Hold kontakten og er ubegrenset mens du er i utlandet

[ware_item id=33][/ware_item]

Forretningsreiser betyr at du kommer til å jobbe. Og det er ikke mange fagpersoner som kan fungere godt uten internettilgang i disse dager.


Problemet er å finne en pålitelig, sikker internettforbindelse i et land du ikke er kjent med. Ikke bare på destinasjonsbyen og hotellet, men på vei dit og tilbake.

Her er noen vanlige tilkoblingsproblemer som enhver forretningsreisende står overfor, og hvordan du kan løse dem.

Gå online på 40.000 fot

Flyvninger kan være lange og kjedelige, spesielt hvis du reiser til et annet kontinent. Du kan være i flyet i åtte timer eller mer - så du kan like gjerne få gjort noe.

Velg et flyselskap som tilbyr Wi-Fi på flyplassen. De fleste amerikanske flyselskaper tilbyr det på innenlandsflyvninger, og et økende antall flyselskaper tilbyr det også på internasjonale ruter. Sjekk flyselskapets nettsteder for å finne ut hvilke og husk å bruke et VPN for å sikre forbindelsen.

Kobler på utenlandske flyplasser

Hvis du har en flyavgang, vil du sannsynligvis vente på en utenlandsk flyplass i minst et par timer. Jo mer arbeid du får gjort her, jo mer kan du slappe av senere, ikke sant?

Nesten hver internasjonal flyplass har en betalt Wi-Fi-tjeneste du kan koble deg til. Noen tilbyr månedlige planer for hyppige forretningsreisende som lar deg koble til noen av hotspotene sine for rundt $ 10. Så du kan betale en gang for Wi-Fi du kan bruke på vei dit og tilbake.

Farene ved offentlig Wi-Fi

Offentlig Wi-Fi er selvfølgelig ikke ideell for forretningsbruk. Spesielt hvis du sender og mottar konfidensielle dokumenter.

Offentlige Wi-Fi-nettverk er kjent for sin dårlige sikkerhet. Andre brukere kan kapre nettleserøktene dine og se hva du gjør, eller Wi-Fi-leverandøren kan selv snuse på aktivitetene dine.

Som forretningsreisende bør du absolutt vurdere å bruke en VPN for å kryptere Internett-trafikken og holde spioner utenfor. Spesielt i fremmede land, og når du bruker nettverk kan du ikke virkelig stole på.

Dyre dataroamingkostnader

Når du endelig har nådd destinasjonen din, kan du bruke dataroaming-tjenesten til mobilnettverket ditt for å koble deg til Internett - og sannsynligvis betale gjennom nesen for det. Du kan også stole på hotellets Wi-Fi, men du vil sannsynligvis ikke være der så ofte.

En billig og praktisk måte å bo online i utlandet er å skaffe et lokalt forhåndsbetalt SIM-kort. I mange land er disse SIM-kortene enkle å kjøpe. I Europa kan du ofte få 1 GB mobildata for under 20 dollar. Priser og tjenester varierer tydeligvis ganske mye mellom land.

Koble til telefonen og datamaskinen

Hva om du vil bruke både smarttelefonen og datamaskinen din, men du er på et sted der du bare kan koble til en enhet om gangen - som med noen betalte Wi-Fi-tjenester?

I disse situasjonene må du alltid koble telefonen. Deretter kan du bruke iPhone's Personal Hotspot, eller enheter som kjører Android v2.2 eller nyere, for å knytte datamaskinen til samme tilkobling. To tilkoblinger til en pris!

Å holde konfidensielle filer sikre

Uansett hvilken type tilkobling du klarer å finne på forretningsreiser, må du virkelig holde den sikker. Det er ikke bare Wi-Fi som er sårbare for snooping - 3G og 4G har også sine sikkerhetshull.

Bruk en VPN på din telefon, nettbrett og datamaskin. Forhåpentligvis har selskapet ditt en egen VPN. Men hvis ikke, velg en som er rask, bruk den nyeste 256-biters krypteringen som gir apper for datamaskinen din og telefonen din. Det er den eneste måten å vite at de konfidensielle dokumentene dine blir slik.

Klikk her for å gå tilbake til våre retningslinjer for personvern på internett

Hold kontakten og er ubegrenset mens du er i utlandet
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.