Alles wat u ooit moet weten over mobiele beveiliging

[ware_item id=33][/ware_item]

Mobiele apparaten zijn tegenwoordig veel meer dan alleen een telefoon. Uw smartphone is ook een camera, een wekker, een GPS, een gameconsole, een MP3-speler en een televisie.


Naarmate onze mobiele apparaten meer in staat zijn om al onze dagelijkse taken uit te voeren, gaan we minder afhankelijk van onze desktop- en laptopcomputers. Alles wat we thuis kunnen doen, kunnen we nu ook onderweg doen, waardoor we nog gemakkelijker in contact kunnen blijven met onze vrienden, familie en collega's. Maar hoewel dit een bepaald niveau van gemak toevoegt, kan het ook gevaarlijk zijn.

Omdat we meer informatie op mobiele apparaten opslaan, neemt ons risico op aanvallen exponentieel toe. Uw privacy is immers slechts zo goed als het apparaat dat deze opslaat.

Wat mobiele apparaten zo anders maakt dan andere apparaten, is de opname van een simkaart en een uniek besturingssysteem, zoals iOS of Android.

Wat een mobiel versus een stationair apparaat is, is echter niet altijd duidelijk. In sommige opzichten deelt een mobiel apparaat zoals een eenvoudige 4G-router dezelfde bedreigingen als een oude mobiele telefoon, terwijl laptops net zo kwetsbaar zijn in openbare Wi-Fi als een smartphone.

Meer informatie over mobiele beveiliging

Een illustratie van een man die een insect tegen zijn oor houdt, alsof het een telefoon is! Het is een echte bug, zoals van Indiana Jones in die tunnel. LOLZ! Oh, en de bug heeft NSA erop gestempeld.

Mobiele veiligheidstips die u moet weten

Je smartphone is je levenslijn, dus bescherm alles erop met deze mobiele veiligheidstips.

Een illustratie van een smartphone met een Wi-Fi-pictogram op het scherm.

Welke informatie gaat door uw mobiele netwerken

Leer hoe je door de gevaarlijke wereld van openbare wifi navigeert met deze all-inclusive gids. Verlaag uw risico op cyberaanvallen en bescherm uw mobiele privacy.

Een illustratie van een smartphone, maar hier is de kicker: alle app-pictogrammen zijn hangsloten !!

Hoe uw mobiele apps te beveiligen

Verbeter de beveiliging van uw smartphone door uw apps te beveiligen. Leer hoe u de apps van uw telefoon kunt verifiëren door te controleren tot welke informatie ze toegang hebben.

Een illustratie van het opladen van een smartphone. MET EEN EXCLAMATIEMARK erop !!

Hoe het opladen van uw mobiele telefoon het blootstelt aan onbekende risico's

Openbare USB-uitgangen kunnen handig zijn, maar ze hebben vaak een vangst. Leer hoe u uw telefoon in het openbaar kunt opladen zonder een spoor achter te laten.

Een illustratie van een SIM-kaart die gegevens verzendt.

De gevaren van het trianguleren van uw locatie, het onderscheppen van oproepen, sms

Volg deze handleiding voor meer informatie over de simkaart van uw telefoon en hoe deze eenvoudig kunnen worden gevolgd. Volg daarna de stappen om uw locatie te anonimiseren.

Een illustratie van een smartphone met een veilige wijzerplaat op het scherm.

Uw apparaat vergrendelen

Er is meer nodig dan alleen een eenvoudig wachtwoord om uw privacy veilig te houden. Leer hoe u uw privacy kunt beschermen door de beveiliging van uw smartphone te verbeteren.

Alles wat u ooit moet weten over mobiele beveiliging
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.