Blijf in het buitenland verbonden en onbeperkt

[ware_item id=33][/ware_item]

Zakenreizen betekent dat je gaat werken. En tegenwoordig zijn er niet veel professionals die goed kunnen werken zonder internettoegang.


Het probleem is het vinden van een betrouwbare, veilige internetverbinding in een land dat u niet kent. Niet alleen in de stad en het hotel van je bestemming, maar onderweg naar en terug.

Hier zijn een paar veel voorkomende verbindingsproblemen waarmee elke zakelijke reiziger wordt geconfronteerd en hoe u deze kunt oplossen.

Online gaan op 40.000 voet

Vluchten kunnen lang en saai zijn, vooral als je naar een ander continent reist. Je kunt acht uur of langer in het vliegtuig zitten, dus je kunt net zo goed wat werk verzetten.

Kies een luchtvaartmaatschappij die wifi tijdens de vlucht biedt. De meeste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen bieden het op binnenlandse vluchten aan, en een groeiend aantal luchtvaartmaatschappijen biedt het nu ook op internationale routes aan. Controleer websites van luchtvaartmaatschappijen om erachter te komen welke en vergeet niet om een ​​VPN te gebruiken om uw verbinding te beveiligen.

Verbinding maken op buitenlandse luchthavens

Als je een aansluitende vlucht hebt, wacht je waarschijnlijk minstens een paar uur op een buitenlandse luchthaven. Hoe meer werk je hier doet, hoe meer je later kunt ontspannen, toch?

Bijna elke internationale luchthaven heeft een betaalde wifi-service waarmee u verbinding kunt maken. Sommige bieden maandelijkse abonnementen voor frequente zakelijke reizigers waarmee u verbinding kunt maken met een van hun hotspots voor ongeveer $ 10. U kunt dus één keer betalen voor wifi die u onderweg en terug kunt gebruiken.

Gevaren van openbare wifi

Openbare wifi is natuurlijk niet ideaal voor zakelijk gebruik. Vooral als u vertrouwelijke documenten verzendt en ontvangt.

Openbare wifi-netwerken staan ​​bekend om hun slechte beveiliging. Andere gebruikers kunnen uw browsesessies kapen en zien wat u doet, of de wifi-provider zelf kan rondneuzen over uw activiteiten.

Als zakelijke reiziger zou je zeker moeten overwegen om een ​​VPN te gebruiken om je internetverkeer te coderen en spionnen buiten te houden. Vooral in vreemde landen, en bij het gebruik van netwerken kun je niet echt vertrouwen.

Dure dataroamingkosten

Als je eenmaal je bestemming hebt bereikt, kun je de dataroaming-service van je mobiele netwerk gebruiken om verbinding te maken met internet - en daar waarschijnlijk via de neus voor betalen. U kunt ook vertrouwen op de wifi van uw hotel, maar u zult er waarschijnlijk niet zo vaak zijn.

Een goedkope en handige manier om online in het buitenland te blijven, is door een lokale prepaid simkaart te krijgen. In veel landen zijn deze simkaarten gemakkelijk te kopen. In Europa kunt u vaak 1 GB mobiele gegevens krijgen voor minder dan $ 20. Prijzen en diensten variëren uiteraard nogal van land tot land.

Uw telefoon en computer verbinden

Wat als u zowel uw smartphone als uw computer wilt gebruiken, maar u zich op een plaats bevindt waar u slechts één apparaat tegelijk kunt verbinden - zoals bij sommige betaalde wifi-services?

Verbind in deze situaties altijd uw telefoon. Vervolgens kunt u de persoonlijke hotspot van uw iPhone of apparaten met Android v2.2 of hoger gebruiken om uw computer aan dezelfde verbinding te koppelen. Twee verbindingen voor de prijs van één!

Vertrouwelijke bestanden beveiligen

Welk type verbinding u ook tijdens uw zakelijke reizen kunt vinden, u moet het echt veilig houden. Niet alleen wifi is kwetsbaar voor snuffelen - 3G en 4G hebben ook beveiligingslekken.

Gebruik een VPN op uw telefoon, tablet en computer. Hopelijk heeft uw bedrijf een eigen VPN. Maar zo niet, kies er dan een die snel is, gebruik maakt van de nieuwste 256-bit encryptie had apps voor uw computer en uw telefoon. Het is de enige manier om te weten dat uw vertrouwelijke documenten zo blijven.

Klik hier om terug te gaan naar onze internetprivacygidsen

Blijf in het buitenland verbonden en onbeperkt
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.