Waarom een ​​VPN-app meestal beter is dan een VPN-plug-in

[ware_item id=33][/ware_item]

Als u internet privé en veilig wilt gebruiken, hebt u een VPN nodig. Maar met alle verschillende soorten VPN's die beschikbaar zijn, hoe kiest u tussen het gebruik van een VPN-app en een VPN-plug-in (of een VPN-browser)?


Op het eerste gezicht lijkt het gebruik van een VPN-plug-in de betere keuze. Ze zijn immers bijna altijd gratis en relatief eenvoudig te installeren. En in het geval van VPN-browsers is de VPN al vooraf geïnstalleerd in uw webbrowser. Wat niet leuk is aan een VPN-service die geen betaling vereist, geen abonnementaccount en slechts een paar klikken om te installeren?

Voordat u besluit uw online privacy en beveiliging toe te vertrouwen aan VPN-plug-ins en browsers, zijn hier een paar dingen waar u rekening mee moet houden.

De meeste VPN-plug-ins of browsers beschermen alleen uw browserverkeer

In de meeste gevallen beschermt het installeren van een VPN-plug-in op uw webbrowser of het gebruik van een VPN-browser al uw browserverkeer en niks anders. Dus als u een VPN-plug-in voor Chrome hebt, wordt al uw Chrome-verkeer gecodeerd en beschermd tegen nieuwsgierige blikken. Als u echter Outlook, Skype of een andere tool gebruikt die online informatie uitwisselt, wordt dat verkeer niet beschermd door een VPN-plug-in of browser (die uw IP-adres toch kan lekken).

In wezen is er niet veel technisch verschil tussen een VPN-plug-in en een gecodeerde HTTP-proxy. Hoewel u uw IP-adres zult zien veranderen bij het controleren van een "wat is mijn IP" -website, zullen uw andere applicaties nog steeds uw thuis-IP gebruiken, waardoor u effectief wordt geanonimiseerd en uw verkeer kwetsbaar wordt voor snuffelen door internetproviders.

Om al uw netwerkverkeer volledig te beschermen, hebt u een VPN-app nodig.

Als u een gratis plug-in of browser gebruikt, betaalt u waarschijnlijk met uw privacy

Vrijwel alle VPN-plug-ins en browsers op de markt zijn gratis, wat voorzichtigheid in plaats van viering zou moeten zijn. Dit komt omdat het onderhoud van de servers die nodig zijn om een ​​VPN-service van stroom te voorzien duur is. Dus als providers geen inkomsten van klanten ontvangen, halen ze het vrijwel zeker op andere manieren.

Sommige providers kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om goedkope infrastructuur te gebruiken om geld te besparen, wat resulteert in trage en onstabiele verbindingen. Anderen kunnen besluiten hun technologie-upgrades en klantenondersteuning te beperken om kosten te besparen. Erger nog, sommige providers kunnen gebruikerslogboeken en IP-adressen verkopen aan derden, wat in de eerste plaats het doel van een VPN tenietdoet.

Waarom de ExpressVPN-browserextensie anders is

De ExpressVPN-extensies voor Chrome en Firefox bieden het beste van twee werelden, omdat ze, in tegenstelling tot zelfstandige extensies, samenwerken met de ExpressVPN-app om uw hele apparaat te beschermen, niet alleen de browser. De extensies zijn beschikbaar voor Mac, Windows en Linux en spoof ook je locatie, blokkeren WebRTC en omvatten HTTPS Everywhere. Onze abonnementskosten zorgen er ook voor dat we continu kunnen investeren in het upgraden van onze technologie en het onderhouden van onze hardware. Het resultaat is verhoogde privacy, uitgebreide beveiliging en onbeperkte online vrijheid. En dat is het waard om voor te betalen.

Waarom een ​​VPN-app meestal beter is dan een VPN-plug-in
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.