Benodigdheden om naar het buitenland te reizen

[ware_item id=33][/ware_item]

Reizen naar het buitenland is een geweldige manier om nieuwe bezienswaardigheden te zien, nieuwe dingen uit te proberen en verschillende culturen te ervaren. Hier zijn enkele benodigdheden die je moet meenemen als je de wereld verkent!


Reizende papieren

Ongeacht het land dat u bezoekt, u hebt tijdens uw reis identificatie en andere papieren nodig, zowel voor uw veiligheid als voor uw gemak. Ga niet weg zonder deze!

Identificatie

Of u nu door de douane op de luchthaven gaat of gewoon grenzen overschrijdt in een auto, u moet een geldig paspoort en visum of een andere vorm van identiteitsbewijs hebben, zoals een geboorteakte of rijbewijs. Sommige landen vereisen dat je ze altijd bij je hebt, zodat je, in het geval dat je wordt overgehaald of ondervraagd, kunt bewijzen wie je bent en waar je staatsburgerschap hebt.

Andere papieren die u moet meenemen, zijn onder meer:

 • Vliegtuig en andere vervoerbewijzen
 • Kaarten van de gebieden die u gaat bezoeken
 • Informatieve gidsen

Dagelijkse benodigdheden

Voor handig reizen is het verstandig om licht in te pakken, maar ook om u voor te bereiden op mogelijkheden. Denk na over de mogelijke activiteiten waaraan u tijdens uw reis kunt deelnemen en pak dienovereenkomstig in.

Kleding

Als je weet dat je een chique diner bijwoont of gaat dansen, neem dan een outfit mee die in meer formele omgevingen past. Evenzo, als je gaat wandelen of een andere zware activiteit doet, neem dan de juiste kleding en schoenen mee.

Om je tas licht te houden, kun je overwegen om slechts één outfit per onregelmatige gelegenheid en een paar pakken wasmiddel voor eenmalig gebruik mee te nemen en was je kleding naar behoefte in je hotel. Voor overdag dragen of casual evenementen, breng je half zoveel outfits als de dagen dat je er bent. Als je bijvoorbeeld acht dagen op reis gaat, neem dan vier casual outfits mee waarvan de items kunnen worden uitgewisseld. U zult zien dat uw selectie breder is dan u denkt!

Tips voor bijna overal:

 • Neem elke dag voldoende sokken en ondergoed mee (of extra, voor het geval je in een regenbui verstrikt raakt of de drang voelt om gekleed in een zwembad te springen).
 • Een lichte jas komt van pas waar u ook bent.

Toiletartikelen en medicijnen

Hotels leveren meestal flessen zeep, shampoo, conditioner en zelfs bodylotion op reisformaat en vervangen ze indien nodig bij elk huishoudbezoek. Houd je tas licht en neem alleen recept- of specialiteitenbenodigdheden mee, plus andere benodigdheden zoals een kleine haarborstel, tandenborstel, tandpasta, deodorant en andere persoonlijke items (dames, vergeet je make-up niet!).

Bewaar uw medicijnen stevig in een plastic zak en zorg ervoor dat ze duidelijk zijn geëtiketteerd. Als u bepaalde geneesmiddelen op recept gebruikt, wilt u misschien een kopie van het recept bij u houden voor het geval u op de luchthaven wordt tegengehouden.

Klimaatspecifieke items

Als je Ierland in maart bezoekt, zou je zeker geen sandalen en overgooiers meenemen. Controleer het weer voor uw bestemming en neem geschikte kleding mee, zodat u niet rilt (of zweet) terwijl alle anderen zich op hun gemak voelen.

Enkele suggesties zijn:

 • Zonnescherm
 • Insectenspray
 • Zonnehoed of regenhoed
 • Regenjas
 • Laarzen
 • badkleding

Technologie

Of u nu uw computer, tablet of telefoon gebruikt om te surfen op internet, te bellen of e-mails te verzenden, u hebt een snelle, veilige en privéverbinding nodig.

Mobiele telefoon roaming

Misschien wilt u naar huis bellen om de kinderen te controleren, een paar aardige locals sms'en om af te spreken of contact opnemen met uw reisgenoten als u uit elkaar gaat - maar u moet niet vastlopen met een enorme rekening. Het meenemen van een mobiele telefoon op uw internationale reis hoeft niet het horrorverhaal van $ 3.000 te zijn waar we allemaal bang voor zijn. Neem contact op met uw draadloze netwerk om te zien of ze internationale roaming aanbieden voor uw abonnement en het land dat u bezoekt.

Reis VPN

Als u online wilt gaan op uw laptop, tablet of ander apparaat, wilt u een VPN. Virtual Private Networks zijn nuttig, vooral tijdens het reizen, omdat u hiermee het volgende kunt doen:

 • Omzeil firewalls en censuur ingesteld door overheden
 • Blader anoniem met een gecodeerd IP-adres
 • Voorkom dat websites u volgen of cookies op uw computer installeren
 • Bescherm alle verzonden en ontvangen informatie tegen nieuwsgierige blikken
 • Maak verbinding met een extern datacenter (bijvoorbeeld uw bedrijf)

Hoe opwindend nieuwe locaties ook zijn, ze kunnen ook gevaarlijk zijn. Als u zich op een onbekende plek bevindt - en een onbekend en onbeveiligd netwerk gebruikt om te browsen - kan uw identiteit en andere informatie in gevaar komen. Bescherm uzelf en al uw apparaten door te investeren in een VPN voor reizen.

Deze tips helpen u voorbereid, comfortabel en overal op voorbereid te zijn terwijl u de wereld rond reist!

Klik hier om terug te gaan naar de privacygidsen van ExpressVPN

Benodigdheden om naar het buitenland te reizen
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.