Hvordan holde flere identiteter atskilt og hvordan de kan bli utsatt

[ware_item id=33][/ware_item]

For å holde en online identitet atskilt fra og ikke koblet til en juridisk identitet, er det viktig å forstå hvilke identifikatorer som vanligvis brukes til å av anonymisere en person.


Pseudonymer er gode verktøy for personvern, men trinnene som kreves for å beskytte dem - og din anonymitet - varierer.

Hoppe til…

 • IP-adresser
 • kjeks
 • Fingeravtrykk av nettleser
 • Metadata i dokumenter og bilder
 • Enhets-ID-er
 • URL-forkortere
 • Mellommenneskelige forhold
 • Plugins, tilleggsprogrammer, utvidelser, apper
 • Skrivestil
 • Phishing, malware, hacking
 • Bekreftelse av tekstmelding
 • Foreta online betalinger
 • Frakt produkter kjøpt online
 • Motta online betalinger
 • Offentlige poster
 • Hvordan beskytte din hemmelige identitet
 • Søk hjelp trygt

ExpressVPN har samlet en liste over hvor pseudonymer på nettet kan bli utsatt. Vurderingene i farger refererer til risikoen for at en gjennomsnittlig finansiert og teknisk kunnskapsrik person kan bruke metoden for å av anonymisere deg.

IP-adresser

Fare: HØY
Hjemmet, mobiltelefonen din og kontoret ditt er alle tildelt unike identifikatorer av internettleverandøren (ISP). ISP-en din kan fra tid til annen tildele en ny, men over en kort periode er to forespørsler fra separate kontoer over samme IP-adresse en god indikator på at kontoene er relatert.

 • Hver online tjeneste du samhandler med vil se IP-adressen din

Løsning

Beskytt deg selv med et VPN, og bytt serverplasseringer når du endrer kontoer. Alternativt (eller til og med i tillegg), bruk Tor Browser og sette i gang en ny krets for hver konto.

kjeks

Fare: MEDIUM
En cookie er en fil som er lagret på datamaskinen din av nettstedene du besøker. Informasjonskapsler identifiserer deg til nettsteder, noe som gjør det mulig å besøke dem uten å måtte logge inn hver gang du starter datamaskinen.

 • Annonsekanaler bruker informasjonskapsler for å spore nettloggen din og mate deg skreddersydde reklamefilmer

Løsning

Tøm alle informasjonskapsler før du bytter konto, eller åpne et inkognitovindu. Enda bedre, bruk forskjellige nettlesere for hver identitet. Hvis du bruker Tor-nettleseren, kan du ganske enkelt lukke og åpne nettleseren for å tømme hurtigbufferen når du bytter konto.

Fingeravtrykk av nettleser

Fare: LAVT
Noen annonserings- og sporingsnettverk begrenser seg ikke bare til informasjonskapsler for å identifisere brukere. En teknikk som kalles nettleserfingeravtrykk vil tillate en person å bli identifisert på forskjellige nettsteder, selv om informasjonskapsler blir slettet.

Løsning

Ikke tilpass noen nettlesere som brukes til flere identiteter, for eksempel med tilleggsprogrammer eller ved å endre skjermstørrelse. Vurder å bruke separate nettlesere for forskjellige kontoer, eller den mer personvernbevisste Tor Browser.

Metadata i dokumenter og bilder

Fare: HØY
Microsoft Word, kameraer og mest annen programvare legger igjen betydelige mengder informasjon, kalt metadata, i filene dine. Metadata kan enkelt identifisere deg og kan inneholde informasjon som versjonen av operativsystemet ditt, GPS-koordinatene dine, eller navnet ditt.

Løsning

Bruk verktøyene for fjerning av metadata som er beskrevet her for å skrubbe metadata fra dokumentene og filene dine før du laster opp eller deler dem.

Pro tip: De foregående løsningene kan også enkelt brukes ved å sette opp forskjellige brukerkontoer på datamaskinen din, eller til og med ved å bruke separate maskiner – en for hver konto.

Enhets-ID-er

Fare: LAVT
De fleste enheter, men spesielt mobile enheter, kan identifiseres unikt gjennom en enhets-ID. Flere apputviklere vil ha tilgang til IDen, og intensjonene deres er ofte ukjente.

På toppen av dette har hvert nettverkskort sin egen separate identifikator, MAC-adressen. Når du logger deg på et Wi-Fi-nettverk, vil MAC-adressen din bli kommunisert til ruteren og kan brukes til å koble flere kontoer.

Løsning

Noen operativsystemer, som iOS og TAILS, randomiserer MAC-adressen. Ikke last ned apper fra ukjente kilder, da de kan brukes til å høste inn enhets-ID-en din.

URL-forkortere

Fare: HØY
En URL-forkortelse gjør en lang og voluminøs webadresse til en kort adresse ved hjelp av en enkel viderekobling. Tredjeparter kjører vanligvis URL-forkortere, og det er relativt enkelt for alle å sette opp en slik tjeneste.

Selv om ikke enhver forkortningstjeneste eller kobling er skadelig, bruker folk forkortede nettadresser for å henvise deg til skisserte nettsteder, utføre phishing-angrep, plassere informasjonskapsler på datamaskinen din og skaffe personlig informasjon (for eksempel versjonen av nettleseren din, operativsystemet og IP-adressen din).

 • URL-forkortere bryter ofte mål uten mistanke, ettersom de viderekobler til et legitimt nettsted etter at angrepet er utført

Løsning

Ikke klikk på forkortede lenker uten god grunn. Bruk tjenester som unshorten.it for å se hvor en forkortet URL fører til.

Hvis en kobling er usortert, vil oppretteren av den opprinnelige lenken bare se informasjon hentet fra unshortening-tjenesten, i stedet for informasjonen din. De vil imidlertid se når du unshortened lenken.

Mellommenneskelige forhold

Fare: MEDIUM
Hvem du kjenner er en indikator på hvem du er.

Når flere chat-tjenestekontoer opprettes og får tilgang til en kontaktliste, kan tjenesten enkelt koble kontoene sammen - selv om enhets-ID og IP-adresse er forskjellige.

Noen plattformer, som Twitter og Facebook, vil gjøre kontoinformasjonen din tilgjengelig for andre. Hvis du følger veldig like strømmer med to Twitter-kontoer, kan det hende at noen kan koble dem sammen.

Løsning

Vær bevisst hvilken tilgang du tillater for apper. Bland aldri kontaktene med separate identiteter, og unngå å gjøre dem tilgjengelig for tredjeparts tjenester.

Plugins, tilleggsprogrammer, utvidelser, apper

Fare: HØY
Vær forsiktig med plugins for nettlesere eller e-postklienter, samt apper som er bygd på sensitive plattformer. Selv om noen utvidelser, for eksempel Privacy Badger, uBlock Origin eller https overalt kan hjelpe deg med å beskytte deg, kan noen brukes mot deg.

Plugins sitter direkte på e-postklienter og nettlesere og kan lese e-postene dine, se hva du surfer på og til og med endre nettinnhold.

Løsning

Installer aldri applikasjoner fra ukjente kilder, og bruk bare kjente applikasjoner fra den opprinnelige vedlikeholderen. Legg også betatestinget til noen andre!

Skrivestil

Fare: MEDIUM
Skrivestilen din kan brukes til å identifisere deg. Frekvensen du bruker visse ord, uttrykksikoner eller stavefeil kan signalisere til leserne dine om hvem du er.

Selv om det ikke er noen bestemt måte å bevise at to tekster kommer fra samme person bare fra stilen, kan det gi nok nødvendige antydninger til å føre en forfølger til å utføre en grundigere undersøkelse.

Løsning

Skriv på tydelig, konsistent språk og bruk en stavekontroll, unngå slang.

Phishing, malware, hacking

Fare: HØY
En offentlig person, eller de med personlige fiender, vil sannsynligvis møte en økt trussel fra phishing og malware.

Malware-verktøy kan kjøpes på internett av hvem som helst og tilpasses for forskjellige bruksområder. Malware-verktøy distribueres enkelt, og jo mer målrettede de er, desto mer effektive blir de.

Løsning

Sett et klistremerke på kameraet ditt og stikk en død kabel i mikrofonkontakten, slik Mark Zuckerberg gjør. Hold alltid programvaren oppdatert og vær forsiktig med hvor du skriver inn passord, og hvilke lenker du klikker.

3 ting om dette bildet av Zuck:

Kamera dekket med tape
Mikrouttak dekket med tape
E-postklient er Thunderbird pic.twitter.com/vdQlF7RjQt

- Chris Olson (@topherolson) 21. juni 2016

Bekreftelse av tekstmelding

Fare: HØY
Det har blitt utrolig vanlig at tjenester krever telefonnummer fra kundene sine. Telefonnummer kan være nyttige for funksjoner som tofaktorautentisering, men vil også gjøre det lettere å koble identiteter sammen, spesielt siden mange tjenester tillater søk-etter-telefonnummer, eller kanskje planlegger å introdusere en slik funksjon snart.

Løsning

Bruk et anonymt, forhåndsbetalt SIM-kort for alle dine pseudonymer. Forsikre deg om at den har tilstrekkelig balanse for å forhindre utløp.

Foreta online betalinger

Fare: MEDIUM
Mange tjenester, som vertsplattformer, frilansportaler eller butikker krever betaling. Hver gang du bruker kreditt- eller debetkortet ditt, kan selgeren se både ditt juridiske navn og kortnummeret ditt.

Løsning

Få et forhåndsbetalt debetkort som du kan fylle opp med kontanter. Hver av identitetene dine trenger et separat kort, fordi det å bruke det samme til flere kontoer vil gjøre deg identifiserbar. Alternativt kan du betale for ting på nettet med cryptocurrency.

Frakt produkter kjøpt online

Fare: LAVT
Hvis du vil beholde din beliggenhet, blir en hemmelig online shopping vanskelig, spesielt hvis du ikke kan stole på den elektroniske selgeren på grunn av en dårlig informasjonssikkerhetspost.

Løsning

Bruk videresendere for å skjule informasjon fra forhandlere, eller få produkter sendt til et falskt navn. Hold en autorisasjonsslipp praktisk for å motta pakker på vegne av dette falske navnet, i tilfelle noen spør.

Motta online betalinger

Fare: MEDIUM
Du kan være avhengig av å motta betalinger og donasjoner gjennom de pseudonyme kontoene.

Det kan være vanskelig å føre pseudonyme økonomiske kontoer, og selv om noen leverandører lar deg åpne kontoer uten mye identifikasjon, kan de når som helst i fremtiden fryse inn midlene dine.

Løsning

Dessverre er cryptocurrencies som Bitcoin det eneste alternativet for å motta gaver og betalinger pseudonymously.

Offentlige poster

Fare: LAVT til HØYT
Tilgang til poster varierer veldig. Avhengig av hvilken stat og land du er i, velger, hjem eller kjøretøyregistrering eller kan være offentlig tilgjengelig.

Når du arkiverer en politirapport, kan det bli et offentlig dokument, og det vil inneholde navn og adresse. Ikke risikerer å gi fra deg "dekselet" - selv til rettshåndhevelse - og bruk PO-bokser eller videresendere når du kan.

Løsning

Å innlemme et selskap er billig og i noen land og vil beskytte identiteten til aksjonærene og styremedlemmene (deg). Du kan innlemme et selskap for å lovlig skjule eierskapet til huset ditt eller bilen din for praktisk talt alle unntatt din lokale skattemyndighet.

Hvordan beskytte din hemmelige identitet

 1. Separat kontoene dine: Å sette opp en ny brukerkonto på datamaskinen din forhindrer tilfeldig blanding av filer, informasjonskapsler eller annen aktivitet.
 2. Ikke oppretthold flere identiteter samtidig. For enda sterkere beskyttelse, sett opp hver identitet på en egen TAILS-pinne, og administrer dem derfra.
 3. Hold systemene dine oppdaterte, og installer bare pålitelige og populære programmer fra offisielle kilder.
 4. Bare åpne mistenkelige lenker i Tor-nettleseren. Bruk Tor til din vanlige surfing så mye som mulig. I tillegg må du alltid være koblet til VPN-en din.
 5. Vær bevisst hvilken identifiserende informasjon du sender inn. Tenk hvordan dataene kan brukes mot deg.

Søk hjelp trygt

 1. Vær oppmerksom på at organisasjoner som spesialiserer seg i å hjelpe ofre for trakassering ikke nødvendigvis er eksperter på informasjonssikkerhet.
 2. Oppretthold et pseudonym når du kontakter hjelp. For å hjelpe deg effektivt er det ingen som trenger å vite hvem som er din sanne identitet.
 3. Vær oppmerksom på at noen kommunikasjonskanaler er mer private enn andre. Benytt deg av forhåndsbetalte SIM-kort og online VoIP-leverandører når du ringer.
Hvordan holde flere identiteter atskilt og hvordan de kan bli utsatt
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.