Hvordan en Keylogger stjeler din private informasjon

[ware_item id=33][/ware_item]

Stjeler passordene dine. Innsamling av din private informasjon. Snooping på aktivitetene dine. Det er alle måter keylogging-programmer og enheter kan brukes til å bli dårlig.


Keyloggers er ikke i seg selv ondsinnet. De brukes av bedrifter for å overvåke ansatte og sikkerhet, og av foreldre for å sjekke om barna deres har sikkerhet. Men når de brukes unødvendig, kan ofrene finne bankkontiene deres tømt og identiteten deres stjålet.

Lær hvordan keyloggers stjeler informasjonen din slik at du kan beskytte deg mot skade.

Hva er en keylogger?

En keylogger er ganske enkelt et program eller enhet som logger tastetrykk du lager på datamaskinen din.

Imidlertid er de som brukes av svindlere også trojanske hester, som gjemmer seg på systemet ditt og sender informasjon tilbake til en tredjepart.

Keylogging-svindel er big business

Noen få eksempler på hvordan trojanske hestekyloggere er blitt brukt til bedrageri, inkluderer følgende:

  •         I 2004 infiserte MyDoom-ormen millioner av datamaskiner over hele verden. I tillegg til å bli brukt til å organisere DoS-angrep, inkluderte den en keylogger som ble brukt til å stjele kredittkortinformasjon.
  •         I 2013 installerte en falsk VPN-tjeneste kalt AquaVPN en keylogger på kundenes datamaskiner for å stjele dataene deres.
  •         I 2014 benyttet en nettkriminell gruppe som kalt NightHunter phishing-e-poster for å infisere datamaskiner over hele verden med en keylogger. Keylogger ble brukt til å stjele innloggingsinformasjon for Google, Facebook, banker og mer.

Keyloggers er i stand til å stjele data fra tusenvis av intetanende databrukere samtidig, og keylogging-programvare er lett tilgjengelig online. Så det er ikke rart trusler har oppstått det siste tiåret.

Hvordan keyloggers infiserer datamaskinen din

Keyloggers avvikler på PC-er som all annen skadelig programvare - via vedlegg i phishing-e-post, ondsinnede nedlastinger og webskript. Se opp for:

  •         Mistenkelige vedlegg - Vedlegg i phishing-e-poster, spesielt .zip-vedlegg, vil sannsynligvis infisere datamaskinen din. Noen ganger kommer de til og med fra noen du kjenner, hvis datamaskinens datamaskin også er smittet.
  •         Falske programtilbud - Disse falske e-postene og nettleserannonsene som tilbyr deg et gratis virusskanningsprogram eller videospiller, gjemmer seg vanligvis noe. Du gjettet det: skadelig programvare som kan inneholde en keylogger.
  •         Ondsinnede nettstedskript - Datamaskinen din kan også bli infisert via nettstedsskript som utnytter nettleserens sårbarheter. Dette skjer ikke bare på åpenbart skisserte nettsteder. I september 2014 spredte nettannonser fra distribusjonsnettverket Zedo [NW3] keylogging malware via anerkjente nettsteder inkludert Last.fm.

Når de er installert, bruker programmene ofte rootkit-teknologier for å skjule filene sine og maskere aktivitetene sine. Dette lar dem kjøre nesten usynlig på systemet ditt.

Hvordan keyloggers registrerer og sender det du skriver

For å spore hva du skriver, må et keylogging-program få tilgang til en del av systemet ditt som håndterer data sendt av tastaturet. Tre vanlige metoder inkluderer:

  •         Systemkroker som avskjærer utgangen på tastaturet
  •         Erstatt tastaturdrivere, som også logger tastetrykk
  •         Tastaturinformasjon forespørsler som bruker standard systemprosesser

Keylogger sender deretter de stjålne dataene til et eksternt sted, vanligvis via en usikret port i internettforbindelsen din.

Etter hvert som antivirusprogramvare og operativsystemer blir mer effektive til å håndtere denne typen utnyttelser, utvikler selvfølgelig datatyver nye - og millioner av datamaskiner fører dem akkurat nå.

Beskytt deg selv!

Keyloggers er en veldig ekte og vanlig trussel mot dine personopplysninger. De er lett fanget og vanskelig å få øye på. De kan se alt du skriver, fra kredittkortinformasjon og passord til e-postene du skriver. Og de sender disse dataene til kriminelle som har som mål å stjele fra deg.

Forsikre deg om at du beskytter datamaskinen og internettforbindelsen din med passende programvare. Forhindre infeksjon ved å bruke e-post, nedlastede filer og Internett på en sikker måte. Og hvis du er bekymret for at datamaskinen din allerede kan være infisert, kan du bruke en anerkjent antivirus-skanner for å oppdage og fjerne den nå.

Klikk her for å gå tilbake til ExpressVPNs retningslinjer for personvern for internett

Hvordan en Keylogger stjeler din private informasjon
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.