Hva er Adware?

[ware_item id=33][/ware_item]

Hvis du har vært på en personlig datamaskin noen gang i løpet av det siste tiåret eller så, har du sannsynligvis hørt uttrykket "adware" brukt i nyhetene eller sett det i, ironisk nok, online annonser.


Uttrykket "adware" er avledet av uttrykket "reklamestøttet programvare" - omtrent som gratisvideoene vi har øyeblikkelig tilgang til online via YouTube og andre programvaretjenester som tilbys i skyen.

I hovedsak kompenserer adware kostnadene for et stykke programvare, mens de fremdeles lar programvareprodusenter tjene penger - selvfølgelig takket være annonsene. Men, for mange brukere, er adware i beste fall en irritasjon. I verste fall kan det være en påtrengende opplevelse og en potensiell sikkerhetstrussel.

Noen adware fungerer som en samler av surfehistorikken din - samler informasjon om bruksvanene dine på internett i et forsøk på å vise "tilpassede" annonser som er mer sannsynlig å appellere til deg basert på nettleserhistorikken din.

Selv om denne typen annonselevering kan være veldig irriterende, blir den verre. Noen adware-programmer kan inneholde tilleggsprogramvare, kalt spyware, som er ment å fange opp mer personlig informasjon utover nettleserhistorikken din og sende den tilbake til kriminelle og / eller hackere..

Enkel adware, som ikke inneholder spyware, fanger ikke eller overfører disse dataene. Imidlertid er både adware og spyware et avløp for datamaskinens ressurser, og hvis nok adware er til stede, kan det føre til at datamaskinen din går veldig sakte.

Du har det. Hvordan blir du kvitt adware

Anerkjente adware-støttede programmer gjør det enkelt for deg å avinstallere dem. Adware-baserte programmer som ikke er like anerkjente, gjør det ikke enkelt for deg å fjerne dem. De kjører ofte som virus på datamaskinen din, og fordi du gikk med på å la dem kjøre ved å godta programvarens vilkår, er antivirusprogrammer ofte ikke i stand til å oppdage og / eller fjerne mange adware-programmer.

Men noen antivirusprodusenter forbedrer tilbudene sine ved å gi deg muligheten til å oppdage adware uavhengig av hvordan det hadde kommet på datamaskinen din i utgangspunktet.

Hvis antivirusprogramvaren din oppdager adware på datamaskinen din, er det en god sjanse for at den kan fjernes eller, i det minste, i karantene bort fra resten av programvaren og dataene dine. Hvis du har antivirusprogramvare som lar deg oppdage adware, er det viktig at du aktiverer den. Ettersom antivirusprogramvaren oppdager disse programmene, kan du velge å ignorere adware-programmer du stoler på mens du takler og fjerner adware som du tror kan utgjøre en trussel for systemet ditt.

Vurder å oppgradere for å unngå adware

Siden mange adware-støttede programmer tilbyr betalte versjoner som er uten annonser, kan det være lurt å vurdere å oppgradere til disse versjonene for å unngå annonsene og eventuelle sikkerhets- eller irritasjonsproblemer de kan forårsake nede. Det beste alternativet er å vite så mye du kan om adware-støttet programvare før du laster ned og godtar vilkårene.

Ofte er tredjeparter ansvarlige for annonsene i adware, og å akseptere betingelsene deres er kanskje ikke det beste med tanke på brukeropplevelsen din. Selv om du for eksempel sletter en adware-basert programvare, kan tredjeparts annonsevisningsprogramvare forbli på datamaskinen din uten å oppdage. Dette kan også være tilfelle selv om du oppgraderer og kjøper versjonen av et program som ikke er annonsestøttet.

Hovedpoenget på adware: beskytt og utdann deg

Den beste beskyttelsen mot muligheten for ondsinnet adware og spyware er en kombinasjon av antivirusprogramvare og utdanning. Å vite hva programmer er og ikke er pålitelige er det første trinnet i å redusere trusselen. Og selv om du klarer å laste ned et ondsinnet adware-program, vil en god antivirus-løsning varsle deg og tillate deg å fjerne adware nesten umiddelbart.

Klikk her for en mer omfattende guide for å bli kvitt adware.

Klikk her for å gå tilbake til ExpressVPNs retningslinjer for personvern for internett

Hva er Adware?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.