Een beginnersgids voor Tor

[ware_item id=33][/ware_item]
  • Wat is Tor?
  • De geschiedenis van Tor
  • Hoe werkt Tor?
  • Hoe Tor te gebruiken
  • Snelle start voor Tor
  • Lees meer over Tor

Wat is Tor?

Tor (oorspronkelijk genoemd De Uienrouter omdat het uw verkeer als een ui plaatst) is een gratis netwerk van servers of ‘knooppunten’ die internetverkeer willekeurig naar elkaar routeren om de oorsprong van de gegevens te verdoezelen. De Tor-browser kan de privacy en anonimiteit van een gebruiker online aanzienlijk verhogen. In interne documenten verwijst de NSA zelfs naar Tor als "de koning van zeer veilige internetononimiteit met lage latentie".


foto van een rode ui in tweeën gesneden

Tor staat voor "The Onion Router".

Tor wordt vaak negatief bekeken door de pers en wetshandhavingsinstanties, maar het heeft veel positieve voordelen. Journalisten en hun bronnen vertrouwen erop om veilig en anoniem te communiceren, zonder angst voor inmenging van de overheid. Veilige communicatie is essentieel in klokkenluiderszaken, zoals de onthullingen van Edward Snowden. Evenzo is Tor belangrijk voor wetshandhaving omdat het geheime operaties en onderzoeken online mogelijk maakt. Tor heeft momenteel ongeveer twee miljoen dagelijkse gebruikers wereldwijd, de meeste afkomstig uit de Verenigde Staten, Duitsland en Rusland.

U kunt Tor gebruiken om uw IP-adres te verbergen, op het dark web te surfen en een server anoniem te gebruiken.

Tor vervangt uw VPN niet, omdat het alleen uw browsen en een paar andere geselecteerde services (die specifiek moeten worden geconfigureerd) anonimiseert.

Verbinding maken met Tor via VPN-verbinding is een geweldige manier om uw internetprivacy en -beveiliging te behouden. Het verbergt niet alleen uw browsegegevens voor uw VPN-bedrijf, het verbergt ook uw IP-adres thuis voor het Tor-toegangsknooppunt.

Meer informatie over Tor

de schalen van gerechtigheid

De onwaarschijnlijke geschiedenis van Tor

De Onion Router is gestart op de laatste plaats die u zou verwachten. Hoe is Tor het populaire internet-anonimiteitstool geworden dat het vandaag is? Lees meer over de geschiedenis van Tor.

hoe tor werkt

Hoe Tor echt werkt

Tor voor beginners! Een duidelijke en eenvoudige uitleg over hoe Tor uw verkeer omleidt via een netwerk van knooppunten om uw privacy te beschermen. Ontdek hoe Tor werkt.

hoe tor te gebruiken

Hoe Tor te gebruiken om uw privacy te beschermen

Deze uitgebreide gids leert je alles wat je moet weten over het gebruik van Tor, inclusief het instellen van een proxy, het delen van bestanden en meer. Leer nu hoe je Tor kunt gebruiken.

tor-browser

Snelle start voor Tor

Aan de slag met Tor is zo eenvoudig als 1-2-3. Volg deze snelstartgids en ga nu aan de slag.

lees meer op tor

Lees meer over Tor

Wil je nog meer leren over Tor? Lees hier de verzameling artikelen van ExpressVPN.

Terug naar boven

Een beginnersgids voor Tor
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.