3 måter å beskytte nettleserloggen din mot Internett-leverandører

[ware_item id=33][/ware_item]

3. april 2017 undertegnet president Donald Trump en lov som effektivt ruller tilbake Obama-epoke-forskriftene plassert på Internett-leverandører og hvordan de samler inn og deler dine data.


Under tilbakestillingen, Internett-leverandører som Comcast, AT&T, og Verizon kan samle og selge kundemetadata, inkludert:

  • Posisjonen din
  • Hvilke apper du bruker
  • Hvilke nettsteder du besøker

Dessverre er det fremdeles uklart hva Internett-leverandører gjør med dataene dine. Tredjeparts markedsførere og annonsører betaler topp dollar for en persons surfevaner, men det kan være en mer ubehagelig side til hvordan selskaper tjener på din private informasjon.

Enda verre er at disse Internett-leverandørene er ikke forpliktet til å gi deg beskjed om hvordan de håndterer dataene dine. I følge EFF-medarbeider Jeremy Gillula, "kan Internett-leverandøren din selge trafikken din uten noen tillatelse, og det er uklart om de til og med måtte fortelle deg at de gjorde det."

Ikke la Internett-leverandøren få tilgang til eller selge dine personlige data. Her er tre ting du kan gjøre for å ivareta personvernet ditt.

1. Bla gjennom Tor-nettverket

Tor-nettverket (også kjent som det mørke nettet), er den tryggeste og mest anonyme måten å surfe på nettet. Tor dirigerer Internett-trafikken din gjennom en tilfeldig serie forskjellige servere (“noder”) for å skjule opprinnelsen til dataene dine og skjule identiteten din.

Tor-nettverket ble utviklet av den amerikanske marinen og har siden blitt et ideelt verktøy som hjelper til å beskytte brukernes anonymitet.

Lær mer om bruk av Tor med denne nybegynnerguiden til Tor.

2. Bruk en VPN (og hold den tilkoblet)

En av de enkleste og mest effektive måtene å omgå ISP's nysgjerrige øyne er å bruke en VPN. Når du kobler til en VPN-server, kan du maskere din IP-adresse og beliggenhet og omdirigere nettverkstrafikken din gjennom en kryptert tunnel. Med en VPN kan du bla uten å bekymre deg for at Internett-leverandøren samler nettleserhistorikken og personlig informasjon.

Selv om nettlesingsinformasjonen din er trygg når du er koblet til et VPN, lurer du kanskje på: Hva skjer hvis VPN-tilkoblingen faller? En pålitelig VPN vil ha en drepebryter som stopper all Internett-trafikk til og fra datamaskinen din til forbindelsen din til VPN er aktiv igjen.
I tillegg vil du legge til VPN-en til en ruter kryptere og beskytte alle enheter som er koblet til den. (Du kan lese mer om hvordan du konfigurerer et VPN for ruteren din her.)

3. Bytt til en mer en personvernbevisst Internett-leverandør

Mens internettgiganter som Comcast er beryktet for å ha lite hensyn til kundeanonymitet, er det andre Internett-leverandører som tar en mer hands-off tilnærming når det gjelder personvernet ditt.

Mindre kjente Internett-leverandører som Sonic tilbyr gigabit fiber-internett mens du bevarer personvernet ditt. Enda bedre, de holder lagring av data til et minimum og sporer ikke nettleservanene dine. De er talsmenn for personvern.

Sjekk hvilke ISP-alternativer som er tilgjengelige i ditt område. Gå om mulig med en tjeneste hvis personvernverdier er i tråd med din.

Generelle tips om personvern

I tillegg til det ovennevnte, her er noen generelle tips for å holde informasjonen din privat.

1. Bruk HTTPS overalt

Fordi halvparten av internett fremdeles er ukryptert, må du være ekstra nøye med å forsikre deg om at du surfer på trygge nettsteder. Last ned HTTPS Everywhere nettleserutvidelsen for automatisk å skrive om nettleserforespørslene dine for å kryptere all surfetrafikken.

HTTPS Everywhere er opprettet gjennom et samarbeid mellom EFF og Tor-prosjektet, og er en enkel og lite påtrengende måte å bidra til å holde dine data trygge.

2. Blokker sporer

Mange selskaper bruker informasjonskapsler og annonser for å spore nettstedene du besøker. Heldigvis blokkerer Privacy Badger annonser og informasjonskapsler, slik at nettsteder ikke kan holde øye med nettleservanene dine.

Mens Privacy Badger hjelper med å blokkere trackere og uønskede skript, bruker uBlock Origin mindre minne for å øke nettleserhastigheten og blokkerer de irriterende annonsene fra å dukke opp i nettleseren din.

Det beste av alt er at de er både gratis og enkle å installere.

Sikker og glad surfing, alle sammen!

3 måter å beskytte nettleserloggen din mot Internett-leverandører
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.