Dingen veilig opslaan in de cloud

[ware_item id=33][/ware_item]

Online opslag - of, metaforisch, de 'wolk" - komt in vele vormen van veel verschillende providers. Google Drive, Dropbox en Microsoft OneDrive zijn enkele van de meest populaire. En hoewel de diensten die ze aanbieden verschillen, is de basishoogte hetzelfde: We slaan uw bestanden op onze servers op, zodat u ze vanaf elk apparaat kunt openen, zelfs als dat niet van u is.


Dit heeft veel voordelen ten opzichte van de traditionele methode om uw bestanden lokaal op te slaan, op elke computer of elk apparaat dat u op dat moment gebruikt.

Voordelen van de cloud

  • Back-up: Veel gebruikers gebruiken cloudopslag als back-up voor het geval ze hun gegevens lokaal verliezen. Als uw laptop wordt gestolen, raakt u uw belangrijke bestanden niet kwijt.
  • synchroniseren: Veel cloudservices bieden ook het synchroniseren van bestanden en instellingen tussen apparaten. Als u een bestand op één apparaat wijzigt, worden de andere apparaten dienovereenkomstig bijgewerkt.
  • opslag: Sommige gebruikers slaan liever enkele bestanden op enkel en alleen in de cloud om ruimte vrij te maken op hun persoonlijke apparaten.
  • Delen: Cloudopslag maakt het delen van bestanden eenvoudiger. In plaats van grote bestanden naar uw vrienden en collega's te e-mailen, kunt u hen een link sturen om het bestand uit de cloudopslag te downloaden.

Het is allemaal erg handig, maar het overdragen van uw persoonlijke gegevens aan de servers van iemand anders levert duidelijk enige privacyproblemen op. Hier hebben we een paar stappen georganiseerd die u kunt nemen om uw online opslagbeveiliging te verbeteren:

Eindpuntbeveiliging

Het meest voor de hand liggende nadeel van cloudopslag is dat er geen ervaren hacker met toegang tot uw internetverbinding voor nodig is om uw privébestanden overal ter wereld te overvallen. Het enige dat nodig is, is uw wachtwoord.

Gebruik sterke wachtwoorden

Dat is waarom het belang van een sterk wachtwoord dat alleen jij weet het kan niet worden overschat. Als je geen hoger wachtwoord dan 12345678 kunt bedenken, bekijk dan deze clip van Ed Snowden afgelopen week vanavond met John Oliver voor een spoedcursus bij het maken van ongescheurde, memorabele wachtwoorden. Je kunt ook een supersterk wachtwoord maken met de Random Password Generator van ExpressVPN.

Gebruik een wachtwoordbeheerder

Als u problemen ondervindt bij het onthouden van al uw wachtwoorden, probeer dan een wachtwoordbeheerder. Een wachtwoordbeheerder slaat al uw wachtwoorden op en "vergrendelt" ze achter een hoofdwachtwoord. U hoeft slechts één wachtwoord te onthouden - het hoofdwachtwoord - zodat de wachtwoordbeheerder uw gebruikersreferenties automatisch invoert in de met wachtwoord beveiligde websites en apps die u dagelijks gebruikt.

Gebruik authenticatie in twee stappen

Gebruik voor een enorme beveiligingsboost authenticatie in twee stappen (soms tweefactorauthenticatie genoemd). Dit tweestaps-aanmeldingsproces voegt een extra beveiligingslaag toe aan uw cloud-account. In stap 1 voert u uw wachtwoord in. In stap # 2 wordt een code naar uw telefoon verzonden via sms of spraakbericht, die u vervolgens op de website invoert om in te loggen. Deze code kan slechts eenmaal worden gebruikt, dus zelfs als iemand uw wachtwoord en een code in handen krijgt je hebt al gebruikt, ze worden geblokkeerd voor je account.

Met tweefactorauthenticatie kan een aanvaller met uw wachtwoord zich niet aanmelden bij uw cloudaccount, tenzij deze op de een of andere manier ook uw telefoon heeft gestolen. Bekijk deze lijst met cloudopslagservices die tweestapsverificatie bieden. Als uw provider niet wordt vermeld, kunt u overwegen een overstap te maken.

Opslag versus synchronisatie

opslagruimte en synchroniseren zijn twee zeer nuttige functies van de cloud, maar het is gevaarlijk om ze te verwarren. Als u bestanden in de cloud opslaat zodat u ze van uw lokale apparaat kunt verwijderen (d.w.z. om ruimte te besparen), wilt u ervoor zorgen dat elke "synchronisatie" -functie van de service is uitgeschakeld. Als u de bestanden van uw lokale computer (of telefoon of tablet) verwijdert, zijn deze bestanden mogelijk overal verwijderd!

onbedoelde synchronisatie

#&$ @! Calvin heeft per ongeluk alles overal verwijderd!

Dit is geen beveiligingsprobleem, maar het is belangrijk om te weten voor de veiligheid van uw persoonlijke gegevens. Controleer de details van de "synchronisatie" -functie van uw provider voordat u bestanden van uw lokale apparaat verwijdert.

Hoe veilig is uw opslagprovider?

Zelfs als uw wachtwoord volledig veilig is, is online opslag slechts zo veilig als het bedrijf dat het beheert. Google, Microsoft en Dropbox worden allemaal zeer gerespecteerd in de technische gemeenschap, en hoewel ze publiekelijk elk overheidsbeleid hebben afgekondigd dat toegang via de achterdeur tot hun diensten mogelijk maakt, is dat misschien niet voldoende om de zorgen van iedereen weg te nemen.

Voor de echte veiligheidsbewuste mensen is het belangrijkste knelpunt met deze services hun codering met gedeelde sleutel. Bestanden kunnen tijdens het transport worden gecodeerd, maar ze worden gedecodeerd door de gedeelde servers, wat betekent dat beheerders van die servers toegang tot die bestanden kunnen krijgen als ze zo worden gedwongen. Dat is prima als u de morele integriteit van elke medewerker bij Google, Microsoft en Dropbox vertrouwt, maar als u niet ... overweegt een ander opslagmodel te noemen nul kennis.

"Zero knowledge" is een term die wordt verdedigd door SpiderOak, een kleinere cloudservice die een knipoog kreeg van Edward Snowden omdat hij privacybewuster is dan Dropbox. In tegenstelling tot de meeste andere providers, bezit SpiderOak niet de sleutels van de codering die de bestanden van zijn gebruikers beschermt, wat betekent dat niemand binnen het bedrijf toegang heeft tot een van hen zelfs als ze dat wilden. Andere beveiligingsgerichte cloudopslagproviders met een nulkennisfilosofie zijn Tresorit en Wuala.

Alternatieve oplossingen

Wat als je van het nulkennisidee houdt, maar je vertrouwt het bedrijf niet dat beweert het te implementeren? Dat komt in serieus paranoia-gebied, maar als je zo geneigd bent, is een alternatieve oplossing voor elke cloudopslagservice codeer al uw bestanden handmatig voordat uploaden. Gebruik Schijfhulpprogramma op een Mac, BitLocker op Windows of VeraCrypt van derden op meerdere platforms. Dit vereist wat extra tijd van uw kant, zodat u het gemak van een alles-in-één cloudopslagservice verliest, maar het is essentieel als u 100% zeker wilt zijn dat u de enige bent met de mogelijkheid om uw bestanden te decoderen.

Eindelijk, als je een beetje technischer bent, kun je dat ook host uw eigen cloud-server. OwnCloud is open-source software die van elke server een cloudopslagservice maakt, d.w.z. toegang tot een visuele interface vanaf elke locatie. Dat is handig voor het maken van een volledig veilige gedeelde bestandsservice, alleen voor u en uw vrienden of uw eigen bedrijf.

Getoonde afbeeldingen: (1) beawolf / Dollar Photo Club, (2) BillionPhotos.com / Dollar Photo Club

Dingen veilig opslaan in de cloud
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.