Beskytt ditt økonomiske personvern med Bitcoin: En omfattende guide

[ware_item id=33][/ware_item]

Denne omfattende manualen vil forklare hvordan du kan bruke Bitcoin for å beskytte ditt økonomiske privatliv.


Contents

Etter at du har lest denne bruksanvisningen, må du huske å sjekke steg-for-trinn-guiden: Hvordan foreta anonyme betalinger med Bitcoin.

Hoppe til…

 • Hvorfor det er viktig å holde midlene private
 • Hvordan Bitcoin gir anonymitet
 • Hvordan du kan bli anonymisert ved hjelp av Bitcoin
 • Hvordan være gjennomsiktig
 • Slik beskytter du deg mot å bli anonymisert
 • Hvordan tilsløre overføringer mellom identiteter
 • Guide: Hvordan foreta anonyme betalinger med Bitcoin

Hvorfor det er viktig å holde midlene private

Denne guiden er også tilgjengelig i pdf-format.

Som et finansielt system fungerer Bitcoin helt annerledes enn det etablerte banknettet. Bitcoin lar deg lagre fond selv, uten behov for tredjepart, og det legger byrden ved å holde nevnte fond trygt og tilgjengelig for deg.

Selv om det å åpne en konto i en tradisjonell bank eller annen finansinstitusjon krever betydelige kostnader og krefter, er det raskt og enkelt å opprette en Bitcoin-konto på din hjemme-datamaskin. Denne raske prosessen gjør det mulig å opprette millioner av separate kontoer hvis du ønsker det.

Spesielt to aspekter - personvern og identitet - fungerer veldig annerledes med Bitcoin enn i det gamle finanssystemet.

Pseudonymer beskytter identiteten din i Bitcoin

En bankkonto, PayPal-konto eller kredittkort er alltid bundet til en ekte identitet, noe som gjør det vanskelig for mange mennesker å åpne dem. Bitcoin lar deg bruke hvilken som helst persona eller online identitet du ønsker.

Å kunne bruke internett anonymt eller pseudonymt er den eneste måten for mange mennesker å virkelig være seg selv. Hundrevis av millioner mennesker over hele kloden blir ikke akseptert i sine samfunn av grunner de ikke kan kontrollere.

Pseudonymer brukes av kvinner som taler for sine rettigheter, ateister født i religiøse samfunn, og mennesker som er kritiske til regjeringene sine for å spre tankene, styrke sine årsaker og oppmuntre de rundt seg til å gjøre det samme.

Disse modige menn og kvinner truer deres egen sikkerhet og velvære for å forsvare hvem de er og hva de tror på. Teknologi gir dem mulighet til å være ledere i sosial endring mer effektivt enn de noen gang kunne vært før. Teknologi kobler også likesinnede individer slik at de kan danne samfunnene de streber etter.

Å opprettholde en identitet med et stort følgende kan kreve betalte tjenester som blogger, logodesign, bilder, VPN eller oversettelser. Uten muligheten til å betale for disse tjenestene anonymt, ville du bli tvunget til å avsløre din sanne identitet for å opprettholde pseudonymet ditt. En situasjon som helt klart ikke gir mening, og en med potensielt farlige konsekvenser.

Hvordan Bitcoin gir anonymitet

Bitcoin er en viktig, kraftfull teknologi. Å bruke en Bitcoin-konto med et pseudonym beskytter din rett til å være anonym på internett. Det muliggjør anonym eller pseudonym innsamling. Grupper kan samlet kontrollere Bitcoin-kontoer, og velge å enten skjule eller avsløre økonomisk informasjon når du vil.

Det er mange positive grunner til et privat og sikkert banksystem som Bitcoin:

En arbeiderrettighetsgruppe kan for eksempel skaffe penger med Bitcoin. Pengene kan brukes til servere, flygeblad, fjernhjelpere ... og alt uten å knytte noen transaksjon til de frivilliges reelle identiteter.

På samme måte kan et offer for innenlands misbruk bruke Bitcoin for å stable bort midler for å forberede seg på et selvstendig liv.

tradisjonelle og nye personvernmodeller

Den tradisjonelle personvernmodellen og den nye personvernmodellen som forklart av Satoshi Nakamoto i den originale Bitcoin Whitepaper.

Personvern gjennom pseudonyme kontoer

Personvern i tradisjonell bankvirksomhet garanteres av institusjonene som utgjør systemet, for eksempel banker, kredittkortselskaper og myndigheter. De (prøver å) sikre at banksaldoen din forblir en hemmelighet. Dette setter dem i en delikat posisjon, hvor bare de har fullstendig tilsyn med hva som skjer.

I Bitcoin-økosystemet kan alle se historien til hver kontosaldo, men de kan ikke se hvem som kontrollerer en konto. Alle adresser og transaksjoner er registrert i Bitcoins offentlig distribuerte database, Blockchain. Adressene har ikke navn eller IP-adresser knyttet til seg, så det er ikke alltid mulig å vite hvilken transaksjon som tilhører hvilken person.

Åpenhet krever beskyttelse

Bitcoin er som standard et gjennomsiktig system, der alle opplysninger er tilgjengelig for allmennheten. Som sådan krever hver Bitcoin-bruker et visst nivå av beskyttelse. Alle som har betydelig formue i Bitcoin vil av åpenbare grunner ikke ønsker å annonsere midlene sine til hver person de handler med. Men hver gang du bruker bare en liten del av Bitcoin-lommeboken din, avslører du formuen din for den andre parten. Å gjøre det på internett er som å blinke store bunker med kontanter i en mørk bakgate. Det er ikke tilrådelig! En kriminell kan se hvor mye du har, og bestemmer seg for å komme etter det. Å fordele formuen din mellom flere lommebøker og bruke en annen adresse for hver transaksjon er en vanlig praksis som hindrer andre i å vite hvor mye Bitcoin du har.

Hvordan du kan bli anonymisert ved hjelp av Bitcoin

Dessverre er det hundrevis av måter en Bitcoin-transaksjon kan knyttes til noens virkelige identitet. Ekte pseudonymitet mot en ressurssterk motstander er veldig vanskelig å oppnå. Enhver oppriktig tilnærming til anonymitet i Bitcoin krever en helhetlig bruk av krypterings- og kommunikasjonsverktøy (se ExpressVPN-guider på PGP, OTR og Tor).

I løpet av bare noen få måneder kan du komme i kontakt med hundrevis av Bitcoin-adresser. Det er ofte bare nødvendig å knytte bare en av disse adressene til din virkelige identitet for å utarbeide din virkelige identitet.

Bitcoins er sporbare på Blockchain

Hver Bitcoin-transaksjon inneholder minst en inngang (hvor Bitcoins er fra) og minst en utgang (hvor Bitcoins blir sendt). Dette betyr at når en eneste adresse er kjent, er det en sti å følge Bitcoins.

Et annet kjennetegn ved Bitcoin-transaksjoner er at de alltid trenger å matche forrige transaksjon. Hvis du mottar 1 Bitcoin, men du bare vil bruke 0,4 Bitcoin, må du foreta en transaksjon der 1 Bitcoin vil forlate kontoen din. 0,4 Bitcoin vil gå som betaling, deretter vil 0,6 Bitcoin komme tilbake til deg som endring. Bitcoin-lommeboken din vil håndtere denne prosessen automatisk, men det er viktig å forstå prinsippet for å bruke det anonymt.

Eieren av den opprinnelige Bitcoin vet ikke hva du gjorde med pengene, men de kan se beløpene det dreier seg om. De kan se to transaksjoner på kontoen din: en for 0,4 Bitcoin og en for 0,6 Bitcoin. De kan ikke se hva som var kjøpet og hva som er "endringen", men det er en gjetning på 50%. Neste gang du gjør en transaksjon, er det en gjetning på 25%, og så videre.

1 inntak konsumert, 2 utganger opprettet

1 inntak konsumert, 2 utganger opprettet.

Derfor øker du anonymiteten i Bitcoin-nettverket (selv om lommebokprogramvaren ikke bruker adresser!) Selv om du gjør mange transaksjoner, selv imellom deg selv..

Tilsvarende, hvis du mottar 0,5 Bitcoin, men ønsker å bruke 1 Bitcoin, må du eie ytterligere Bitcoin-adresser med en samlet verdi på minst 0,5 Bitcoins i dem. Igjen er det en gjetning på 50%, men nå har du en ekstra offentlig synlig Bitcoin-adresse. Å ha offentlig synlige Bitcoin-adresser kan gjøre det lettere å finne ut din identitet.

2 innganger konsumert, 2 utganger opprettet

2 innganger konsumert, 2 utganger opprettet.

Navnet ditt kan være koblet til din Bitcoin-adresse

Det virkelige navnet ditt kan være koblet til en Bitcoin-transaksjon når du gjør transaksjoner med Bitcoin, for eksempel hvis du kjøper varer på nettet og får dem sendt til din virkelige adresse. Bitcoin-utvekslinger og til og med noen minibanker krever ofte at du viser identifikasjon før du kjøper. Når du kjøper bitcoins fra noen personlig, kan de vite hvem du er og føre oversikt over transaksjonen. Denne posten kan falle i hendene på din motstander, eller kanskje til og med bli offentliggjort.

Landets lover om hvitvasking av penger kan kreve at du avslører identiteten din når du kjøper eller selger Bitcoin, noe som gjør det nødvendig å tilsløre sporet deres på blockchain.

IP-adressen din kan være koblet til din Bitcoin-adresse

Når du gjør en Bitcoin-transaksjon, oppretter du egentlig en melding på telefonen eller datamaskinen din og sender den til Bitcoin-nettverket. Noen som bruker et stort antall noder i Bitcoin-nettverket, kan være i stand til å matche noen av transaksjonene dine til IP-adressen din, og deretter deanonymisere hele din bunke med Bitcoins.

Det er relativt enkelt å unngå dette på en datamaskin ved å videresende alle transaksjoner gjennom Tor-nettverket. De fleste Bitcoin-klienter og lommebøker støtter Tor's Socks5-proxy.

Å avsløre Bitcoin-adressen din før den går inn i Blockchain, kan la andre spore deg

Så snart en Bitcoin-adresse er lagt inn i Blockchain, blir den offentlig registrert i en uforanderlig global database. Men før det skjer, er det sannsynlig at bare to parter - mottakeren og avsenderen - hadde kunnskap om denne adressen. Hvis du søker etter en adresse som ennå ikke har dukket opp på Blockchain, er du eier av denne adressen, eller noen ber om betaling fra deg.

For å unngå å bli sporet på denne måten, er det viktig å sende alle betalingsforespørsler og andre omtaler av adresser via krypterte kanaler:

 • Forsikre deg om at nettstedet du besøker har HTTPS aktivert når du søker etter Bitcoin-adresser
 • Bruk VPN-er og Tor når det er mulig
 • Krypter kommunikasjonen din med PGP og OTR.

Å ha en lommebokfil kan være nok bevis på at du kontrollerer Bitcoins

En signert melding er det eneste sterke beviset på at du eier en Bitcoin-adresse uten å avsløre den private nøkkelen. Vær imidlertid forsiktig når du signerer meldinger med Bitcoin-nøklene dine. Signerte meldinger er en flott funksjon (vi vil snakke mer om hvorfor senere), men de lar hvem som helst vite at du kontrollerer Bitcoin-adressen du signerte fra.

Hvis noen prøver å av anonymisere deg, kan de være fornøyd med en svakere bevisform enn en signert melding: Å vite at du fører journal over offentlige adresser er nok bevis for at noen kan trekke den konklusjon at du er involvert i Bitcoin-transaksjoner og Bitcoin Blockchain vil peke dem nøyaktig på hvilke transaksjoner. Alt de trenger å gjøre er å søke etter adressen du registrerte.

De fleste lommebokprogrammer lagrer offentlige adresser uten kryptering, kun krypterer de private nøklene. Dette er bra for brukeropplevelsen, siden du ikke trenger å skrive inn et passord hver gang du vil se saldoen eller sjekke transaksjoner.

Du kan trygt lagre lommeboken i en ekstern USB-stasjon, en skylagringstjeneste eller til og med e-postkontoen din hvis de private nøklene er tilstrekkelig kryptert. Men alle med tilgang til disse mediene kunne estimere hvilke adresser du kontrollerer og transaksjonene du gjør.

For å beskytte deg selv, bør du kryptere alle sikkerhetskopier med et annet passord eller PGP.

hold deg anonym med en boks over hodet

Krypter ALT for å være virkelig anonym!

Hvordan være gjennomsiktig

Personvernbegrepet defineres best som mengden kontroll du har over informasjonen din. Denne kontrollen inkluderer ikke bare kraften til å skjule eller skjule din personlige informasjon, men også kraften til å avsløre den for publikum. Åpenhet er nyttig hvis du trenger legitimitet i øynene til publikum eller støttespillere. Bitcoin lar deg være gjennomsiktig i hvilken grad du vil. Du kan bruke den til å bevise enkelttransaksjoner eller eierskap til en Bitcoin-adresse. Gjennomsiktighet lar deg også revidere organisasjonen din til den siste satoshi (den minste enheten til en Bitcoin), uten å avsløre din virkelige identitet eller beliggenhet.

Sammenlignet med tradisjonelle økonomiske systemer, er Bitcoin 'gjennomsiktighet en viktig og styrke innovasjon fordi den lar deg bevise over enhver tvil at du har gjort en transaksjon med midler. Blockchain lyver ikke, og den kan ikke bestikkes.

Åpenhet via signaturer

Den enkleste formen for Bitcoin-gjennomsiktighet er å koble to identiteter ved å signere utsagn. Hvordan du gjør dette avhenger av din spesifikke lommeprogramvare, men prinsippet er alltid det samme. Du skriver opp en muntlig uttalelse og signerer den deretter digitalt med din private nøkkel. Dette vil ikke nødvendigvis bevise at uttalelsen er sann; det beviser bare at eieren av adressen avgav uttalelsen.

Hvis for eksempel operatøren av et nettsted hevder at de kontrollerer en Bitcoin-adresse i uttalelsen, og eieren av Bitcoin-adressen hevder at de er operatøren av nettstedet i uttalelsen, kan du pålitelig konkludere med at de to er samme enhet. Du kan deretter sende midler til Bitcoin-adressen, trygg i visshet om at den går til riktig webside.

Du kan også bruke disse signaturene til å avgi uttalelser om noen av transaksjonene dine. For eksempel kan det hende du må bevise overfor revisorer at du har foretatt en transaksjon, eller at du kontrollerer et visst beløp.

Dette er veldig nyttig for un-forgeable, digitale kvitteringer. Med bare noen få klikk kan du bevise for en kunsthandler at du har nok midler til å kjøpe et maleri, eller kanskje vise investorene at du fremdeles har kontroll over pengene deres.

signer og bekreft meldingen din

Signer og bekreft meldingen din for å bevise at du kontrollerer midlene.

Jeg, eieren av adresse 1Hta9NXidkpUeKTEzoVQuP1QoiqkZ4vj6M liker å skrive guider om personvern.
H3FwKAAJjJ6nzIw22fiWH9O7jgiXHACT + zSrd0Jlm9xGOrYKEX / 22QZr8vL0XmPW7w3nHjVOLB9K3GnXpMv9nBE =

Åpenhet via gjenbrukte adresser

Det offisielle Edward Snowden Defense Fund bruker en statisk Bitcoin-adresse for sine Bitcoin-donasjoner. Dette viser hvor mange Bitcoins de har skaffet, og gir bakmenn forsikring om at de ikke blir dypt til å gi til noen som påstår å samle inn penger på vegne av forsvaret til Snowden.

Dette nivået av åpenhet kan brukes hvor som helst for å bevise at midler ikke blir underslått og penger blir brukt på en ansvarlig måte.

Slik beskytter du deg mot å bli anonymisert

Vær bevisst hvilken informasjon du avslører om deg selv

Den første regelen er å være bevisst om hva du gjør, og hva du avslører om deg selv. Spørsmål om handlingene dine. Er du på VPN? Hva har du tidligere gjort på denne IP-adressen? Hvilke faner har du for øyeblikket åpen i nettleseren din? Hvilken Bitcoin lommebok bruker du? Hvor kommer pengene i lommeboka fra, og hva har du tidligere kjøpt med den? Hvem har du nylig kommunisert om hva du skal gjøre, og var informasjonen kryptert?

All denne informasjonen er viktig hvis du vil beskytte deg selv. Det er mange små ting som avslører litt om deg på nettet. Følgende punkter vil forklare hvordan du best kan beskytte deg selv. Vær alltid årvåken, og husk å være bevisst på hvilke data du sender til hvem, og å tenke på hvordan de kan brukes til å identifisere deg.

Bruk ikke adresser på nytt

Velg Bitcoin lommebøker som respekterer personvernet ditt ved aldri å bruke adresser på nytt. HD-lommebøker (Hierarchical Deterministic) genererer et teoretisk uendelig antall adresser fra et enkelt frø. HD-lommebøker gjør det enkelt å bruke en ny adresse for hver transaksjon og gir også en sikker backup-mekanisme.

Vær forsiktig med tjenester der uttaksadressen din er fast. Endre Bitcoin-adressen din manuelt etter hvert uttak til en ubrukt adresse. Oppfordre andre til å endre adresser etter hver bruk også, da deres praksis vil påvirke personvernet ditt når du samhandler med dem.

Bruk Tor

For å opprettholde din anonymitet, bruk Tor Browser eller TAILS-operativsystemet, som leveres forhåndsinstallert med Electrum Bitcoin lommebok. Rute alt gjennom Tor som standard.

Konfigurer lommebøkene dine til å koble til Bitcoin-nettverket via Tor-nettverket. Du kan gjøre det ved å installere Tor Browser og konfigurere proxy under Innstillinger > Avansert > Nettverk > Innstillinger. Behold standardinnstillingen for Socks v5 på 127.0.0.1 på Port 9050, og skriv deretter inn disse verdiene i tilkoblingsinnstillingene til din Bitcoin lommebok.

Det er også god praksis å rute samtalene dine gjennom Tor-nettverket, med de samme proxyinnstillingene. Du kan også konfigurere mange leverandører av skylagring på denne måten.

Krypter surfing, chatter, e-postmeldinger, sikkerhetskopieringer

Sikre surfingen

Bruk alltid HTTPS når du viser nettsteder med informasjon relatert til identiteten din eller Bitcoin-transaksjoner. Denne enkle protokollen brukes til å kryptere trafikken mellom nettstedet du ser på og datamaskinen din. Et grønt låseikon i nettleserens adressefelt indikerer at nettstedet du besøker bruker HTTPS.

En annen måte å sikre surfingen på er med et VPN. Når du bruker en VPN, skjuler VPN din virkelige IP fra nettstedene du samhandler med. Vær forsiktig når du velger en VPN-leverandør. Les nøye personvernreglene deres, spesielt med tanke på informasjonen de logger.

Bruk Tor-nettleseren til å skjule plasseringen din ytterligere fra nettstedene du får tilgang til. Tjenester som bruker en .onion-adresse gir mulighet for de mest sikre end-to-end-krypterte og anonyme tilkoblinger på internett.

Krypter samtalene dine

For maksimal beskyttelse, opprett minst en jabber-konto (også kalt XMPP) for hver av dine online identiteter. Det er mange gratis tjenester tilgjengelig for deg å velge mellom. Registrer deg gjennom Tor og rute alle dine chatter gjennom Tor-nettverket ved å bruke den innebygde Socks v5 proxy for ekstra sikkerhet.

Bruk OTR som en pålitelig og robust krypteringsprotokoll for å sikre at samtalene dine ikke kan bli oppfanget og lest av andre enn den tiltenkte mottakeren. Merk at du bare kan bruke OTR hvis personen du kommuniserer med også bruker den.

Gjør e-postene dine private

Av alle elektroniske tjenester er e-post mest utsatt for snooping og hacking. Selv om en god e-postleverandør vil gjøre det veldig vanskelig for angripere å få tilgang til systemet ditt, kan leverandøren fortsatt frivillig overlevere dataene dine til myndighetene, når du blir spurt om det. Dessverre for mange som søker personvern, gjør mange e-postleverandører det vanskelig, om ikke umulig, å få tilgang til e-posten din via Tor. Noen krever til og med at du knytter e-postadressen din til et telefonnummer eller ekte identitet.

Bruk PGP for å kryptere e-postene dine, selv om du bare kan gjøre det med folk som også bruker PGP. Hvis du er veldig opptatt av personvernet ditt, bør du unngå å kommunisere via e-post sammen.

Sikre og kryptere sikkerhetskopiene

Hvordan du sikkerhetskopierer bitcoins, avhenger av programvaren du bruker. HD-lommebøker gir deg en streng tilfeldige ord som kan brukes til å gjenskape lommeboken. Alt du trenger å gjøre er å skrive ordene ned og låse dem sikkert. Men vær forsiktig! Skurkene trenger bare å kjenne ordene dine for å stjele Bitcoins. Det anses generelt som uklokt å lagre disse ordene på hvilken som helst elektronisk enhet av den grunn, men i mangel av sikker fysisk plass, kan det være uunngåelig.

Den enkleste måten å kryptere de tilfeldige ordene fra din HD-lommebok (eller annen tekst) er med PGP, selv om dette vil kreve at du også tenker på hvordan du sikkerhetskopierer PGP-nøkkelen. Hvis du krypterer PGP-nøkkelen med et veldig godt passord (den må være lang og minneverdig: en kombinasjon av menneskelige sinn er notorisk dårlig til), trenger du bare å huske ett hovedpassord for å få tilgang til alle filene dine. Sjekk ut dette blogginnlegget om Diceware for å finne ut hvordan du lager et slikt hovedpassord. Bruk passordet for å kryptere PGP-nøkkelen, og sikkerhetskopier deretter alle andre filer ved å kryptere dem med den krypterte PGP-nøkkelen.

Bruk separate lommebøker for hver identitet

Det er enkelt å vedlikeholde en annen Bitcoin lommebok for hver av dine online identiteter. Du kan ha en lommebok for alle behov. Du kan for eksempel ha:

 • en lommebok for innkommende donasjoner
 • en lommebok for din virkelige identitet
 • en lommebok for annonseinntektene
 • en lommebok for sparepengene dine… osv.

mye lommebøker

Du kommer til å trenge mye lommebøker!

Du trenger ikke å laste ned egen programvare for hver av identitetene dine. Alt du trenger å gjøre er å oppbevare separate lommebokfiler (filer som inneholder offentlige og private nøkler). Bare sørg for ikke å forveksle de separate filene, og ikke å blande pengene deres.

Hver gang du trenger å flytte midler mellom identitetene dine, må du tilsløre løypa for å gjøre det vanskelig for noen å koble identitetene dine sammen.

Tilsløret overføringer mellom identiteter

Når du tenker på det tradisjonelle økonomiske systemet, høres synonymer "obfuscate", "tumble" eller "mix" ut som aktiviteter for kriminelle..

På grunn av den gjennomsiktige karakteren av Bitcoin, kan forretningstransaksjoner kreve en form for tilskudd for å beskytte forretningshemmeligheter og forretningsskikk. En bankoverføring fra en person til en vanlig bankkonto skal ikke avsløres for en annen part. Kunden eller konkurrentene skal heller ikke finne ut hvordan inntektene brukes. Uten tilsløring avslører vi uunngåelig mye mer enn vi må, så det er en god praksis å sikre at Bitcoin-lommeboken din er så privat som du trenger den for å være.

Hvordan tilsløre overføringer mellom identiteter

Individuell utveksling

Det er mange måter å tilsløre overføringer på. Du kan bytte Bitcoins med noen andre til en 1: 1-valutakurs, selv om dette krever stor tillit til den andre parten. Du kan også bruke en ekstern piltjeneste. Dette alternativet blir sjelden brukt, siden sperreselskapet muligens kan registrere kompromitterende informasjon om transaksjonen.

Online lommebøker

Du kan også beskytte personvernet ditt ved å bruke en online lommebok som ikke tildeler unike adresser til hver bruker. Et eksempel på dette er nettbørs. Når du plasserer Bitcoins i en slik lommebok, kan myntene dine havne i hendene på noen andre. Derimot kan du motta mynter som tidligere var eid av noen andre. Disse tjenestene kalles Tumblere. Det er viktig å merke seg at du ikke vil vinne eller miste noen Bitcoins i løpet av denne prosessen.

En vanlig Bitcoin-utveksling overholder veldig sannsynlig streng anti-hvitvaskingsregulering. De vil føre journal over alle transaksjonene dine, muligens på ubestemt tid, som de kan overlate til et rettshåndhevelsesbyrå. De kan også be om bevis på identiteten din før de lar deg ta ut mynter, en praksis som kan påvirke personvernet ditt mer enn bare å spore Bitcoin.

Ingen online lommebok som eksisterer med det formål å tumle mynter, vil kunne gi deg en garanti for at du vil motta Bitcoins som ikke allerede var i besittelse av deg. Å gjøre det ville kreve at de holder rede på hele prosessen (i stedet for bare innskudd og uttak), noe som vil beseire poenget med systemet. En annen betydelig risiko for en Bitcoin Exchange er at du stoler på dine Bitcoins med en tredjepart som sannsynligvis opererer anonymt selv. Du vil ikke bruke noe om børsen eller lommebokleverandøren forsvinner med midlene dine, som det har skjedd flere ganger.

Altcoins

En annen måte å koble deg fra Bitcoins på er bare å selge dem. Du kan bytte Bitcoins mot kontanter eller gull, men et bedre alternativ er å bytte dem mot altcoins. På den måten er transaksjonen billigere, tryggere og enklere å utføre anonymt på nettet. Du kan til og med selge Bitcoins i bytte mot en annen cryptocurrency med høyt volum og markedskapittel, og deretter kjøpe dem tilbake på en ny børs kort tid etter.

Du må finne flere utvekslinger, med lave KYC (Know Your Customer) -krav, som du kan stole på med myntene dine. Dette kan vise seg å være en ganske utfordring.

Coinjoin

Coinjoin er den mest lovende måten å opprettholde ditt økonomiske privatliv med Bitcoin. Det fungerer ved å kombinere mange transaksjoner i en, slik at det ikke er klart hvilke innganger og utganger som er korrelert.

Dette kan gjøres med programvare som eliminerer risikoen for at midler forsvinner eller blir stjålet. Hver av signaturene er opprettet på deltakernes datamaskiner, så alle som prøver å koble signaturene, kan ikke endre transaksjonen eller omdirigere midlene. Midlene vil alltid være i en Bitcoin-adresse som du kontrollerer.

Det er mulig å gjøre dette på en desentralisert måte, slik at tjenesten ikke er avhengig av eksterne parter eller sentraliserte servere. Det trenger bare deltakerne i transaksjonen.

coinjoin krypterer innganger og utganger for å opprettholde din anonymitet

Tjenester som Coinjoin krypterer Bitcoin-innganger og -utganger for å opprettholde alles anonymitet.

Det største problemet med Coinjoin er at det fremdeles kan være mulig å korrelere inngangene og utgangene, da det ofte er matematisk for få mulige kombinasjoner av innganger og utganger, noe som gjør at en datamaskin kan bestemme hvilke innganger som tilsvarer hvilken utgang.

For å avbøte muligheten for at noen skal finne ut hvilke innganger og utganger som hører til hverandre, må protokollen standardiseres på noen måte. Siden inngangene ikke lett kan standardiseres, kan utgangene være forhåndsdefinerte. For eksempel kan du begrense utgangene til nøyaktig en Bitcoin. Å begrense utgangene til nøyaktig en Bitcoin ville gjøre det umulig å matche kontoen til transaksjonen, ettersom hver utgang vil være for 1 Bitcoin. Imidlertid vil innspillene sannsynligvis være mer enn en Bitcoin hver, så forskjellen vil bli returnert til deg uforstyrret. Dette er fordi reservebeløpet kan tilpasses en transaksjon.

Coinjoin kan brukes flere ganger, og ettersom mange transaksjoner er gruppert sammen, kan deltakerne spare på transaksjonsgebyr. Coinjoin er den foretrukne metoden for å få personvern i Bitcoin-nettverket. Det er til og med mulig at denne funksjonaliteten en dag kan inkluderes direkte på protokollnivå som standard, slik noen altcoins allerede gjør.

Denne guiden er også tilgjengelig i pdf-format.

Ikke glem å sjekke ut denne trinnvise veiledningen: Hvordan foreta anonyme betalinger med Bitcoin.

Utvalgte bilder: (1) allapen / Dollar Photo Club, (2) Sergey Nivens / Dollar Photo Club, (3) pitrs / Dollar Photo Club.

Beskytt ditt økonomiske personvern med Bitcoin: En omfattende guide
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.