vist "Status" -melding som svar, kan du installere den med sudo apt install ufw

Enda viktigere er at SSH kan eksternt logge på maskinen vår. Hopp over dette trinnet hvis du har direkte tilgang til serveren, noe som betyr at du kan koble en skjerm og et tastatur til den. Hvis du ikke kan det, må du aktivere SSH med sudo ufw allow ssh

Nå slår du på brannmuren med sudo ufw enable

Oppdater serveren din

Forsikre deg om at serveren din er oppdatert ved å kjøre kommandoene sudo apt update og sudo apt upgrade.

Nå er du i orden! De neste trinnene beskriver hvordan du setter opp Bitcoin-noden.

***

Det ser ut som et slags elektrisk veikryss med en Bitcoin-logo på.

Hvordan sette opp din egen Bitcoin-node

Inkluderer en fullstendig node, Lyn, Tor-støtte, Zap Desktop og iOS lommebok, ejabberd og BTCPay Server.

1. Legg til et servervolum

For å starte, gjør serveren klar for Bitcoin mining.

På venstre side av Lunanode-panelet finner du alternativet Volumer.

Du bør se det umiddelbart i volumlisten din. Klikk på "Manage" og "Attach to VM". Forsikre deg om at den virtuelle maskinen du kobler den til er den riktige (hvis du kjøpte ekstra lagringsplass, bruk den).

Vi holder standarddriverdriveren på "virtio."

I terminalen din, logget inn på serveren din, kan du nå kjøre kommandoen sudo fdisk -l for å bekrefte volumnavnet. Det er veldig sannsynlig det samme som vårt, / dev / vdc

Hvis du vil knytte volumet til serveren vår permanent, blir du en superbruker midlertidig. Bli en superbruker ved å kjøre kommandoen: sudo -i

Brukernavnet vårt endres nå til root @ torontola, og vi kan kjøre følgende kommandoer uten sudo:

mkfs.ext4 / dev / vdc (formaterer den tomme stasjonen)
mkdir / media / bitcoin (oppretter et monteringspunkt)
montering / dev / vdc / media / bitcoin (monterer enheten på monteringspunktet)
ekko / dev / vdc / media / bitcoin ext4 standard 0 2 ' >> / etc / fstab (gjør monteringspunktet permanent)
chown -R ubuntu / media / bitcoin (lar oss senere skrive data til denne stasjonen som standard ubuntu-bruker)

Gå tilbake til vår vanlige bruker (tryggere) ved å skrive exit

Serveren vår er nå klar til å være en Bitcoin-nod!

2. Installer og konfigurer Bitcoind

Logg deg på (eller hold deg logget på) serveren.

Installer Bitcoind

For å installere Bitcoind, må du først legge til Bitcoin-depot:

sudo add-apt-repository ppa: bitcoin / bitcoin

Bekreft valget, oppdater pakkehåndtereren med sudo apt oppdatering

Installer Bitcoind med kommandoen: sudo apt install bitcoind

Lag en enkel konfigurasjonsfil

Synkroniser Bitcoin til vårt ekstra volum, som krever et linjetillegg til konfigurasjonsfilen. Det kan også være lurt å beskjære den, noe som betyr å begrense størrelsen på Blockchain ved bare å holde nylige blokker på disken.

Beskjæring lar oss spare på lagringsplass og kostnader. Lag en bitcoin-katalog med kommandoen: mkdir .bitcoin (prikken er viktig)

Deretter en konfigurasjonsfil med kommandoen: nano ~ / .bitcoin / bitcoin.conf

Nå kopier / lim inn følgende i det:
datadir = / media / Bitcoin
nissen = 1
sviske = 70000

Lagre filen med tastene Ctrl + O og lukk vinduet med kommandoen: Ctrl + X

Start Bitcoind

Start Bitcoind med kommandoen bitcoind

Du bør få svaret "Bitcoin-server starter." For å se hva din Bitcoin-node gjør, kan du kjøre kommandot halen -f /media/bitcoin/debug.log

Du kan også åpne et nytt terminalvindu, SSH inn i maskinen din, og holde dette vinduet åpent hvis du vil. Det vil gi deg en enkel oversikt over alt. Du kan gå ut av vinduet ved å holde tastene Ctrl + C samtidig.

Sjekk opp på datamaskinen din

Sjekk helsen til noden vår også ved å skrive bitcoin-cli --getinfo

I eksemplet nedenfor kan du se at vi har synkronisert 388 343 blokker (på ~ 566 000) og er koblet til 16 jevnaldrende.

Et skjermbilde av terminalkommandoene.

Kjør kommandotoppen når som helst for å se hvor mange ressurser som blir brukt. Dette kan også være nyttig når du ser om en prosess fortsatt kjører. Nedenfor kan vi se at Bitcoind bruker mye av minnet, men relativt lite CPU.

Et skjermbilde av Terminal.

Nå ... Vent

Det vil ta en stund å synkronisere Bitcoin. Det er best å ta en pause her og fortsette senere. Du kan periodisk sjekke tilbake noden din ved hjelp av kommandoen bitcoin-cli --getinfo eller ved å observere loggene ved å bruke tail -f /media/bitcoin/debug.log

Valgfritt: Åpne porter

Tillat innkommende tilkoblinger til vår fremtidige Bitcoin-node med sudo ufw tillat 8333 / tcp

Åpne porter hjelper nettverket da det skaper mer plass for andre å koble seg til.

Valgfritt: Kjøp ekstra CPU-tid

Synkronisering av noden din for første gang kan være CPU-intensiv. Gå til “Virtuelle maskiner” i Lunanode-administratorpanelet, klikk på serveren og deretter “CPU”.

Endre alternativet fra "Nei" til "Ja" under "Betal for CPU-bruk over ytelsesnivået?". En komplett synkronisering av en Bitcoin-node bør ikke koste mer enn 4 USD.

3. Last ned og installer Go

Vi følger omtrent installasjonsguiden som finnes på Lightning Network Github, skreddersydd til den Lunanode-forekomsten som vi allerede har. Vi prøver å holde guiden vår oppdatert, men hvis du ser uventede feil, kan det være verdt å sjekke der om noe har endret seg.

Last ned Go

Last ned Go-koden med kommandoen: wget https://dl.google.com/go/go1.11.5.linux-amd64.tar.gz

Kontroller at dataene er riktige ved å skrive sha256sum go1.11.5.linux-amd64.tar.gz | awk -F " " '{skriv ut $ 1}'

Dette viser oss SHA256-hash for dataene vi lastet ned. Vi forventer at utgangen vil være ff54aafedff961eb94792487e827515da683d61a5f9482f668008832631e5d25

Installer Go

Filen kommer komprimert, ligner en zip-fil. Pakk ut Gå inn i hjemmekatalogen tar -C ~ / -xzf go1.11.5.linux-amd64.tar.gz

Kopier det til et mer passende sted med sudo mv ~ / go / usr / local

Neste, fortell serveren hvor den kan finne Go-koden. Dette kan avvike fra maskin til maskin. I vårt tilfelle er det:

eksport GOROOT = / usr / local / go
eksport GOPATH = $ HOME / go
eksport PATH = $ GOPATH / bin: $ GOROOT / bin: $ PATH

For å gjøre dette permanent legger du linjene til .bashrc-filen. Åpne filen ved å bruke nano ~ / .bashrc, bla deretter til bunnen og lim inn der.

Lagre og lukk nano ved å trykke på knappene Ctrl + O og Ctrl + X

Sjekk om go er riktig installert

Test om Go er riktig installert ved å skrive go versjon
Forvent output: go versjon go1.11.5 linux / amd64

4. Installer lnd

Forutsetninger

Last ned nødvendigheter før installasjonen starter.

Kjør kommandoen: sudo apt-get install -y build-essential
Forsikre deg om at Git er installert. Hvis ikke, installer den med sudo apt install git

Last ned lnd

For å installere lnd, last ned koden go -d github.com/lightningnetwork/lnd

Installer lnd

Flytt inn i katalogen til lnd med kommandoen: cd ~ / go / src / github.com / lightnetnetwork / lnd

Det anbefales generelt å holde seg til den siste versjonen, i stedet for å oppdatere til den siste koden på master. Sjekk hva den siste utgivelsen av lnd er her. I vårt tilfelle er det versjon v0.5.2-beta. Vi vil "sjekke ut" denne versjonen med kommandoen
git fetch - tagger
git checkout v0.5.2-beta

Til slutt, installer lnd med kommandoen: make && gjøre installere

Naviger nå tilbake til hjemmemappen med cd ~ /

Sjekk om lnd er riktig installert

Du skal nå kunne se om lnd er installert ved å skrive lnd --version og lncli --version

Den skal lese versjon 0.5.2-beta commit = v0.5.2-beta

Konfigurer lnd

Lag en konfigurasjonsfil for lnd. Lag katalogen med mkdir ~ / .lnd

Rediger den med en gang ved å bruke nano ~ / .lnd / lnd.conf

Et skjermbilde av terminalen.

Ikke glem å fylle ut de blå feltene med din egen informasjon! Du kan fritt velge navn og farge for noden din.

Finn din IP-adresse i dashbordet til Lunanode (hvis det er det du bruker til serveren din).

Du trenger et brukernavn og passord for neste trinn. For enkelhets skyld kan det være en god idé å unngå spesialtegn.

# [Programalternativer]
alias =< navnet på noden din >
color =< din favorittfarge i sekskant >

# [Bitcoin]
bitcoin.active = 1
bitcoin.mainnet = 1
bitcoin.node = bitcoind

bitcoind.rpchost = 127.0.0.1
bitcoind.rpcuser =< ditt brukernavn >
bitcoind.rpcpass =< ditt passord >

bitcoind.zmqpubrawblock = tcp: //127.0.0.1: 28332
bitcoind.zmqpubrawtx = tcp: //127.0.0.1: 28333

# [LND]
externalip =< din ip >

Konfigurer Bitcoind

Vi må gjøre noen endringer i Bitcoind. Vi åpner konfigurasjonsfilen med nano ~ / .bitcoin / bitcoin.conf

Vi må legge til følgende linjer:
rpcuser =< ditt brukernavn >
rpcpassword =< ditt passord >
zmqpubrawblock = tcp: //127.0.0.1: 28332
zmqpubrawtx = tcp: //127.0.0.1: 28333

Lagre og lukk konfigurasjonsfilen med Ctrl + O og Ctrl + X og start Bitcoind på nytt med sudo-tjeneste bitcoind-omstart

5. Start og lag en lommebok

Forutsetninger

For å starte dette trinnet, må du forsikre deg om at Bitcoind er fullstendig synkronisert og klar. Test dette ved å kjøre kommandoen: bitcoin-cli --getinfo og sammenligne verdien på blokker med en blokkutforsker, for eksempel Blockstream.info.

Blokkeringshøyden som blir vist av blokkeringsutforskeren, skal være den samme som "blokkeringsutgangen" fra kommandoen vår. Hvis nummeret som er vist av blokkeringsutforskeren er større, er ikke noden synkronisert ennå.

Bruk hale -f /media/bitcoin/debug.log for å se loggene. Dette vil også vises når den siste blokken ble opprettet og synkroniseringen fortsetter. Noden vår blir synkronisert frem til denne datoen.

Et skjermbilde av Terminal.

Start lnd

Start lnd ved å skrive lnd i terminalen din. Alternativt kan du også prøve ~ / go / bin / lnd

Ser det ut som output nedenfor? Flott, alt går etter planen. Hvis du ser en feilmelding, må du forsikre deg om at Bitcoin kjører eller gå tilbake til trinnet som feilmeldingen antyder er feil. Er alle konfigurasjonsfilene riktige?

Et skjermbilde fra Terminal

Når utgangen ser ut som den ovenfor, lukker du igjen ved å trykke på tastene Ctrl + C

Kjør lnd permanent i bakgrunnen med kommandoen: lnd &>/ Dev / null

Skriv ned for å sikre at oppgaven fremdeles kjører, selv om du er logget av eller terminalen er stengt.

Valgfritt: Observer og gjennom feilsøkingsloggene

Åpne en ny terminal, SSH tilbake til serveren og åpne lnd-loggene for å få et godt inntrykk av hva som skjer i bakgrunnen.

Det er ganske interessant, men vil også varsle deg om noe går galt. I det nye terminalvinduet skriver du: tail -f ~ / .lnd / logs / bitcoin / mainnet / lnd.log

La dette synet når som helst ved å trykke på Ctrl + C

Lag en lommebok

Mens lnd kjører i bakgrunnen, kjører du kommandoen: lncli create

Skriv inn et lommebokpassord, og bekreft det.

Deretter blir vi spurt om vi har en eksisterende chifferfrø-mnemonic. Siden dette er en ny Lyn-node (i motsetning til en som blir gjenopprettet), vil vi bruke n

Du kan valgfritt kryptere chifferfrøet ditt - en god ide om du lagrer frøet på et sted som er tilgjengelig for andre (under madrassen) - men du må huske krypteringsnøkkelen.

Vi velger å ikke kryptere frøet i dette eksemplet. Under blir chifferfrøet svart.

Et skjermbilde av terminalen av chifferfrøet.

Lås opp lommeboken

Hvis du opprettet en ny lommebok, skal den ha låst seg opp automatisk. Hvis noe gikk galt, eller du starter på nytt, må du låse opp lommeboken med kommandoen: lncli unlock

Synkroniser lnd

Siden dette er første gang du starter lnd, må vi synkronisere det.

6. Åpne en kanal

Hvis du foretrekker å forlate kommandolinjen på dette punktet, hopper du til neste trinn og kobler Zap Desktop eller Zap iOS til noden din. Du kan deretter åpne kanaler og foreta betalinger i et pent brukergrensesnitt.

Forsikre deg om at lnd kjører og synkroniseres

Gjør dette med kommandoen: lncli getinfo. Den skal lese synkronisert til kjede: sant.

Hvis det ikke er synkronisert, må vi sørge for at Bitcoind kjører og synkroniseres, for eksempel ved å kjøre bitcoin-cli --getinfo og sammenligne den nåværende blokkeringshøyden på noden vår med den til en blokkutforsker.

Sjekk loggene som Bitcoind (tail -f /media/ubuntu/bitcoin/debug.log) og lnd (tail -f ~ / .lnd / lnd.log) kjører.

Sett inn mynter i noden din

Generer en ny adresse med kommandoen: lncli newaddress p2wkh

Utgangen skal være noe som BC1 ...

Du kan nå sende Bitcoin til denne adressen ved å kopiere / lime inn adressen i din Bitcoin lommebok. Hvis lommeboken på en eller annen måte ikke kan sende til en adresse i formatet BC1 ..., kan du også generere en gammel adresse som begynner med ‘3’ ved å bruke kommandoen: lncli newaddress np2wkh

Kontroller saldoen når som helst ved å bruke kommandoen: lncli walletbalance

Det vil vise både den bekreftede og ubekreftede balansen i Satoshi. 1 Bitcoin er 100 millioner Satoshi.

Koble til en node

I neste trinn kobler vi til en nod. Kanskje har du allerede en node du kan koble til eller kjenner en venn som kjører en Lightning-node. Du kan også velge en av de populære noder som er oppført på 1ml.com

En URI for en lynknute ser slik ut: 033[email protected]74.108.13.152: 9735

Den inneholder den offentlige nøkkelen til noden før @, deretter IP- eller domenenavnet og porten.

Koble til denne noden ved å bruke kommandoen: lncli connect [033[email protected]74.108.13.152: 9735]

Når vellykket tilkobling, skal utgangen ganske enkelt være en åpen og en tett brakett uten en feilmelding.

Åpne en kanal

Når innskuddet er bekreftet på Bitcoin Blockchain, åpner du en kanal. Du kan åpne kanalen med noden koblet til ovenstående, men det anbefales på det sterkeste at du kobler deg til en mangfoldig gruppe noder. Du er også velkommen til å åpne kanaler med flere noder.

Vi vil åpne en kanal med kommandoen: lncli openchannel 0331f80652fb840239df8dc99205792bba2e559a05469915804c08420230e23c7c 200000, der den lange strengen som starter med 0331 er den andre nodenes offentlige nøkkel og tallet 200000 representerer mengden av midler vi vil sette inn denne kanalen,.

Når kanalen din er vellykket åpen, vil du få finansieringstransaksjonen. Når denne transaksjonen er bekreftet på Blockchain, vil kanalen din være åpen og aktiv. Inntil da vil det vises under ventende kanaler.

Generelt vil det ta tre bekreftelser før kanalen din blir aktiv.

Et skjermbilde av en åpen kanal i Terminal.

Gjennomføre en betaling

For å betale, trenger du utgående likviditet (ha midler i kanaler med andre noder). For å gjøre dette er alt du trenger å sette inn Bitcoin i noden din og åpne kanaler med nettverket.

Ideelt sett er disse kanalene direkte knyttet til motpartene du handler med eller godt tilkoblede noder i nettverket.

Du kan alltid sjekke noden din med kommandoen: lncli getinfo

Noden din skal alltid synkroniseres med kjeden, og du bør ha minst en aktiv kanal.

En lynfaktura ser slik ut: lnbc10u1pwfxg42pp553wyha3ag66tn40zls69eeaeq0cyluj6ja54sygp7vh50gcy0rnsdqlxycrqvpqwdshgueqvfjhggr0dcsry7qcqzysyrmxj0554vrg4ej2we83m8n7rxj94s8c5a8rwjud07ptc6dw7j2hr42sxt7lnazglku3pfe9jkl8f0gupkuz7jly5xnq35qr202jwwqqy8qs9a

Avkode den med kommandoen: lncli decodepayreq [Lynfaktura]

Dette viser beløpet, hvor betalingen skal, og når fakturaen utløper.

Et skjermbilde av en mottatt betaling i Terminal.

For å foreta en betaling vil vi bruke kommandoen: lncli payinvoice [Lynfaktura]

Etter å ha bekreftet beløpet og destinasjonen, vil noden forsøke å betale. Når betalingen har vært vellykket, vil informasjon om betalingen, som humle og gebyrer, bli mottatt.

Motta en betaling

For å motta betalinger, trenger du innkommende likviditet. Oppmuntre andre til å åpne kanaler med deg (over tid, når noden din forblir online, vil dette skje automatisk).

Hver gang du betaler gjennom kanalene dine, frigjør du også automatisk innkommende likviditet. Hvis du for eksempel setter inn 10 USD i noden din, åpner en kanal og betaler over 2 USD, vil du øyeblikkelig ha 2 dollar i innkommende kapasitet.

For å motta en betaling, generer du en faktura. Fakturaen følger formatet lncli addinvoice - memo “a memo” --amt --expiry < utløpstid på sekunder >

Vi kan for eksempel kjøre lncli addinvoice - emo “for VPN services” --amt 90000 - expiry 3600 for en 90.000 Satoshi-faktura som er gyldig i en time.

Resultatet vil omfatte a r_hash, en pay_req og en add_index. Pay_req er vår faktura som vi kan gi videre.

Et skjermbilde av en betalingsforespørsel i Terminal.

Sjekk utbetalinger

Se fakturaene og statusen deres med kommandoen: lncli listinvoices. Nedenfor kan vi se at fakturaen vi utstedte ovenfor ennå ikke er betalt, da "avgjort" er satt til usann.

Et skjermbilde av en betaling i Terminal.

7. Nyttige kommandoer med lnd

Den klart mest nyttige kommandoen i lnd er lncli-hjelp. Den viser alle tilgjengelige kommandoer. Få mer informasjon om hver kommando ved å legge til ordet "hjelp." Hjelp for lncli addinvoice viser for eksempel de tilgjengelige alternativene når du oppretter en faktura..

 • lncli getinfo viser deg grunnleggende informasjon om noden din
 • lncli listekanaler viser deg kanalene du har åpen og statusen deres for øyeblikket
 • lncli getnetworkinfo viser omfanget av Lyn-nettverket fra ditt synspunkt
 • lncli feereport viser deg hvor mye noden din har tjent på ruting av betalinger
 • lncli connect Hvis en betalingskanal er offline eller inaktiv, kan du prøve å koble deg til jevnaldrende for å gjenopplive den manuelt
 • lncli lommebokbalanse viser deg hvor mange Satoshier du eier på kjeden
 • lncli channelbalance viser hvor mange Satoshier du eier i kanaler

8. Alternativ: Koble til Zap Desktop

Zap er et brukergrensesnitt for lynnedgang som kan kjøres på datamaskinen din. Hvis du kjører Lightning på din lokale maskin, er det trivielt å koble seg til. Men hvis noden din er i skyen, må du gjøre noen få trinn til.

For at dette trinnet skal fungere, må både Bitcoind og din lnode synkroniseres fullstendig. Sjekk om lnd er synkronisert med kommandoen: lncli getinfo. Det skal lese "synkronisert til kjede: sant."

Hvis de ikke er synkronisert, må du sørge for at Bitcoind kjører og synkroniseres, enten ved å sjekke loggen med tail -f /media/bitcoin/debug.log eller ved å kjøre bitcoin-cli --getinfo og sammenligne blokkhøyden med en annen node, eller ved å sjekke block explorer.

Last ned Zap

Last ned Zap til desktop her. Vi lastet ned den siste versjonen, som i vårt eksempel er v0.4.1 beta. Forsikre deg om at du får riktig versjon for operativsystemet ditt! For Windows er det ZapDesktop-win32-v0.4.1-beta.exe

Endre lnd.conf

Åpne konfigurasjonsfilen vår med nano ~ / .lnd / lnd.conf

Endre følgende linjer:

rpclisten = 0.0.0.0: 10009
tlsextraip =< IP-adressen din >
Lagre og lukk filen med Ctrl + O og Ctrl + X

Stopp lnd

Start lnd på nytt for å gjøre endringer. For å stoppe lnd, kjør lncli stop
Vent noen sekunder før du starter den igjen. Hvis du har loggene åpne, kan du se når jeg har lagt ned. Du kan også sjekke med toppen

Slett tls-nøkkel og sertifikat

Hvis du har gjort endringer i konfigurasjonsfilen som påvirker tls-nøkkelen og sertifikatet, må du slette dem. Gjør det med kommandoen: rm ~ / .lnd / tls.cert og rm ~ / .lnd / tls.key

For å starte på nytt, kjør lnd &>/ dev / null og avslå

Åpne brannmuren

For å bruke Zap, gjør du innkommende tilkoblinger til Lyn-noden vår. Åpne brannmuren med kommandoen: sudo ufw enable 10009 / tcp

Kopier over makron og TLS-sertifikat

For å autentisere appen og serveren, må du kopiere to filer (vist nedenfor).

Zap vil sjekke om TLS-nøkkelen er riktig for å sikre at den alltid er koblet til riktig server (og ikke en som utgir seg for det). For å vite hvilken TLS-nøkkel som er riktig, må vi fortelle Zap TLS-sertifikatet.

Windows:

Åpne en ny PowerShell med kommandoen: scp ubuntu @< nodene dine ip >: ~ / .lnd / tls.cert C: \ Users \ YourUserName \ Desktop \ for å kopiere tls-sertifikatet til skrivebordet.

Bruk kommandoen: scp ubuntu @< nodene dine ip >: ~ / .lnd / data / chain / bitcoin / mainnet / admin.macaroon C: \ Brukere \ YourUserName \ Desktop \ for å kopiere makronen. Hvis du vil, kan du kopiere den til hvilken som helst mappe ved hjelp av utforskeren.

Mac eller Linux:

Åpne en ny terminal og bruk kommandoen: scp ubuntu @< nodene dine ip >: ~ / .lnd / tls.cert ~ / Desktop for å kopiere tls-sertifikatet.

Bruk kommandoen: scp ubuntu @< nodene dine ip >: ~ / .lnd / data / chain / bitcoin / mainnet / admin.macaroon ~ / Desktop for å kopiere makronen. Du kan også kopiere den til hvilken som helst mappe ved å bruke Finder eller Files.

Konfigurer Zap

Åpne Zap enten ved å klikke på filen som er lastet ned tidligere, eller ved å finne den i applikasjoner. Velg alternativet Koble til din egen node i oppstartsskjermen.

Et skjermbilde av Zap-tilkoblingsskjermen.

Deretter skriver du inn IP-adressen din og banen til sertifikatet.

Windows:

Dette kan se slik ut:
192.168.1.21:10009
C: \ Users \ dittbrukernavn \ Desktop \ tls.cert
C: \ Users \ dittbrukernavn \ Desktop \ admin.macaroon

Mac eller Linux:

Dette kan se slik ut:
192.168.1.21:10009
~ / Desktop / tls.cert
~ / Desktop / admin.macaroon

Et skjermbilde av skjermbildet for Zap-tilkoblingsdetaljer.

Logg Inn

Etter å ha klikket på neste og bekrefter valget ditt, bør du være logget på noden din. Du kan se saldoen din, så vel som de siste innbetalingene dine.

8b. Alternativ: Koble til Zap iOS

Zap er et brukergrensesnitt for Lyn-noden din som fremdeles er i alfa, men du kan registrere deg for å være en tester her. Du kan bruke den til å koble deg eksternt, sjekke midlene, åpne kanaler eller foreta og motta betalinger.

Last ned Zap for iOS

Når du har blitt med som tester, kan du laste ned og installere appen gjennom Testflight, Apples verktøy for å laste ned testprogramvare. Den vises da som en vanlig app på startskjermen.

Last ned lndconnect

For å autentisere appen og serveren, må vi overføre data fra serveren vår til telefonen. Når du kobler Zap på skrivebordet, kopieres to filer til maskinen vår, men det er ikke mulig på en telefon. Bruk i stedet et verktøy som heter lndconnect som vil generere en QR-kode for oss.

Last ned lndconnect med kommandoen:
gå og få -d github.com/LN-Zap/lndconnect

Installer lndconnect

Hvis du vil installere lndconnect, flytter du inn i katalogen med kommandoen:
cd ~ / go / src / github.com / LN-Zap / lndconnect

Installer programmet med merke && gjøre installere

Kjør lcconnect

Skriv inn lndconnect i terminalen din for å få QR-koden til å vises. Det kan hende du må zoome ut litt og forstørre vinduet med Ctrl ++ (Hold kontrollen nede og trykk i tillegg pluss- eller minustegnet for å zoome inn eller ut)

Koble til Zap

Åpne Zap-appen på telefonen din og klikk Scan når du får opsjonen. Skann QR-koden generert med lndconnect.

Du kan nå se saldoen din, foreta og motta betalinger og administrere kanalene dine med appen.

9. Valgfritt: Konfigurer Bitcoind over Tor

Personvern er stort. Bitcoin-virksomheten vår er utelukkende vår virksomhet, og ingen Internett-leverandør eller myndighet skal kunne se hvordan vi bruker den.

Men personvern er også bra for sikkerhet. Hvis vi kan skjule vår Bitcoin-aktivitet, kan vi ikke lett bli målrettet av kriminelle organisasjoner. Og hvis noden vår ikke blir funnet, kan den ikke lett bli ødelagt eller matet falsk informasjon.

Installer tor

Installer raskt tor med kommandoen: sudo apt install tor

Konfigurer tor

Først ruter du alle Bitcoin-transaksjoner gjennom Tor-nettverket. Tillat deretter innkommende transaksjoner bare over en skjult tjeneste.

For å gjøre dette, må vi opprette et passord og dets hash. Hvis du vil opprette et passord, bruker du passordbehandleren din (eller bruker vår) for å generere et tilfeldig passord på 30 tegn med store bokstaver, små bokstaver og tall.

Lim den inn nå i en notisblokk, men ikke lagre den.

Lag hasjen din ved å bruke tor med kommandoen: tor --hash-passord "ditt passord"

Lim inn utdataene i et notisblokk for nå.

Rediger nå tor-konfigurasjonsfilen. Åpne den med kommandoen: sudo nano / etc / tor / torrc

Konfigurasjonsfilen er allerede forhåndsskrevet, men alt er kommentert (som indikert av linjene som begynner med # tegn. Mot bunnen av den første delen, finn uttrykket #ControlPort 9051

Fjern #-tegnet, så det står ControlPort 9051

Fjern også #-skiltene fra disse to linjene

HashedControlPassword < ditt passord >
CookieAuthentication 1

Bytt ut det eksisterende HashedControlPassword med hasj som er oppnådd i trinnet ovenfor. Slett nå hasj fra notisblokken.

Lagre og lukk den nye konfigurasjonsfilen med Ctrl + O og Ctrl + X

Start tor med kommandoen på nytt: sudo service tor start på nytt

Konfigurer Bitcoind

Legg inn Bitcoin-konfigurasjonsfil med nano ~ / .bitcoin / bitcoin.conf

Endre filen med følgende konfigurasjon:

 • proxy = 127.0.0.1: 9050 (peker Bitcoin-noden til Tor Socks Proxy, slik at alle data går gjennom tor)
 • lytte = 1 (vil lytte til innkommende tilkoblinger)
 • onlynet = løk (for kun å koble til via tor)
 • listenonion = 1 (vil lytte etter innkommende forbindelser via en løkadresse)
 • oppdag = 0 (slik at IP-adressen vår ikke sendes)
 • torcontrol = 127.0.0.1: 9051 (viser bitcoin noden hvordan du styrer Tor, for eksempel for å opprette en skjult tjeneste)
 • torpassword =< YourTorPassword > (hvordan Bitcoin-noden vil autentisere seg til Tor-noden)

Lim inn passordet som ble opprettet tidligere, og lukk deretter notisblokken.

Lukk redaktøren med kommandoene: Ctrl + O og Ctrl + X
Start Bitcoind på nytt med kommandoen: sudo service bitcoind start på nytt

Lukk porten

Bitcoin port 8333 trenger ikke lenger være åpen. Lukk den med kommandoen: sudo ufw deny 8333 / tcp

Test løkoppsettet

Du kan nå koble til løknoder. Du bør finne en liste over slike noder i Bitcoin wiki.

For eksempel kobler du til BlueMatt's node krever kommandoen: bitcoin-cli addnode "nkf5e6b7pl4jfd4a.onion ”legg til

Bitcoin-noden din kan fortsatt koble seg til vanlige IP-adresser, men bare godta innkommende tilkoblinger via Tor-nettverket. Løkadressen din vises i loggene dine ved oppstart i tilfelle du vil koble deg til den spesifikt fra en annen node du kontrollerer. Du kan også finne den helt nederst med kommandoen bitcoin-cli getnetworkinfo

Hvordan sette opp en hjemmeserver og bruke den som en Bitcoin-nod
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.