Top 10 tips voor sterke internetbeveiliging

[ware_item id=33][/ware_item]

Tip # 1: alleen sites met HTTPS zijn veilig!

URL's die beginnen met ‘http: //’ zijn NIET veilig. Sites met ‘https: //’ gebruiken een combinatie van Hypertext Transfer Protocol (HTTP) met het Secure Socket Layer (SSL) / Transport Layer Security (TLS) -protocol, wat betekent dat de sessie tussen uw browser en de webserver is gecodeerd. Zonder HTTPS kunnen slechteriken uw sessie onderscheppen met tools zoals Firesheep.


Tip # 2: gebruik beveiligingsvragen waarvan de antwoorden voor anderen onmogelijk te raden zijn

Beveiligingsvragen zijn handig wanneer we onze wachtwoorden vergeten en opnieuw moeten instellen. In feite hebben de meesten van ons bij het aanmelden voor e-mailaccounts ondenkbaar waarheidsgetrouwe antwoorden gegeven op eenvoudige vragen, zoals: "Wat is de meisjesnaam van uw moeder?" Of "Wat is de naam van de stad waar u bent geboren?"

Maar zijn we ooit gestopt om te bedenken hoe gemakkelijk het voor slechteriken is om de antwoorden op die vragen te vinden? We delen zoveel van ons persoonlijke leven op internet; het is eigenlijk heel gemakkelijk voor slechteriken om onze beveiligingsantwoorden op internet te vinden en onze wachtwoorden opnieuw in te stellen zonder toestemming. In feite was een verslaggever van de Washington Post in staat om het iCloud-account van haar broer in drie minuten te hacken met informatie die op internet te raden of te vinden was.

In plaats van beveiligingsvragen te beantwoorden met voor de hand liggende antwoorden die mensen kunnen vinden met behulp van zoekmachines of door uw online profielen te lezen, probeer dan te antwoorden met irrelevante antwoorden gemengd met getallen. Zorg er natuurlijk voor dat u de antwoorden onthoudt voor het geval u ooit een account wordt geblokkeerd en uw beveiligingsvraag moet gebruiken!

johndoe1

Tip: doe niet wat deze kerel deed.

Tip # 3: gebruik niet hetzelfde wachtwoord voor al uw accounts

Het is duidelijk dat het gemakkelijk is om één complex wachtwoord te onthouden en dit in al uw accounts te gebruiken. Dit leidt echter tot de mogelijkheid dat één service wordt gehackt en de hacker dit wachtwoord gebruikt om uw accounts met andere services aan te vallen.

Probeer suggest te gebruiken met behulp van een wachtwoordbeheerder zoals 1Password, KeePass en LastPass om wachtwoorden te genereren en te behouden (we hebben ook een willekeurige wachtwoordgenerator). Deze wachtwoord-apps kunnen willekeurige, niet-ontcijferbare reeksen alfanumerieke tekens als wachtwoorden maken en helpen ze voor u op te slaan op uw verschillende apparaten.

Als uw online service (d.w.z. e-mail, online opslag, bank) authenticatie in twee stappen biedt, moet u deze zeker gebruiken.

Tip # 4: Houd uw besturingssysteem en al uw software up-to-date

Besturingssystemen zoals Windows en Mac sturen regelmatig updates voor gebruikers met softwarepatches enzovoort. Hoewel het verleidelijk kan zijn om pop-ups te sluiten die je aan een nieuwe update herinneren, moet je updaten zodra je je kunt beschermen tegen de nieuwste beveiligingsproblemen.

U moet ook uw andere software up-to-date houden. De beste tactiek is om geautomatiseerde software-updates voor al uw apps in te schakelen - dit geldt voor uw antivirussoftware, e-mail-apps, browsers, enzovoort.

Tip # 5: Wees voorzichtig met toegang tot openbare WiFi

Helaas weten veel mensen niet dat wanneer je in je favoriete koffieshop zit en je favoriete sites bezoekt met gratis Wi-Fi, je het risico loopt dat iemand je gegevens onderschept.

Onbeschermde gratis Wi-Fi is een broedplaats voor hackers om uw persoonlijke gegevens te onderscheppen en te openen. Schakel het delen van bestanden op uw computer uit voordat u verbinding maakt met openbare Wi-Fi. Als u openbare wifi gebruikt, logt u niet in op iets dat een wachtwoord vereist tenzij u bent verbonden met een VPN.

Tip # 6: Wees voorzichtig met wat je op sociale media schrijft

Terwijl sociale media steeds populairder worden, zijn sites zoals Instagram, Twitter, Pinterest en Facebook geweldig om op de hoogte te blijven en je vrienden te laten weten wat je doet en waar je naartoe gaat. Deze informatie is echter goud voor criminelen. Het accepteren van vrienden die u niet persoonlijk kent, kan betekenen dat een hacker onbelemmerde toegang krijgt tot informatie over uw familie, uw vrienden, waar u woont en wat u koopt / leest / doet. Yikes.

Tip # 7: Verwijder verdachte e-mailbijlagen

Heb je ooit een ongevraagde e-mail ontvangen? De kans is groot dat je dat hebt gedaan. De meeste mensen weten dat als u verdachte links of bijlagen van willekeurige vreemden ontvangt, u deze niet moet openen en meteen moet verwijderen. Als u echter een vreemde bijlage of link van een vriend ontvangt, moet u nog steeds hetzelfde doen. Hackers verzenden vaak gevaarlijke malware door het e-mailaccount van iemand te hacken en e-mails te verzenden naar de lijst met contactpersonen van het slachtoffer. Als je ooit een verdachte e-mail van een vriend ontvangt, moet je hem e-mailen en hem vertellen dat hij waarschijnlijk een hacker is

Hackers verzenden vaak gevaarlijke malware door het e-mailaccount van iemand te hacken en e-mails te verzenden naar de contactpersonenlijst van het slachtoffer. Als u ooit een verdachte e-mail van een vriend ontvangt, moet u hem e-mailen en hem vertellen dat hij waarschijnlijk is gehackt. Vertel ze bovendien dat ze hun wachtwoord moeten wijzigen en ASAP in twee stappen moeten inschakelen.

Tip # 8: sluit geen vreemde dingen aan op uw computer

Malware kan niet alleen via virtuele middelen worden verspreid, maar ook via hardware! Gebruikers van USB-sticks, externe harde schijven en zelfs smartphones zijn niet immuun voor malware. De snode BadUSB-malware is hier een goed voorbeeld van. Voordat u iets op uw computer aansluit, moet u ervoor zorgen dat u precies weet waar het vandaan komt en wat er nog meer op staat. Sluit alleen dingen van vertrouwde bronnen aan.

Tip # 9: Verlies uw apparaat nooit

Dus u hebt uw computer en smartphone geladen met de nieuwste beveiligingssoftware, al uw wachtwoorden gewijzigd en tweestapsverificatie ingeschakeld. Maar wat gebeurt er als u uw computer of smartphone verliest? Als u uw apparaat verliest, kunnen al uw e-mails, foto's en persoonlijke gegevens in handen komen van iemand die niet goed is.

Laat je dit niet overkomen! Bescherm uw vergrendelscherm met een wachtwoord, gebruik een felgekleurde behuizing zodat u deze niet kunt verliezen en maak regelmatig een back-up van uw gegevens. Schakel de apparaatlocatie in of gebruik een anti-diefstal-app van derden voor het geval het onvoorstelbare gebeurt. Het beste is natuurlijk om altijd alert te zijn op uw hardware en deze nooit te verliezen, punt uit.

Tip # 10: Weet waar je apps van downloadt

Download voor maximale veiligheid alleen apps van 100% vertrouwde bronnen, bijvoorbeeld de Apple App Store of de maker van de software zelf. Zorg er bij het installeren van apps voor dat u weet welke machtigingen u hen geeft. Heeft die tijdmanagement-app bijvoorbeeld echt toegang nodig tot uw camera en contacten?

Nog een eenvoudige overwinning - zorg ervoor dat uw computer of apparaat is geconfigureerd zodat gedownloade apps handmatig moeten worden geopend. U wilt geen uitvoerbaar bestand downloaden en dit automatisch op uw computer laten openen zonder uw toestemming!

Uiteindelijk is kennis een krachtig hulpmiddel. Het handhaven van een goede internetbeveiliging vereist een combinatie van het zorgen voor uw software en hardware en het gebruik van een aantal ouderwetse gezond verstand.

Bonustip! Gebruik een VPN

Krachtige VPN-codering beschermt niet alleen uw webbrowser, maar ook uw e-mails, Skype-gesprekken, online bankieren en alles wat u online doet of ziet - of u nu thuis bent, op kantoor, in een café of op reis bent. Geef jezelf wat extra anonimiteit met ExpressVPN. Eenmaal verbonden met ExpressVPN, zijn al uw gegevens gecodeerd en niet te ontcijferen!

Klik hier om terug te gaan naar de privacygidsen van ExpressVPN

Top 10 tips voor sterke internetbeveiliging
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.