Antivirusanmeldelser: Beskytter Kaspersky og Norton Internet Security deg virkelig?

[ware_item id=33][/ware_item]

Det var ikke så lenge siden du ble trodd som en lurt for ikke å ha tredjeparts antivirusprogramvare på PC-en. Det var en tid før operativsystemer som Windows kom med sin egen antivirusbeskyttelse, før brannmurer ble bygget inn i nesten alle nettverksenheter ... og før VPN-sikkerhet ble tilgjengelig for alle.


De store møtene innen internetsikkerhet den gang ble laget av Norton og Kaspersky, og de er fremdeles to av de mest populære premium-suitene i dag. Men hvor flinke er Norton og Kaspersky med å beskytte deg, egentlig?

Hva er i boksen?

Norton Security og Kaspersky Internet Security er stort sett like pakker, sparer for noen få mindre funksjoner unike for hver. Begge inkluderer:

  • Anti-virus funksjoner som skanner lokale og online filer for å oppdage trusler
  • Advarsler om "trygt nett" mot potensielt utrygge nettsteder og nedlastinger
  • Toveis brannmurer designet for å forhindre inntrenging i hjemmenettverk
  • Anti-phishing-teknologi som blokkerer kjente uredelige nettsteder
  • Foreldre kontroll designet for å beskytte barn mot uegnet online materiale

Både Norton og Kaspersky har også mottatt gunstige anmeldelser fra de store PC-nettstedene, og begge har omtrent samme pris for et års lisens.

Det hele høres bra ut, men betyr det at Kaspersky og Norton vil gi deg den internetsikkerhetsbeskyttelsen du trenger? La oss se på noen fordeler og ulemper.

Bra: De siste definisjonene

Nye trusler på nettet dukker opp hele tiden. I det siste har vi hatt Heartbleed og Shellshock Bash-feilen. For å beskytte deg, må enhver online sikkerhetstjeneste kontinuerlig oppdateres med løsninger på de siste problemene.

Forutsatt at din årlige lisens er betalt, vil Norton og Kaspersky holde deg oppdatert med de siste definisjonene. Kjente virus og malware blir oppdaget før de treffer deg, og alt som finnes på systemet ditt blir fjernet.

Dårlig: øyeblikk av sårbarhet

Norton og Kaspersky er begge raske med å håndtere nye trusler, men de er fremdeles reaktive løsninger. Når en trussel blir kjent, oppretter utviklerne en løsning, og deretter slippes en programvareoppdatering.

Men det vil alltid være en periode med sårbarhet mellom fremveksten av en trussel og beskyttelsen din blir oppdatert. Inntil en trussel er kjent og løst, kan Kaspersky og Norton ikke hjelpe deg.

Bra: tryggere surfing

Kaspersky og Norton tar en mer proaktiv tilnærming til sikker nettlesing. Vi tenker ofte på nettlesere som vårt vindu på internett - vi kan se på hvilket som helst nettsted vi ønsker, men de kan ikke se oss.

Det er dessverre ikke tilfelle. Skadelige og hacket nettsteder kan infisere datamaskinen din med skadelig programvare. Trojanske hester kamuflerer seg som nedlasting av videospiller, som skadelige nettsteder sier at du må laste ned for å se den søte kattevideoen. Forkortede lenker tar deg mørke steder du aldri ønsket å dra. Listen fortsetter.

Kaspersky og Norton integrerer funksjoner i nettleseren din som advarer deg om disse farene. Begge selskapene har en enorm database med skadelige nettsteder, og forteller deg når du skal besøke en.

Husk at antivirusprogramvare ikke krypterer eller anonymiserer internettforbindelsen din. Hvis du vil kryptere og anonymisere internettforbindelsen din, må du bruke en VPN.

Dårlig: Å senke PC-en din

Ulempen med all den koblingen som er koblet i nettleseren er datamengden og båndbredden den trenger. Spesielt på eldre systemer kan Norton og Kaspersky virkelig bremse ting.

Det er ikke bare websikkerhetsfunksjonene som gir kraft. Lifehacker.com kalte Norton som helhet "bemerkelsesverdig treg og oppblåst."

Betyr det at programmene ikke beskytter deg? Nei. Men påvirker det hvor nyttige de er når du beskytter deg? Dessverre ja..

Bra: Dekker det viktigste

I hvert fall med Norton og Kaspersky, får du et bredt spekter av sikkerhetsfunksjoner i en boks. Som nevnt ovenfor, får du antivirusbeskyttelse, en brannmur, anti-phishing-funksjoner og mer.

Det er bare en installasjon, og innstillingene er enkle nok til at alle kan forstå. Så hvis du leter etter en enkel og omfattende sikkerhetsløsning, dekker Norton og Kaspersky det meste av det viktigste.

Dårlig: Viktige funksjoner tilgjengelig gratis andre steder

En ting å være klar over er imidlertid at Norton og Kaspersky ikke er de eneste selskapene som legger merke til disse funksjonene er avgjørende.

Den nye Windows 10 kommer med en brannmur, verktøy for fjerning av skadelig programvare og hyppige sikkerhetsoppdateringer. Apples OS X tilbyr stort sett det samme. Alt uten ekstra kostnad. Og fordi disse funksjonene er integrert i operativsystemet ditt, er de mindre ressurssultne enn Norton og Kaspersky.

Disse innebygde funksjonene gir ikke samme beskyttelsesnivå som Norton og Kaspersky, men de er absolutt et alternativ for de som vil spare penger. Det er også noen gratis alternativer som er verdt å vurdere.

Til syvende og sist, den beste løsningen for å holde datamaskinen ren, kombinerer programvareløsninger og sunn fornuft. Hvis du ikke klikker på mistenkelige koblinger og holder programvaren din oppdatert, kan det føre til at du vedlikeholder en ren maskin.

Klikk her for å gå tilbake til ExpressVPNs retningslinjer for personvern for internett

Antivirusanmeldelser: Beskytter Kaspersky og Norton Internet Security deg virkelig?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.