Hva er en VPN til?

[ware_item id=33][/ware_item]

VPN-er, eller virtuelle private nettverk, er en gruppe datamaskiner eller eksterne nettverk koblet sammen over internett. De er nyttige for å omgå webfilter, koble til eksterne servere og bla gjennom og laste ned anonymt.


Når du kobler deg til et VPN, logger du på med legitimasjonsbeskrivelsen, og all dataen du sender og mottar er kryptert og sikker.

Hvem bruker VPN-er?

Nedenfor er en samlet liste over personene som vanligvis bruker VPN-er, sammen med de spesifikke fordelene de opplever av det. Sjansen er at du faller minst delvis inn i en av kategoriene nedenfor.

Studenter og arbeidere

Å bruke et usikret nettverk, som på en kaffebar, kan være en risiko. Andre mennesker har tilgang til aktiviteten din, og kan bli fristet til å stjele kontoinfo, forretningsdata eller forskningsoppgave, og jobben din eller karakterene dine kan stå på spill.

Ofte blir VPN levert av skolen eller selskapet slik at du har enkel tilgang og tilkobling, selv mens du reiser, til ressurser som du kanskje ikke har tilgang til i et annet nettverk. Hvis du bruker din egen VPN, kan du omgå filtre og sensur angitt av skoler og arbeidsplasser, og bla anonymt på campus eller på jobb. Selv på offentlige steder kan du være trygg på at det viktige arbeidet ditt er beskyttet mot nysgjerrige øyne og at brukerdataene dine er trygge.

nedlastere

Enten du laster ned lovlig eller ulovlig, vil du ikke havne på selskapets overvåkningsliste fordi du brukte visse apper på datamaskinen din. Enda verre kan du havne i retten eller betale en heftig bot. Andre teknologier og tjenester tilbyr en falsk følelse av sikkerhet, men gir faktisk ikke den nødvendige beskyttelsen. VPN-er krypterer IP-adressen din og er praktisk talt ikke sporbar, og er den eneste sikre måten å laste ned sikkert.

Sikkerhetsentusiaster

Uansett hvilket yrke eller internettbehov du har, fortjener du personvernet og sikkerheten som en VPN kan tilby. Ved hjelp av en VPN kan du:

  • Søk anonymt uten at trusselen om at aktiviteten din blir sporet eller sporet
  • Hold nettverket ditt trygt fra å hacking av identitetstyver, malware og / eller naboer som ikke vil betale for sitt eget internett
  • Få en sikker tilkobling slik at kommunikasjonene dine forblir privat og kryptert, enten du er hjemme eller i et offentlig rom
  • Beskytt dine personlige og økonomiske data fra nysgjerrige øyne

Så hvis naboen fortsetter å lade internett, eventuelt til og med laste ned virus eller skadelig programvare til serveren din, eller hvis tenåringen tilfeldigvis la inn kredittkortinformasjonen din på et mistenkelig nettsted, eller til og med hvis du bare er ukomfortabel med ideen om at noen ser det personlige data eller online aktivitet, bør du bruke et VPN.

Verdensreisende

På grunn av tidsforskjeller, språkbarrierer og sensur fra myndighetene, kan internettbruk i utlandet være tregt og frustrerende. I stedet for å stole på et ukjent, usikret lokalt nettverk, bruker VPN mens du er på reise, eliminerer disse hindringene (så vel som sikkerhetsproblemer) og lar deg få tilgang til ethvert nettsted med den hastigheten du ønsker på det språket du ønsker.

Bedrifter og nettsteder

Enten du eier en liten oppstart eller er en del av et stort selskap, hjelper VPN-er med å sikre private forretningsdata. Fra planlegging, lønn, produktkataloger, ansatte og kundeinformasjon, bedriftsprognoser og mer, er dataene dine beskyttet og sikker. Bedrifter bruker ofte VPN-er av personvernhensyn, men også for sikker og praktisk datadeling mellom kontorer og for å koble eksterne ansatte til sentrale arbeidsservere. Nettsteder bruker dem for å forhindre skadelig programvare fra å påvirke brukerne og for å sikre en hurtig lastetid.

Folk overalt bruker VPN-er, og antallet vokser. Med økende sensur, cyberkriminalitet og hastighetskrav, sparer VPN-er dagen for studenter, bedrifter, reisende, nedlastere og vanlige mennesker.

Klikk her for å gå tilbake til ExpressVPNs retningslinjer for personvern for internett

Hva er en VPN til?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.