Wat is bitcoin?

[ware_item id=33][/ware_item]

Bitcoin is een innovatief betalingsnetwerk en een nieuw soort geld.

Bitcoin is een soort digitale valuta die elektronisch wordt gemaakt en bewaard en die kan worden overgedragen tussen mensen zonder tussenpersoon, zoals een bank. Het werd gecreëerd door een entiteit met het pseudoniem Satoshi Nakamoto in 2009. Sindsdien is de populariteit toegenomen en kun je Bitcoin gebruiken om vandaag bijna alles te betalen!


Bitcoin is volledig open-source en is eigendom van en wordt beheerd door niemand, al zijn systemen zijn openbaar en iedereen is welkom om eraan deel te nemen.

Hoe werkt Bitcoin?

Bitcoin wordt via internet rechtstreeks van persoon tot persoon overgedragen. Elke persoon krijgt een digitale portemonnee toegewezen waar ze hun Bitcoin kunnen opslaan.

Hoe wordt Bitcoin gemaakt?

Bitcoin wordt gegenereerd door mensen over de hele wereld die softwareprogramma's uitvoeren die een wiskundige formule volgen om bitcoins te produceren. Deze mensen worden genoemd mijnwerkers. Mijnwerkers zijn belast met het verifiëren van transacties, waarvoor ze worden beloond met nieuw gegenereerde bitcoins.

Hoe verschilt Bitcoin van traditionele valuta?

Terwijl de traditionele valuta gebonden is aan een bank of een land, is Bitcoin volledig gedecentraliseerd. En terwijl traditionele valuta zijn gebaseerd op goud en zilver, is Bitcoin gebaseerd op wiskunde, waardoor het een vorm van cryptocurrency is.

Net als goud en zilver zijn bitcoins moeilijk te delven en zijn ze beperkt in voorraad. Slechts 21 miljoen bitcoins mogen ooit door mijnwerkers worden geproduceerd, waarna er geen bitcoins meer worden gemaakt.

Waarom Bitcoin gebruiken??

Voor gewone mensen zoals wij is Bitcoin goedkoper in gebruik dan veel andere betaalmethoden, vooral als het gaat om internationale transacties. Het elimineert alle extra kosten in verband met creditcardtransacties, bankoverschrijvingen, postwissels en chequeverwerking. Een ander groot voordeel van Bitcoin is dat u het kunt gebruiken om goederen en diensten te betalen zonder uw naam of adres op te geven, zodat u uw privacy kunt behouden.

Hoe krijg ik bitcoins?

Eerst moet u een bitcoin-portemonnee maken. Zodra u uw bitcoin-portemonnee hebt, krijgt u een bitcoin-adres, dat u zult gebruiken om betalingen te ontvangen. Er zijn verschillende manieren om Bitcoin te krijgen.

Van andere personen - U kunt bitcoins ontvangen van andere mensen in ruil voor goederen en diensten. Of je vriend stuurt je bijvoorbeeld bitcoins in ruil voor niets, bijvoorbeeld als je jarig bent.

Door valuta te wisselen - U kunt bitcoins kopen met uw bitcoin-portemonnee met uw lokale valuta. Je kunt ook bitcoins kopen buiten je bitcoin-portemonnee, via deze site om alternatieve valutawisselsites te vinden.

Door mijnwerker te worden - Als u zich ambitieus voelt, kunt u bitcoins zelf delven, met behulp van deze gids als start.

Bij een Bitcoin-geldautomaat - U kunt ook bitcoins kopen van Bitcoin-geldautomaten. De eerste Bitcoin ATM opende in oktober 2013 in de Waves-koffieshop in Vancouver, Canada. Sindsdien zijn er meer Bitcoin-geldautomaten over de hele wereld opgedoken!

Hoe populair is Bitcoin?

Bitcoin groeit zeker in populariteit. Terwijl de decentralisatie het aanvankelijk de betaalmethode bij uitstek maakte voor de aankoop van illegale goederen en diensten (denk aan drugs en huurmoordenaars ...), staan ​​meer gevestigde bedrijven hun gebruikers en klanten nu toe om met Bitcoin te betalen.

(Psst! ExpressVPN accepteert Bitcoin sinds juni 2014!)

Veel mensen hebben ook Bitcoin opgepot als een investering. Net als bij de meeste andere investeringen valt het echter nog te bezien of de waarde zal stijgen of dalen ...

Wat maakt een cryptocurrency Bitcoin?

Volgens vermeldingen op coinmarketcap.com zijn er nu zes belangrijke cryptocurrencies die allemaal beweren Bitcoin te zijn, en er zijn er nog meer in de maak.

Naast Bitcoin Cash (dat met een marktkapitalisatie van meer dan US $ 20 miljard misschien wel de grootste Bitcoin-mededinger is), proberen Bitcoin Gold, Diamond, Private en Dark allemaal op de een of andere manier te meeliften op het gekleurde maar heldere merk van Bitcoin.

Het is lastig om te bepalen wat Bitcoin maakt, of zelfs wat geld definieert. Hoewel Bitcoin kan worden omschreven als peer-to-peer elektronisch contant geld (met de nadruk op peer-to-peer of op contant geld), is deze definitie ook van toepassing op een breed scala van cryptocurrencies, waarvan sommige relatief geen verband houden met Bitcoin.

Bij nader inzien is het eenvoudig om gewenste kenmerken van Bitcoin te definiëren, zoals lage kosten, snelle afwikkeltijden of het proof-of-work-mechanisme dat wordt gebruikt om Bitcoin te valideren en genereren. Maar tegelijkertijd zijn dit geen bepalende kenmerken - niet elke cryptocurrency met lage kosten, bloktijd van 10 minuten en een op SHA-256 gebaseerd mining-algoritme is automatisch Bitcoin.

Hoe kunnen we zien welke de echte Bitcoin is?

Een ding waar we het allemaal over eens lijken te zijn, is dat Satoshi Nakamoto Bitcoin heeft gemaakt. Nakamoto heeft het Genesis-blok geslagen, wat betekent dat elke definitie die we willen bedenken waarschijnlijk een verwijzing naar dit blok moet bevatten.

Oorsprong in de Genesis maakt een definitie echter niet veel eenvoudiger, omdat meerdere ketens misschien teruggaan naar dit enkele blok. Het kenmerk van de "langste" of "meest werk" -keten (het werk van een ketting is gelijk aan het aantal hashes dat nodig zou zijn om een ​​ketting van hetzelfde aantal blokken en dezelfde moeilijkheidsstappen te repliceren) is misschien ook niet erg nuttig, omdat het zou mijnwerkers in staat stellen eenzijdig te definiëren wat Bitcoin eenzijdig is.

Een meer correcte definitie zou "geldige meeste werkketen" omvatten, maar welke regels zijn geldig en welke niet? Zeker, de regels kunnen in de toekomst veranderen, maar onder welke omstandigheden zou een ‘opgewaardeerde’ Bitcoin de ‘echte’ Bitcoin zijn? Het is niet mogelijk om een ​​definitie te vinden die niet alleen met terugwerkende kracht werkt, maar ook proactief.

In werkelijkheid is de enige definitie die we kunnen bedenken die Bitcoin adequaat definieert, een zeer onbevredigende, maar het sluit nauw aan bij hoe mensen geld in het algemeen zien en gebruiken:

Bitcoin is wat iedereen om je heen denkt dat het is.

Bitcoin is ...

Alles, of tenminste elke cryptocurrency, kan theoretisch als Bitcoin worden beschouwd. Op dezelfde manier kunnen veel dingen nuttig geld opleveren - wat we als geld accepteren, hangt vooral af van wat anderen als geld beschouwen.

Een goed voorbeeld hiervan is Testnet, een identieke kloon van Bitcoins code, en ingezet als een afzonderlijke cryptocurrency. Het verbluffende detail van Testnet is echter dat het volledig waardeloos is. De waardeloze cryptocurrency wordt gebruikt door ontwikkelaars om hun producten te testen zonder het risico geld te verliezen en wordt gedolven door vrijwilligers die het gratis weggeven.

Evenzo hangt de vraag of je de sleutels van Bitcoin bent of een van de bedriegers ervan voornamelijk af van wat de mensen om je heen als Bitcoin beschouwen. Al bij het gebruik van termen als 'de echte Bitcoin' of 'de originele versie van Bitcoin', geeft u subtiel maar belangrijk aan dat u mogelijk naar iets anders verwijst.

Leer alles over Bitcoin

Wil je alles weten over Bitcoin? Bekijk de uitgebreide handleiding van ExpressVPN voor Bitcoin!

Klik hier om terug te gaan naar de privacygidsen van ExpressVPN

Wat is bitcoin?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.