Hvordan beskytte deg mot Keyloggers

[ware_item id=33][/ware_item]

Sjansen er at du bruker en datamaskin (bærbar eller stasjonær) til ganske mange personlige ting: e-post, sosiale medier, bank, online shopping og mer. Det er også veldig sannsynlig at du bruker din personlige datamaskin til arbeidsrelaterte ting: Åpne sensitive firmadokumenter, gå gjennom forretningsrelaterte filer og så videre.


Mange av oss gjør disse tingene med jevne mellomrom og uten å tenke på hvem eller hva som kan spore og overvåke hvert tastetrykk vi gjør.

Vi snakker selvfølgelig om keyloggers - programvaren som, uansett hvordan den er installert, kan brukes til å registrere alt du skriver inn via tastaturet. Fra kredittkortnumre til passord og alt derimellom, kan tasteloggere installeres og brukes til økonomisk eller personlig gevinst. Heldigvis er det måter å beskytte deg selv - og dataene dine - mot å bli registrert av dette urolige spionprogrammet.

Beskytt deg mot keylogging

Fordi keyloggers kan installeres på en datamaskin på en rekke måter, innebærer beskyttelse å ta en rekke tilnærminger for å begrense muligheten for at en kan installeres. Disse tilnærmingene inkluderer:

Anti-virus

Anti-virus er noe alle burde ha installert på sin stasjonære og bærbare datamaskin. Med alle tilgjengelige gratisalternativer er det ingen unnskyldning for ikke å ha det installert. Og selv om det ikke er en løsning med alt, fungerer antivirus som en del av en omfattende beskyttelsesmetode mot keyloggers ved å fange dem før de kan installeres på systemet ditt som et resultat av å laste ned en infisert fil eller besøke et infisert nettsted.

Bruker-utdanning

Brukeropplæring strekker seg langt mot forebygging av keyloggers og andre spionprogrammer. For eksempel - å lage en policy for bare å laste ned programvare og applikasjoner fra pålitelige kilder, vil gå langt i retning av å minimere risikoen.

Hvis det er mulig - finn en nettbasert programvareløsning som lar deg unngå å laste ned og installere unødvendige programmer eller programvare fra selskaper du ikke er sikker på at du kan stole på.

Bruk en virtuell maskin

Ved å bruke en virtuell maskin eller virtuelt operativsystem kan du installere programvare som kan være mistenkt i et virtuelt område av datamaskinen din for å skille dem, og trusselen fra en keylogger, fra de pålitelige delene av datamaskinen.

Når det er installert og konfigurert på riktig måte, holder det lukkede miljøet som tilbys av en virtuell maskin truslene helt adskilt fra ditt hoved- og beskyttede operativsystem.

Bruk skjermtastaturet til å skrive inn sensitiv informasjon

En av begrensningene for keyloggers er at de bare fanger opp viss informasjon. Noe av det de ikke fanger er klikk som er gjort på Windows-tastaturet på skjermen. Skjermtastaturet er ikke veldig kjent av de fleste Windows-brukere, men det kan være en fin måte å sikre at sensitive kontonummer og passord ikke blir fanget.

Ja, prosessen med å klikke passord og kontonummer tar tid, og du vil sannsynligvis ikke bruke skjermtastaturet til alt, men det er absolutt et alternativ som kan brukes som en del av en omfattende tilnærming. Det kan også brukes når du er på en annens datamaskin og ikke er sikker på sikkerheten.

Den beste beskyttelsen mot keyloggers: mer beskyttelse

Den beste beskyttelsen mot keyloggers er en omfattende tilnærming som involverer en kombinasjon av tilnærmingene oppført ovenfor. Å utdanne deg selv og andre brukere om sikker surfing og hvordan du kan oppdage mistenkelige nettsteder og nedlastinger vil gå langt i retning av å beskytte deg, dine data og din økonomi fra de som søker å gjøre skade med informasjon samlet inn via en keylogger.

Noen av rådene i denne artikkelen vil også gi ekstra beskyttelse mot andre former for skadelig programvare og vil holde deg og dine data tryggere fra en lang liste over ondsinnet kode og ikke bare mot de farlige effektene av keyloggers..

Vurder en VPN for ekstra beskyttelse

Høy styrke VPN-kryptering beskytter ikke bare nettleseren din, men også e-postene dine, Skype-samtaler, nettbank og alt du gjør eller ser på nettet - enten du er hjemme, på kontoret, på en kafé eller reiser verden rundt. Gi deg selv litt anonymitet med ExpressVPN. Når du er koblet til ExpressVPN, er alle dataene dine kryptert og ukrypterbar!

Klikk her for å gå tilbake til ExpressVPNs retningslinjer for personvern for internett

Hvordan beskytte deg mot Keyloggers
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.