Antivirusrecensioner: Skyddar Kaspersky och Norton Internet Security dig verkligen?

[ware_item id=33][/ware_item]

Det var inte så länge sedan att du skulle bli tänkt som en dåre för att du inte hade antivirusprogram från tredje part på din PC. Det var en tid innan operativsystem som Windows kom med sitt eget antivirusskydd, innan brandväggar byggdes in i nästan alla nätverksenheter ... och innan VPN-säkerhet blev tillgänglig för alla.


De stora hittarna inom internet-säkerhet gjordes då av Norton och Kaspersky, och de är fortfarande två av de mest populära premiumsviterna idag. Men hur bra är Norton och Kaspersky att skydda dig, verkligen?

Vad finns i boxen?

Norton Security och Kaspersky Internet Security är i stort sett liknande paket, spara för några mindre funktioner unika för var och en. Båda inkluderar:

  • Anti-virus funktioner som skannar lokala och onlinefiler för att upptäcka hot
  • Varningar om ”säker webb” mot potentiellt osäkra webbplatser och nedladdningar
  • Tvåvägs brandväggar utformad för att förhindra intrång i hemnätverk
  • Anti-phishing-teknik som blockerar kända bedrägliga webbplatser
  • Föräldrakontroll utformad för att skydda barn från olämpligt onlinematerial

Både Norton och Kaspersky har också fått positiva recensioner från de stora PC-webbplatserna och båda är ungefär samma pris för ett års licens.

Det låter allt bra, men betyder det att Kaspersky och Norton ger dig det internetsäkerhetsskydd du behöver? Låt oss ta en titt på några fördelar och nackdelar.

Bra: De senaste definitionerna

Nya onlinehot dyker upp hela tiden. Tidigare har vi haft Heartbleed och Shellshock Bash-buggen. För att skydda dig måste alla onlinesäkerhetstjänster kontinuerligt uppdateras med lösningar på de senaste problemen.

Förutsatt att din årliga licens är betald, kommer Norton och Kaspersky att hålla dig uppdaterad med de senaste definitionerna. Kända virus och skadlig kod upptäcks innan de träffar dig, och alla som finns på ditt system tas bort.

Dåligt: ​​Ögonblick av sårbarhet

Norton och Kaspersky är båda snabba att hantera nya hot, men de är fortfarande reaktiva lösningar. När ett hot blir känt skapar utvecklarna en fix och sedan släpps en programuppdatering.

Men det kommer alltid att finnas en period med sårbarhet mellan uppkomsten av ett hot och ditt skydd uppdateras. Tills ett hot är känt och löst kan Kaspersky och Norton inte hjälpa dig.

Bra: Säkrare surfning

Kaspersky och Norton tar en mer proaktiv strategi för säker webbläsning. Vi tänker ofta på webbläsare som vårt fönster på internet - vi kan titta på vilken webbplats vi vill ha, men de kan inte se oss.

Det är tyvärr inte fallet. Skadliga och hackade webbplatser kan smitta din dator med skadlig kod. Trojanhästar döljer sig som nedladdningar av videospelare, vilket skadliga webbplatser säger att du måste ladda ner för att se den söta kattvideoen. Förkortade länkar tar dig mörka platser du aldrig ville gå. Listan fortsätter.

Kaspersky och Norton integrerar funktioner i din webbläsare som varnar dig om dessa faror. Båda företagen har en enorm databas med skadliga webbplatser och berättar när du ska besöka en.

Kom ihåg att antivirusprogram inte krypterar eller anonymiserar din internetanslutning. Om du vill kryptera och anonymisera din internetanslutning måste du använda ett VPN.

Dåligt: ​​Saktar ner din dator

Nackdelen med all den länkkontroll i webbläsaren är mängden datorkraft och bandbredd den behöver. Speciellt på äldre system kan Norton och Kaspersky verkligen sakta ner saker.

Det är inte bara webbsäkerhetsfunktionerna som driver kraft heller. Lifehacker.com kallade Norton som helhet "anmärkningsvärt långsam och uppblåst."

Betyder det att programmen inte skyddar dig? Nej. Men påverkar det hur användbara de är när du skyddar dig? Tyvärr Ja..

Bra: Täcker det väsentliga

Åtminstone med Norton och Kaspersky får du ett brett utbud av säkerhetsfunktioner i en ruta. Som anges ovan får du antivirusskydd, en brandvägg, anti-phishing-funktioner och mer.

Det finns bara en installation, och inställningarna är tillräckligt enkla för att alla ska förstå. Så om du letar efter en enkel och omfattande säkerhetslösning, täcker Norton och Kaspersky de flesta av det väsentliga.

Dåligt: ​​Viktiga funktioner tillgängliga gratis någon annanstans

En sak att vara medveten om är dock att Norton och Kaspersky inte är de enda företagen som märker att dessa funktioner är viktiga.

Den nya Windows 10 kommer med en brandvägg, verktyg för borttagning av skadlig programvara och ofta säkerhetsuppdateringar. Apples OS X erbjuder i stort sett samma sak. Allt utan extra kostnad. Och eftersom dessa funktioner är integrerade i ditt operativsystem är de mindre resurshungiga än Norton och Kaspersky.

Dessa inbyggda funktioner ger inte samma skyddsnivå som Norton och Kaspersky, men de är definitivt ett alternativ för dem som vill spara pengar. Det finns också några gratis alternativ som är värda att överväga.

I sista hand, den bästa lösningen för att hålla din dator ren kombinerar programvarulösningar och sunt förnuft. Om du inte klickar på misstänkta länkar och håller din programvara uppdaterad kan det gå långt i att hjälpa dig att upprätthålla en ren maskin.

Klicka här för att gå tillbaka till ExpressVPNs sekretessguider för internet

Antivirusrecensioner: Skyddar Kaspersky och Norton Internet Security dig verkligen?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.