Kuinka säilyttää asiat turvallisesti pilvessä

[ware_item id=33][/ware_item]

Verkkotallennus - tai metaforisesti sanottunapilvi" - tulee monissa muodoissa monilta eri tarjoajilta. Google Drive, Dropbox ja Microsoft OneDrive ovat joitain suosituimmista. Ja vaikka heidän tarjoamansa palvelut eroavat toisistaan, perusasteikko on sama: Tallennamme tiedostojamme palvelimillemme, jotta voit käyttää niitä mistä tahansa laitteesta, jopa sellaiselta, joka ei kuulu sinulle.


Tällä on monia etuja verrattuna perinteiseen tapaan tallentaa tiedostoja paikallisesti missä tahansa koneessa tai laitteessa, jota silloin käytät.

Pilven edut

  • Varmuuskopioida: Monet käyttäjät käyttävät pilvitallennusta varmuuskopiona, jos he menettävät tietonsa paikallisesti. Jos kannettava tietokone varastetaan, et menetä tärkeitä tiedostojasi.
  • Synkronointi: Monet pilvipalvelut tarjoavat myös tiedostojen ja asetusten synkronoinnin laitteiden välillä. Jos vaihdat tiedoston yhdellä laitteella, muut laitteet päivitetään vastaavasti.
  • varastointi: Jotkut käyttäjät haluavat tallentaa joitain tiedostoja vain pilvessä vapauttaaksesi tilaa henkilökohtaisissa laitteissaan.
  • jakaminen: Pilvitallennus helpottaa tiedostojen jakamista. Sen sijaan, että lähettäisit suuria tiedostoja ystävillesi ja työtovereillesi, voit lähettää heille linkin tiedostojen lataamiseen pilvivarastoista.

Se on kaikki erittäin kätevää, mutta henkilötietojesi luovuttaminen jonkun toisen palvelimille herättää selvästi joitain tietosuojaongelmia. Täällä olemme järjestäneet muutaman vaiheen, jotka voit tehdä vahvistaaksesi online-tallennustilan tietoturvaa:

Päätepisteiden suojaus

Pilvitallennuksen selvin haittapuoli on se, että se ei vie ammattitaitoista hakkeeria, jolla on pääsy Internet-yhteytellesi, tarkistaaksesi yksityiset tiedostosi mistä päin maailmaa tahansa. Tarvitsee vain salasanasi.

Käytä vahvoja salasanoja

Siksi a vahva salasana että vain sinä tiedät ei voida yliarvioida. Jos et pysty keksimään salasanaa, joka on tiukempi kuin 12345678, katso sitten tämä viimeisen viikon Ed Snowden -leikkeen mukana John Oliverin kanssa kaatumiskurssi luomista varten muistamattomia, mieleenpainuvia salasanoja. Voit myös luoda erittäin vahvan salasanan ExpressVPN: n Random Password Generator -sovelluksella.

Käytä salasananhallintaa

Jos sinulla on vaikeuksia muistaa kaikkia salasanasi, kokeile a salasanan hallinta. Salasananhallinta tallentaa kaikki salasanasi ja “lukitsee” ne pääsalasanan taakse. Sinun on muistettava vain yksi salasana - pääsalasana -, jotta salasananhallinta voi kirjoittaa käyttäjän käyttäjätiedot automaattisesti päivittäin käyttämillesi salasanasuojatuille verkkosivustoille ja sovelluksille..

Käytä kaksivaiheista todennusta

Käytä valtavaa tietoturvan lisäämistä kaksivaiheinen todennus (kutsutaan joskus kaksifaktoriseksi vahvistukseksi). Tämä kaksivaiheinen kirjautumisprosessi lisää ylimääräisen suojauskerroksen pilvitilillesi. Vaiheessa 1 kirjoitat salasanasi. Vaiheessa 2 koodi lähetetään puhelimeesi tekstiviestinä tai ääniviestinä, jonka sitten annat verkkosivustolle kirjautuaksesi sisään. Tätä koodia voidaan käyttää vain kerran, joten vaikka joku saa käsiinsä salasanasi ja koodisi olet jo käyttänyt, ne lukitaan tililtäsi.

Kaksifaktorisella autentikoinnilla hyökkääjä salasanallasi ei pysty kirjautumaan pilvitiliisi, ellei hän ole jotenkin varastanut myös puhelintasi. Katso tämä luettelo pilvitallennuspalveluista, jotka tarjoavat kaksivaiheisen vahvistuksen. Jos palveluntarjoajaasi ei ole luettelossa, harkitse vaihtoa.

Tallennus vs. synkronointi

varastointi ja synkronointi ovat kaksi erittäin hyödyllistä pilven toimintoa, mutta se on vaarallista sekoittaa niitä. Jos tallennat tiedostoja pilvessä, jotta voit poistaa ne paikallisesta laitteestasi (ts. Säästää tilaa), sinun on varmistettava, että palvelun kaikki synkronointitoiminnot on kytketty pois päältä. Muutoin, jos poistat tiedostot paikalliselta tietokoneelta (tai puhelimelta tai tablet-laitteelta), saatat löytää ne poistetut kaikkialta!

vahingossa tapahtuva synkronointi

#&$ @! Calvin poisti vahingossa kaiken kaikkialta!

Tämä ei ole tietoturvaheikkous, mutta on tärkeää tietää henkilötietojesi turvallisuudesta. Tarkista palveluntarjoajan synkronointitoiminnon yksityiskohdat ennen tiedostojen poistamista paikalliselta laitteelta.

Kuinka turvallinen tallennustilan tarjoajasi on?

Vaikka salasanasi on täysin turvallinen, online-tallennustila on vain yhtä turvallinen kuin sitä käyttävä yritys. Google, Microsoft ja Dropbox ovat kaikki kunnioitettuja teknologiayhteisössä, ja vaikka he ovat julkisesti tuominneet kaiken hallituksen politiikan, joka sallii takaoven pääsyn palveluihinsa, se ei välttämättä riitä vakuuttamaan kaikkien huolenaiheita..

Todella turvallisuusmielisille näiden palvelujen pääasiallinen kiinni kohta on heidän jaetun avaimen salaus. Tiedostot voidaan salata siirrettäessä, mutta jaetut palvelimet purkaavat ne, mikä tarkoittaa, että palvelimien järjestelmänvalvojat voivat käyttää näitä tiedostoja, jos ne niin pakotetaan. Se on hienoa, jos luotat jokaisen Googlen, Microsoftin ja Dropboxin työntekijän moraaliseen koskemattomuuteen, mutta jos et… harkitse toista tallennusmallia nimeltään nolla tietoa.

”Nolla tietämys” on termi, jota puolustaa SpiderOak, pienempi pilvipalvelu, joka sai Edward Snowdenilta nyökkäyksen siitä, että se oli yksityisyyttä tietoisempi kuin Dropbox. Toisin kuin useimmat muut palveluntarjoajat, SpiderOak ei omista salausavaimia, jotka suojaavat käyttäjien tiedostoja, mikä tarkoittaa, että kukaan yrityksessä ei voi käyttää mitään näistä vaikka he haluaisivat. Muita tietoturvallisia pilvitallennuspalvelujen tarjoajia, joilla ei ole tietämystä, ovat Tresorit ja Wuala.

Vaihtoehtoiset ratkaisut

Entä jos pidät nolla tietämysideasta, mutta et luota yritykseen, joka väittää sen toteuttavan? Se joutuu vakavaan paranoian alueelle, mutta jos olet niin taipuvainen, on yksi vaihtoehtoinen ratkaisu mihin tahansa pilvivarastointipalveluun salaa kaikki tiedostosi manuaalisesti ennen lataaminen. Käytä Levytyökalua Macissa, BitLocker Windowsissa tai kolmannen osapuolen VeraCrypt-ohjelmaa useilla alustoilla. Tämä vaatii jonkin verran ylimääräistä aikaa, joten menetät osan monitoimilaitteiden pilvitallennuspalvelun mukavuudesta, mutta se on välttämätöntä, jos haluat olla 100 prosenttia varma, että olet ainoa, jolla on kyky tiedostojen salauksen purkamiseen.

Lopuksi, jos olet hiukan teknisempi, voit myös isännöi omaa pilvipalvelintasi. OwnCloud on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joka muuttaa minkä tahansa palvelimen pilvitallennuspalveluksi, ts. Sellaiseksi, johon voit käyttää visuaalista käyttöliittymää mistä tahansa. Se on hyödyllistä täysin turvallisen jaetun tiedostopalvelun luomisessa vain sinulle ja ystävillesi tai yrityksellesi.

Esitetyt kuvat: (1) beawolf / Dollar Photo Club, (2) BillionPhotos.com / Dollar Photo Club

Kuinka säilyttää asiat turvallisesti pilvessä
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.