Hur du tar bort allt som Google vet om dig

[ware_item id=33][/ware_item]

Ladda ner utskrivbar PDF


Det känner dig bättre än du känner dig själv. Det känner till varje smarttelefon du har tänkt på att köpa, alla medarbetare du har försökt hitta smuts på, varje pinsamt lidande du har lidit ...

Det är ditt Googles aktivitet (tidigare känd som Google Web & Apphistoria), och den vet allt du har sökt efter ... med anor från 2005. Yikes!

Det här inlägget kommer att lära dig hur du tar bort din Google-historik permanent för att förbättra din integritet på internet och förhindra att din sök- och surfningsinformation följer dig för alltid.

Notera: Att rensa din webbläsarhistorik är INTE detsamma som att rensa din Google Web & Appaktivitetshistorik. När du rensar webbläsarhistoriken raderar du bara historiken som lagras lokalt på din dator. Att rensa din webbläsarhistorik gör inget mot de data som lagras på Googles servrar.

Varning: Om du använder G Suite (tidigare Google Apps for Work) är det viktigt att du tar reda på ditt företags acceptabla användning och policy för datalagring innan du tar bort något!

Hoppa till…

Hur: 
> Ladda ner alla dina Google-data
> Ta bort all din Google-aktivitet
> Stoppa (eller "pausa") Google från att spara din aktivitet
Känn konsekvenserna av att ta bort och inaktivera din Google-sökhistorik
Att ta bort och inaktivera din historik gör dig INTE osynlig för Google
Gör mer för att skydda din integritet på internet

Det du gör online är DIN verksamhet - och din ensam

ExpressVPN anser att det du gör på internet är privat. Ingen bör hålla koll på vad du gör online - inte utan din kunskap och tillstånd, i alla fall.

Såvida du inte har inaktiverat det har Google Activity hållit ett register över din sök- och surfaktivitet under det senaste decenniet. Det vet varje länk du har följt, varje bild du har klickat på och webbadresserna du har angett i adressfältet.

Google använder all denna information för konstruera en profil om dig, inklusive din ålder, kön, språk och intressen och filtrerar sökresultat och annonser för dig baserat på din profil. Ganska smart, eller hur? Men detta är också en otrolig invasion av din integritet.

Låt inte din Google-sökhistorik förfölja dig för alltid.

Säkerhetskopiera din Google-aktivitet innan du tar bort allt

I april 2015 släppte Google tyst en funktion som låter dig ladda ner alla dina Google-data. Om du känner dig sentimental (sniff) kan du överväga att ladda ner dina sökdata innan du tar bort och inaktiverar dem för alltid.

Hur du laddar ner och tar bort din Google-sökhistorik och hindrar Google från att spara din aktivitet

Hur du laddar ner alla dina Google-data

Googles Ta ut -funktionen låter dig ladda ner data från alla Google-produkter du använder, inklusive din Google-sökhistorik, Gmail, Kalender, Chrome, Google Foton, Kartor och mer. Så här använder du Takeout för att ladda ner alla dina Google-data.

Steg 1: Gå till Google Takeout-sidan "Ladda ner dina data" och välj den information du vill ladda ner. Som standard är alla rutorna markerade. Välj Nästa.

Googles

Steg 2: Välj ditt arkivformat och leveransmetod och välj sedan Skapa arkiv. (Vi höll fast vid standardinställningarna.)

Googles

Steg 3: du kommer få ett meddelande när arkiveringsprocessen är klar. I det här exemplet fick vi ett e-postmeddelande med en länk för att ladda ner vårt arkiv.

Google skickade ett e-postmeddelande med en länk för att ladda ner ditt arkiv.

Nu när du har laddat ner ett arkiv med dina data är du redo att ta bort din historik.

Hur du tar bort all din Google-aktivitet

Använd dessa steg för att ta bort data om Allt din Google-aktivitet, inklusive dina sökningar, videosökningar och alla annonser du har klickat på.

Steg 1: Gå till Min aktivitet Välj den vertikala ellipsen (⋮), välj sedan Radera aktivitet med.

Googles rullgardinsmeny med vertikal ellips med

Steg 2: Ändra datumet från I dag till Hela tiden. Välj Alla produkter från rullgardinsmenyn för produkt och välj sedan RADERA.

Google-arkivet raderar skärmen med

Steg 3: Google kommer att berätta hur den använder dina data för att göra sina tjänster mer användbara för dig. Välj OK.

Googles

Steg 4: Google frågar dig om du vill ta bort din aktivitet. Välj RADERA.

Googles

Steg 5: Din skärm ska nu säga "Ingen aktivitet.”

Googles

Grattis. Du har nu raderat din Google-sökhistorik. Här är för tomma skiffer! Nästa: Få Google att sluta spara din aktivitet.

Hur du stoppar (eller "pausar") Google från att spara din aktivitet

Google ger inget sätt att permanent inaktivera den från att spara din aktivitet, men du kan slå paus. Använd dessa steg för att träffa paus när Google sparar din aktivitet.

Steg 1: Gå till Aktivitetskontroller , där du kan se ett avsnitt för "Webb & Appaktivitet. ” Skjut omkopplaren till vänster.

Googles skärm för webb och aktivitet, som markerar hur du skjuter till väljaren till

Steg 2: Google frågar om du vill pausa din webbsida & Appaktivitet. Välj PAUS.

Googles

Steg 3: Kontrollera om din aktivitet är pausad. Skärmen ska säga ”Webb & Appaktivitet (pausad) ”och skjutreglaget ska vara grått.

Googles

Steg 4: Om du vill slå "paus" på Google loggar du din aktivitet på ALLA Google-appar och tjänster du använder, dra alla brytare på den här sidan till vänster.

Läs den viktiga informationen för varje artikel och välj PAUS för att slutföra varje steg.

En serie av Google-aktivitetsskärmar, med varje växel inställd på
Uppdrag slutfört! Google sparar inte din sökdata längre.

Känn konsekvenserna av att ta bort och inaktivera din Google-sökhistorik

Det är viktigt att förstå konsekvenserna av att ta bort din Google-sökhistorik.

Som standard, Google anpassar dina sökresultat baserat på din sökaktivitet. Så om du söker efter recept och klickar på länkar från allrecipes.com oftare än alla andra webbplatser kommer Google att rangordna allrecipes.com högre upp på sökresultatsidan varje gång du letar upp ett recept.

Om du raderar och inaktiverar din historik blir dina återvändande sökresultat bredare och mindre specifikt för dig. Så allrecipes.com visas inte högst upp i resultaten, även om det är din favoritwebbplats.

Att ta bort och inaktivera din historik gör dig INTE osynlig för Google

Om du tar bort och inaktiverar historiken är du det inte osynligt för Google - särskilt om du har ett Google-konto för att använda olika Google-appar och tjänster, till exempel Gmail och YouTube.

Verkligheten är att det är ganska omöjligt att vara osynlig för Google. Men du kan vara försiktig. Börja med att eliminera alla Google-appar och tjänster från din dagliga webbanvändning. Och använd sökmotorer som inte spårar din sökaktivitet, till exempel DuckDuckGo, Ixquick och Startsida.

Men om ditt hjärta är inställt på att vara så osynlig för Google som du kan vara, använd inte internet. Någonsin. (Även då måste du hoppa in i buskarna om Google Street View-fordonet finns i närheten.)

rymd fången fångad på google maps

Fångad på Google Street View: Inga buskar i sikte för den här killen att dyka in i!

Gör mer för att skydda din integritet på internet

Om du verkligen vill intensifiera ditt integritetsspel på internet, här är fler steg du kan ta.

 1. Använd ExpressVPN. Medan "pausar" Google Web & Apphistorik hindrar Google från att samla in uppgifter om dig, det hindrar inte din Internetleverantör att spåra vad du gör online och eventuellt dela dem med företag och regeringar. Om du vill dölja din onlineaktivitet från din internetleverantör använder du ett VPN som ExpressVPN.
 2. Använd Tor Browser. Tor döljer din plats och aktiviteter online för alla som gör nätverksövervakning eller trafikanalys, så din internetaktivitet är svår att spåra tillbaka till dig. Det är ett av dina bästa spel för att upprätthålla anonymitet online. För att maximera effektiviteten hos Tor, se till att du läser dessa tips: Vill att Tor verkligen ska fungera?

Säker surfning, alla!

Declutter ditt online liv

Vill du ha mer hjälp med att decluttering ditt online liv? Kolla in ExpressVPN: s guider på:

 • Ta bort Chrome-tillägg
 • Ta bort Dropbox
 • Ta bort ditt Facebook-konto
 • Ta bort Facebook Messenger
 • Radera Hitta min iPhone, Hitta min iPad och Hitta min Mac
 • Ta bort ditt Gmail-konto
 • Ta bort dina Google-foton
 • Ta bort surfhistoriken på hårddisken
 • Ta bort ditt Instagram-konto
 • Ta bort din Internet Explorer-historik
 • Ta bort ditt Pokémon Go-konto
 • Ta bort Safari
 • Ta bort ditt Snapchat-konto
 • Ta bort ditt Tinder-konto
 • Ta bort ditt Twitter-konto
 • Radera WhatsApp Messenger
 • Ta bort ditt Yahoo Mail-konto

Bild: Thomas Lefebvre / Unsplash (bilden har ändrats)

Hur du tar bort allt som Google vet om dig
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.