Hvordan lage anonyme betalinger med Bitcoin: En trinnvis guide

[ware_item id=33][/ware_item]

Internett er det perfekte stedet for å opprettholde flere anonyme identiteter. Du kan drive en anonym blogg, parodiere Twitter-konto eller arbeidernes NGO - alt uten å knytte din virkelige, offline identitet til online-kontoene dine.


Men å administrere disse identitetene kan kreve at du håndterer midler. Hvordan gjør du økonomiske transaksjoner online uten at det går ut over identiteten din?

Svaret er Bitcoin. Når den brukes riktig, kan Bitcoin beskytte din anonymitet, slik at ingen kan koble din offline identitet til din online tilstedeværelse.

Denne guiden viser deg hvordan du bygger et trygt miljø der du anonymt kan kommunisere, surfe på nettet og sende og motta bitcoins. Du starter med å følge enkle instruksjoner for å sette opp et eget operativsystem utstyrt med personvernprogramvare. Du vil deretter sette opp krypteringsnøkler og en Bitcoin lommebok for å kommunisere og handle privat.

Hvordan lage anonyme betalinger med Bitcoin

Hoppe til…

 • Still deg opp
  • Trinn 1: Få haler
  • Trinn 2: Start haler
  • Trinn 3: Aktiver utholdenhet
  • Trinn 4: Sett opp KeePassX
  • Trinn 5: Få en PGP-nøkkel
  • Trinn 6: Sett opp Electrum
  • Trinn 7: Kommuniser via XMPP og OTR
  • Trinn 8: Støtt alt opp med PGP
  • Trinn 9: Gjenta de ovennevnte trinnene for hver identitet du har
 • Anskaffe Bitcoins
  • Kjøp Bitcoins personlig
  • Få Bitcoin fra en minibank
  • Godta Bitcoins som betaling eller donasjon
  • Mine Bitcoins
 • Tilslør overføringer mellom identiteter
  • Helix
  • Joinmarket
  • Darkwallet
  • Sharedcoin
  • Altcoins

Still deg opp

Trinn 1: Få haler

Tails er et Linux-operativsystem som du kjører fra en DVD eller USB-pinne. Du trenger ikke installere den på datamaskinen din. Den leveres med all viktig programvare forhåndsinstallert og ruter all trafikken din gjennom Tor-nettverket.

Den enkleste måten å få tak på er å be noen som allerede har det om å skrive en kopi på USB-pinnen din ved å bruke Tails Installer-programmet som finnes i operativsystemet..

Et annet alternativ er å laste ned Tails fra det offisielle nettstedet, bekrefte det og installere det manuelt ved å bruke trinn-for-trinn-instruksjonene på nettstedet. Selv om instruksjonene kan virke forvirrende med det første, er de godt skrevet og ikke vanskelige hvis du følger dem nøye.

Trinn 2: Start haler

Finn en datamaskin, koble USB-pinnen til den eller sett DVD-en i stasjonen, og start den deretter opp. Noen datamaskiner vil automatisk oppdage stasjonen og begynne å kjøre Tails, men i de fleste tilfeller må du gå inn i BIOS-oppsettet. Denne guiden vil hjelpe deg å bruke BIOS. Hvis du får problemer, kan du prøve å søke på nettet for å finne ut hvordan du angir BIOS for din datamaskin.

Alt du gjør rundt en bestemt identitet, bør gjøres i Tails, enten du surfer, chatter, gjør Bitcoin-transaksjoner eller skriver inn dokumenter. Hold surfingen fokusert, og ikke logg inn på din personlige Facebook eller bloggen som er knyttet til en annen av dine identiteter samtidig.

Trinn 3: Aktiver utholdenhet

Uten utholdenhet aktivert, vil du ikke kunne lagre data i Tails.

Under applikasjoner > Tails, plukke ut Konfigurer vedvarende volum. For å bruke dette alternativet, må USB-pinnen din være opprettet ved å bruke Tails Installer-programmet. Hvis du opprettet USB-pinnen din manuelt (som beskrevet ovenfor), må du kopiere Tails over ved hjelp av en annen USB-pinne. Installasjonsprogrammet Tails er under applikasjoner > Tails > Installere av haler.

Du blir bedt om å opprette en passordfrase. Sjekk ut blogginnlegget vårt om Diceware for å lære hvordan du lager sikre passord. Lengde er viktigere enn kompleksitet. Du blir bedt om denne passordfrasen hver gang du starter Tails.

Du må også velge hvilken informasjon du vil at Tails skal huske. Jo mindre Tails husker, jo sikrere er du, men du må huske flere ting selv og sette dem opp igjen hver gang du starter Tails.

For å problemfritt kjøre alle funksjonene du trenger i denne guiden, anbefaler vi å velge Personlig informasjon, GnuPG, Pidgin, Nettverkstilkoblinger, Nettleserbokmerker, Bitcoin-klient, og icedove.

Start Tails på nytt med utholdenhet og skriv passordfrasen. Husk at bare filene i mappen som heter “Persistence” vil bli lagret når du slår av datamaskinen.

Trinn 4: Sett opp KeePassX

KeePassX er en passordbehandler som krever at du bare husker noen få passord og fremdeles har sikre, unike passord. Få tilgang til KeePassX under applikasjoner > Tilbehør > KeePassX. Opprett en ny passorddatabase ved å velge  Fil > Lag ny database.

Bruk Diceware til å angi et langt, men minneverdig passord for å få tilgang til KeePassX. Dette vil være det andre av maksimalt to eller tre passord du trenger å huske. Alle andre passord kan opprettes og få tilgang til med KeePassX.

Lagre databasen i mappen “Vedvarende” i hjemmemappen.

For å opprette et nytt passord, klikk på knappen med den gule tasten som heter Legg til ny oppføring.

Gi den en tittel og fyll ut den andre informasjonen også hvis du vil. Den viktigste knappen er merket Gen. Du finner det rett i feltet "Gjenta."

Klikk på knappen Gen til høyre for feltet "Gjenta." Dette vil generere et tilfeldig passord. Du kan definere lengden og om den skal inneholde tall eller spesialtegn. For maksimal sikkerhet, ikke engang se på det. Du trenger ikke se det. Og i det usannsynlige tilfellet at noe eller noen fanger skjermen din, er alt de vil se stjerner i stedet for passordet. Bare generer den og kopier og lim den over til nettstedet du trenger det til.

skjermdump av keepassx i aksjon

Et skjermbilde av KeePassX. Passordet ditt vises som prikker.

Trinn 5: Få en PGP-nøkkel

Når du er inne i Tails, kan du opprette en ny PGP-nøkkel under applikasjoner > verktøy > Passord og nøkler.

opprett en pgp-nøkkel

Lag en PGP-nøkkel.

Klikk på det blå “pluss” -symbolet under GnuPG-tastene og skriv inn navn og e-postadresse. Du kan opprette denne informasjonen, men hvis du planlegger å bruke denne nøkkelen senere til å sende og motta krypterte e-postmeldinger, bør du oppgi en e-postadresse du kontrollerer.

skriv inn et navn og e-postadresse for å opprette en pgp-nøkkel

Skriv inn navn og e-postadresse.

Skriv inn et passord for PGP-nøkkelen. Du kan opprette et passord ved å bruke Diceware, KeePassX eller en annen pålitelig generator for tilfeldig passord. Du trenger dette passordet hver gang du sender en e-post eller dekrypterer en fil.

Etter noen sekunder vil PGP-nøkkelen din vises i listen over GnuPG-nøkler. Gratulerer! Du kan nå bruke dem til å sikkerhetskopiere dine egne data eller sende deg selv filer som du bare har tilgang til. Mer om dette i trinn 8: Støtt alt opp med PGP.

en pgp-signatur

Slik kan PGP-signaturen din se ut.

Trinn 6: Sett opp Electrum

Bitcoin-lommeboken er under applikasjoner > Internett > Bitcoin lommebok.

Electrum er en lett Bitcoin-lommebok. Det betyr at den ikke er avhengig av sin egen kopi av Blockchain (den uforanderlige posten for alle Bitcoin-transaksjoner som noen gang har funnet sted), men er avhengig av flere andre noder.

electrum skjermbilde

Et skjermbilde av den lette Bitcoin lommeboken Electrum.

For å finne ut balansen din, oppgi Bitcoin-adressen din i en Blockexplorer.

For eksempel er dette Bitcoin-adressen til Edward Snowden Defense Fund:

1snowqQP5VmZgU47i5AWwz9fsgHQg94Fa

Du kan legge den inn i en Blockexplorer som Blockcypher (mange flere finnes) for å se saldoen og alle transaksjoner knyttet til den..

et skjermbilde av blockcypher

Edward Snowden forsvarsfond i Blockcypher.

Lag en ny lommebok ved å åpne Electrum. En "standard lommebok" vil gjøre det bra. Du vil se 13 engelske ord som representerer lommebokfrøet ditt. Dette frøet er mer enn bare et passord til lommeboken din. Alle som har dette frøet kan ta med Bitcoins, så vær forsiktig med hvor du lagrer disse ordene.

For å lagre lommebokfrøordene dine trygt, kan du opprette en ny oppføring i KeePassX-databasen og lime dem inn i kommentarfeltet, eller du kan skrive dem på et stykke papir og låse den bort. Uansett, ikke lagre den i en tekstfil hvor som helst på en ukryptert stasjon.

Trykk på Fortsett og legg inn lommebokfrøet i neste vindu, velg deretter et passord, ideelt ved å opprette et med KeePassX. Du trenger dette passordet hver gang du gjør en transaksjon.

Flott! Du kan nå motta og foreta Bitcoin-betalinger. Du finner Bitcoin-adressene dine og saldoen deres under "Adresser."

Du kan sette opp flere lommebøker for din identitet. Du kan opprette en ny lommebok for en enkelt transaksjon hvis du ønsker det. Å ha separate lommebøker gjør det lettere å holde fondene separate for regnskapsmessige eller personvernformål.

Trinn 7: Kommuniser via XMPP og OTR

Pidgin er et chatprogram. Siden det er vanskelig å anonyme e-postkontoer, kan det være lettere å chatte med kontaktene dine ved hjelp av dette verktøyet. Den eneste ulempen er at du ikke kan motta meldinger når du er frakoblet.

Pidgin er under applikasjoner > Internett > Pidgin.

Start Pidgin. Legg til en konto og velg XMPP som din protokoll.

Det er mange offentlige XMPP-servere. Her er en omfattende guide til anonym chatting. Vi valgte serveren levert av den personvernvennlige søkemotoren DuckDuckGo.

Velg et brukernavn, skriv inn dukgo.com som domenet og velg et passord, og merk deretter av i ruten Opprett denne nye kontoen på serveren. Lukk vinduet og koble til for å aktivere den nye chatkontoen i Pidgin. Det kan hende du blir bedt om å oppgi brukernavn og passord. Bruk KeePassX for å lage et sikkert og unikt passord.

legg til en ny pidgin chat-konto

Legg til en ny pidgin-chatkonto er enkel som en runde med andandgås.

Din [email protected] kan nå gis ut til kontaktene dine. Du må godkjenne alle kontaktene dine individuelt før du kan starte en samtale med dem. Du har nå satt opp XMPP Chat (også kalt Jabber). Merk: Selv om [email protected] ser ut som en e-postadresse, er den ikke en e-postadresse og kan ikke brukes til å motta meldinger mens du er frakoblet.

For å chatte sikkert må du bruke OTR-kryptering. Klikk på OTR > Start privat samtale.

Du kan bekrefte integriteten til samtalen ved å klikke på OTR > Autentiser kompis.

Den enkleste måten å verifisere kontaktene dine på, er å utveksle fingeravtrykk utenfor chatten, som du kan se under Manuell autentisering. Hvis du vil dele fingeravtrykket ditt med andre personer, kan du lime det inn i signaturen på et tavla, eller publisere det på nettstedet ditt.

Trinn 8: Støtt alt opp med PGP

Den vanskeligste delen av en sikker og likevel privat sikkerhetskopieringsprosess er å sikkerhetskopiere PGP-nøkkelen. Jo mer innsats du gjør for å låse nøkkelen din, jo mindre tilgjengelig blir nøkkelen for deg i tilfelle du trenger den.

Vi anbefaler følgende: Velg et veldig sterkt passord med Diceware når du oppretter din PGP-nøkkel. Legg nøkkelen på en USB-pinne og la pinnen ligge hos familie, venner eller advokat.

Du kan også lage mer enn en kopi av sikkerhetskopien hvis du frykter at den første kopien kan bli skadet eller mistet.

Hvis passordet ditt er langt nok (mer enn 25 tegn), skal det ikke være mulig for noen å lese kommunikasjonen eller få tilgang til sikkerhetskopiene dine, i tilfelle de får tak i nøkkelen, fordi nøkkelen fremdeles er kryptert med passordet ditt.

Vi anbefaler på det sterkeste å ta regelmessige sikkerhetskopier av dokumentene du ikke har råd til å miste, samt din KeePassX passorddatabase og Bitcoin lommebøker.

Velg alle filene og mappene du vil sikkerhetskopiere. Du kan for eksempel velge hele “Persistence” -mappen. Høyreklikk på utvalget og velg Krypter. Et vindu spør deg hvilke nøkler du vil kryptere valget ditt med. Velg bare din egen PGP-nøkkel. Ikke merk av for skiltalternativet med mindre du vil at det skal verifiseres at denne sikkerhetskopien ble gjort av deg. Hvis du ikke signerer den og noen finner sikkerhetskopien, vil de bare vite at denne sikkerhetskopien ble laget for deg, ikke av deg.

Hvis du valgte flere filer, blir du spurt om hvordan du vil at de skal pakkes. Vi anbefaler å kryptere dem pakket sammen fordi dette etterlater minst metadata og lager en enkelt fil som vil være lett å holde oversikt over, i stedet for flere små filer. Prosessen kan ta en stund. Etter at de har blitt pakket, har du to filer: en som slutter på .tar.gz (den ikke-krypterte pakken) og den andre i .tar.gz.gpg (den krypterte sikkerhetskopien). De .gpg filen er filen du er interessert i. Legg den på en CD eller USB og lagre den bort.

Når det er på tide å dekryptere filen, er det bare å dobbeltklikke på .gpg fil, skriv inn passordet til PGP-nøkkelen din, og la datamaskinen gjøre sitt arbeid. Det er lurt å teste denne prosessen før du stoler på den for å gjenopprette sikkerhetskopiene.

Trinn 9: Gjenta de ovennevnte trinnene for hver identitet du har

Gjenta trinn 1 til 8 for hver av identitetene du har. Du bør ha en egen USB-pinne med haler for hvert pseudonym, selskap, aktivitet som du kontrollerer og ønsker å holde atskilt. Hver av disse pinnene skal ha sine egne passord, PGP-nøkler og KeePassX-databaser.

skille alle identitetene dine

Hold alle identitetene dine adskilt!

Ikke merk alt dette for tydelig, og vurder å holde alt på separate steder.

Anskaffe Bitcoins

Uansett hvordan du anskaffer Bitcoins, vil det sannsynligvis ikke være anonymt. Denne delen belyser noen få alternativer for å anskaffe Bitcoins som er relativt private, eller i det minste ikke overveldende invasive. For å øke personvernet ditt, ikke ta med deg enheter som har SIM-kort, og logg aldri stedet ditt med GPS.

Kjøp Bitcoins personlig

Du kan kjøpe bitcoins personlig ved Bitcoin-møter, gjennom "markedsplass" -alternativet til Mycelium-lommeboken (markedet eksisterer bare på Android-versjonen), eller ved å finne handelsmenn på localbitcoins-plattformen.

Det beste stedet å møte handelsmenn personlig er et travelt, men ikke overfylt sted som tilbyr gratis Wi-Fi. Offentlige biblioteker eller kafeer er gode arenaer for disse avtaler.

Begge parter bør gi nok tid til å vente på minst en bekreftelse på Bitcoin-transaksjonen. For å sikre at din Bitcoin-transaksjon blir bekreftet av nettverket, trenger du ikke ta med deg en Bitcoin-lommebok; bare det å vite adressen din er nok. Skriv inn adressen i søkefeltet på Blockcypher eller en hvilken som helst annen Blockchain-utforsker og se på når transaksjonen kommer inn og bekrefter.

Få Bitcoin fra en minibank

Bitcoin-minibanker er vanlige i noen land, men sjeldne i andre. Sjekk Coin ATM Radar for å se om det er en i nærheten av deg. Sørg for å merke av for “andre tjenester” -ruten nederst i venstre hjørne, ellers kan du gå glipp av noen steder hvor bitcoins selges som bilag.

Hver maskin avviker i hvordan den håndterer din personlige informasjon. Noen vil kanskje ikke be om noe annet enn din Bitcoin-adresse og kontanter, mens andre kanskje vil ha telefonnummer, fingeravtrykk eller pass. Bare prøv ut maskinen med en liten mengde. Det kan være vanskelig å spørre maskinens operatør, fordi det er en risiko for at de kan sende inn en mistenkelig aktivitetsrapport.

Hvis det er videoovervåking ved Bitcoin-minibanken, kan det hende du ikke kan skjule det. Selv om du viser en Bitcoin-minibank med skimaske, vil du fremdeles se for mistenksom, uansett hvor mye du verdsetter personvernet ditt..

Godta Bitcoins som betaling eller donasjon

Hvis du regelmessig bruker bitcoins, er det perfekt å akseptere dem som betaling, da du ikke lenger trenger å bekymre deg for hvordan du skaffer dem. Bitcoins du aksepterer, vil heller ikke være anonyme, siden det kan være en post et sted at de ble betalt til deg, men de er sannsynligvis allerede vanskeligere å koble til deg for en passiv observatør enn bitcoins du kjøper på en børs, der poster føres i detalj og gjøres tilgjengelig for flere parter.

Mine Bitcoins

Å gruve Bitcoin er ikke lønnsomt for amatører, men hvis du trenger en jevn strøm av Bitcoin og har tilgang til billig strøm og gratis kald luft, sammen med overflødig kapital som ligger rundt, kan det være et interessant alternativ for å anskaffe bitcoins.

For å gruve Bitcoin, skaff deg en Bitcoin-gruvemaskin, betalt med kontanter eller kredittkort, koble den til, pek den til et gruvebasseng, og se inntektene komme inn daglig.

Vær imidlertid oppmerksom på: Du gjør en enorm innsats på Bitcoin-nettverket, og det er mange måter du kan miste investeringen på. Sørg for å lese mye om dette emnet før du begynner!

Tilslør overføringer mellom identiteter

Hver gang du flytter midler mellom identitetene dine, må du tilsløre dem. For å gjøre det, kan du "obfuscate", "tumble" eller "mix" bitcoins. Det er mange måter å gjøre det på, mange av disse er beskrevet i vår omfattende guide for å beskytte ditt økonomiske privatliv med Bitcoin. I denne delen anbefaler vi tjenester som bruker konseptet "Coinjoin", der transaksjonene til mange brukere kombineres til en transaksjon for å tilsløre hvilken bruker som kontrollerer hvilke midler.

Helix

Helix bruker en lang kjede med Coinjoin-transaksjoner for å velte bitcoins.

Grams, produsentene av Helix, prøver å være Google of the Dark Web ved å indeksere mørke nettsteder, bygge anmeldelser og la brukerne blande og tumle myntene sine.

Å bruke Helix krever medlemskap, men du kan bruke Helix Light uten medlemskap. Bare naviger til http://grams7enufi7jmdl.onion/helix/light og skriv inn mottakeradressen (eller adressen til identiteten din du vil sende bitcoins til). Du kan legge til en tilfeldig forsinkelse (som kan være noen timer) og be om flere lag med transaksjoner for å gjøre betalingen din mer anonym.

Du kan registrere Helix-status-IDen eller nettadressen hvis du vil komme tilbake senere for å sjekke transaksjonsstatusen din. Gebyret per transaksjon er 2,5% og et 0,01 Bitcoin minste transaksjonsbeløp.

Hvis du er medlem, lar Grams deg bruke den vanlige Helix-tjenesten, som visstnok skiller seg fra Helix Light ved å gi deg mynter som aldri har blitt brukt på et mørkt marked før. Selvfølgelig er dette vanskelig å verifisere, ettersom Grams ikke har noen måte å vite hvor midlene kommer fra, heller. Et medlemskap vil koste deg 0,01 BTC som et inngangsgebyr, selv om dette gebyret blir brukt på saldoen din.

Joinmarket

Joinmarket er et desentralisert nettverk som lar deg bruke Coinjoin med andre brukere uten behov for en sentralisert part og uten å kreve at du setter tillit til de andre brukerne. I motsetning til å bruke en sentralisert tjeneste, legger du aldri bitcoins når du bruker Joinmarket, en adresse du kontrollerer, og du risikerer ikke at tjenesten stenger under transaksjonen, eller at tjenesten stjeler bitcoins skadelig.

Å installere og bruke Joinmarket krever en betydelig mengde teknisk kunnskap. Til tross for dette oppfordrer vi deg til å lese veiledningene og prøve det, fordi lavere risiko og avgifter er verdt å klatre på læringskurven!

Darkwallet

Darkwallet ble utviklet av Peter Todd, Amir Taaki og andre fremtredende personvernforkjempere. Dessverre er den fortsatt i alfaversjon og har holdt på en stund, noe som betyr at det er uprøvd programvare som sannsynligvis inneholder noen få feil. Det anbefales ikke å bruke det på en daglig basis, da uventet oppførsel til og med kan føre til at du mister Bitcoin.

Sharedcoin

Sharedcoin er miksetjenesten integrert i lommebokleverandøren Blockchain.info. Du kan opprette og nå lommeboken på https://blockchainbdgpzk.onion/ via Tor.

Åpne siden i Tor og lag en ny lommebok. Det eneste du trenger å bruke Sharedcoin er et passord. Lag passordet ditt med KeePassX, registrer lommebokidentifikatoren og sikkerhetskopier databasen. Hvis du mister passordet, mister du tilgang til disse midlene!

Du kan finne alternativet Delt mynt under Send penger > Delt mynt. Angi mottakerens adresse (adressen til identiteten du vil sende penger til), velg hvilket personvernnivå du ønsker, og utfør betalingen. Prosessen vil ta en stund, men du kan se statuslinjen i vinduet du starter transaksjonen.

Altcoins

Altcoins (alternative cryptocururrency) er den mest populære måten å anonymisere Bitcoin-transaksjoner. Brukere bytter Bitcoins for altcoin etter eget valg, og bytter deretter altcoin tilbake til Bitcoin. Hvis brukere bruker riktig altcoin, er det vanskelig å korrelere og spore brukerkontoer.

Hvordan velge en god Altcoin:

 • Altcoin må være populær nok til at transaksjonen din ikke stikker ut.
 • Altcoin skal gi ytterligere personverngarantier.
 • Den første og andre utvekslingen skal ikke være den samme, ellers kan noen prøve å koble de to transaksjonene dine gjennom teknologier som nettleserfingeravtrykk.

Hvordan lage anonyme betalinger med Bitcoin

Hvordan lage anonyme betalinger med Bitcoin: En trinnvis guide
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.