Håll kontakten och obegränsad utomlands

[ware_item id=33][/ware_item]

Affärsresor innebär att du kommer att arbeta. Och det finns inte många yrkesverksamma som kan fungera bra utan tillgång till internet i dag.


Problemet är att hitta en pålitlig, säker internetanslutning i ett land som du inte känner till. Inte bara på din destination stad och hotell, men på väg dit och tillbaka.

Här är några vanliga anslutningsproblem som alla affärsresenärer möter och hur man löser dem.

Gå online på 40 000 fot

Flyg kan vara långa och tråkiga, särskilt om du reser till en annan kontinent. Du kan vara i planet i åtta timmar eller mer - så du kan lika gärna få lite arbete.

Välj ett flygbolag som erbjuder Wi-Fi under flygningen. De flesta amerikanska flygbolag erbjuder det på inrikesflyg, och ett växande antal flygbolag erbjuder det nu också på internationella rutter. Kontrollera flygbolagens webbplatser för att ta reda på vilka och kom ihåg att använda ett VPN för att säkra din anslutning.

Ansluter på utländska flygplatser

Om du har en anslutande flyg kommer du antagligen att vänta på en utländsk flygplats i minst ett par timmar. Ju mer arbete du får gjort här, desto mer kan du koppla av senare, rätt?

Nästan varje internationell flygplats har en betald Wi-Fi-tjänst du kan ansluta till. Vissa erbjuder månatliga planer för frekventa affärsresenärer som gör att du kan ansluta till någon av deras hotspots för cirka $ 10. Så du kan betala en gång för Wi-Fi du kan använda på vägen dit och tillbaka.

Faror med allmän Wi-Fi

Naturligtvis är offentlig Wi-Fi inte perfekt för affärsbruk. Särskilt om du skickar och tar emot konfidentiella dokument.

Offentliga Wi-Fi-nätverk är kända för sin dåliga säkerhet. Andra användare kan kapa dina surfningssessioner och se vad du gör, eller så kan Wi-Fi-leverantören själv snoka på dina aktiviteter.

Som affärsresenär bör du definitivt överväga att använda ett VPN för att kryptera din Internet-trafik och hålla nere spioner. Särskilt i främmande länder, och när du använder nätverk kan du inte lita på.

Dyrt dataroamingavgifter

När du äntligen har nått din destination kan du använda ditt mobilnätverk dataroamingtjänst för att ansluta till Internet - och förmodligen betala genom näsan för det. Du kan också lita på ditt hotell Wi-Fi, men du kommer förmodligen inte att vara där så ofta.

Ett billigt och bekvämt sätt att stanna online utomlands är att få ett lokalt förbetalt SIM-kort. I många länder är dessa SIM-kort lätta att köpa. I Europa kan du ofta få 1 GB mobildata för mindre än 20 dollar. Priser och tjänster varierar uppenbarligen ganska mycket mellan länderna.

Ansluter din telefon och din dator

Vad händer om du vill använda både din smartphone och dator, men du befinner dig på en plats där du bara kan ansluta en enhet åt gången - som med vissa betalade Wi-Fi-tjänster?

Anslut alltid din telefon i dessa situationer. Sedan kan du använda iPhones personliga hotspot, eller enheter som kör Android v2.2 eller senare, för att koppla samman din dator till samma anslutning. Två anslutningar till ett pris!

Att hålla konfidentiella filer säkra

Oavsett vilken typ av anslutning du lyckas hitta på dina affärsresor måste du verkligen hålla den säker. Det är inte bara Wi-Fi som är sårbara för snooping - 3G och 4G har också sina säkerhetshål.

Använd ett VPN på din telefon, surfplatta och dator. Förhoppningsvis har ditt företag sin egen VPN. Men om inte, välj en som är snabb, använder den senaste 256-bitars krypteringen hade appar för din dator och din telefon. Det är det enda sättet att veta att dina konfidentiella dokument förblir så.

Klicka här för att gå tillbaka till våra integritetshandböcker för internet

Håll kontakten och obegränsad utomlands
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.