Kan geen e-mail verzenden terwijl u verbonden bent met VPN

[ware_item id=33][/ware_item]

als jij kan geen e-mails verzenden terwijl u verbonden bent met de VPN, kan het zijn omdat uw e-mailclienttoepassing TCP-poort 25 gebruikt, die op het ExpressVPN-netwerk is geblokkeerd om spam te voorkomen. Dit kan vooral gebeuren met oude e-mailtoepassingen. Om het probleem op te lossen:


  • Toegang tot lokaal netwerk toestaan. Dit kan als volgt worden gedaan op uw ExpressVPN-app:
    • ramen: Ga naar opties Algemeen vink vervolgens het vakje aan voor "Toegang toestaan ​​tot lokale netwerkapparaten zoals netwerkshares of printers."
    • Mac: Ga naar  > voorkeuren Algemeen vink vervolgens het vakje aan voor "Toegang toestaan ​​tot lokale netwerkapparaten zoals netwerkshares of printers."
  • Ga in de ExpressVPN-app naar instellingen (Windows) of voorkeuren (Mac) > Algemeen > Split Tunneling. Klik op instellingen en stel de e-mailclient in die u gebruikt om GEEN VPN te gebruiken.

Als de bovenstaande stappen niet werken, moet u mogelijk:

  • Schakel over naar een nieuwere e-mailclient zoals Outlook of Thunderbird, of configureer uw e-mailclient handmatig om poort 587 te gebruiken in plaats van poort 25. Outlook-gebruikers moeten het type gecodeerde verbinding voor de uitgaande server selecteren voordat ze 587 als poortnummer voor de uitgaande server (SMTP) invoeren. Zie details hier.
  • Verbreek de verbinding met ExpressVPN om toegang te krijgen tot uw e-mail. Dit kan nodig zijn als u de e-mailserver van uw internetprovider gebruikt en het e-mailverkeer van buiten zijn eigen netwerk blokkeert.
Kan geen e-mail verzenden terwijl u verbonden bent met VPN
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.